RAMONES – ‘PET SEMATARY” ΚΑΛΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟ VIDEO

Οι Ramones είναι γνωστοί στην πλατιά μάζα του κοινού χάρις στο τραγούδι τους "Somebody Put Something in My Drink". Όμως στην Αμερική, το ραδιόφωνο τίμησε πολύ περισσότερο το "Pet Sematary" από οποιοδήποτε άλλο τραγούδι τους. Το  "Pet Sematary" συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ τους Brain Drain (1989) κι είναι σύνθεση του κιθαρίστα Dee Dee Ramone (πραγματικό όνομα Douglas Colvin) και του παραγωγού Daniel Rey. Το τραγούδι έχει τις συνθετικές του ρίζες σε μια επίσκεψη του Dee Dee στο σπίτι του Stephen King στο Bangor του Maine. Εκεί ο Dee Dee Ramone πήρε στα χέρια του ένα αντίτυπο του βιβλίου του King με τίτλο Pet Sematary που ο αμερικάνος συγγραφέας είχε γράψει το 1983. Ο Dee Dee το ξεφύλλισε και πήγε και κλείστηκε στο υπόγειο του σπιτιού. Μετά από μια ώρα επέστρεψε έχοντας γράψει τους στίχους του τραγουδιού. Αργότερα έδειξε τους στίχους στον παραγωγό Daniel Rey που τους σουλούπωσε και τους έκανε πιο «εμπορικούς». Σε αυτό βοήθησε κι ο Jean Beauvoir των Plasmatics που έκανε την ενορχήστρωση. Αμέσως τόσο ο King όσο και η σκηνοθέτης Mary Lambert πρότειναν να ακουστεί το τραγούδι στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου (σ.σ. ακούγεται στους τίτλους του τέλους της ταινίας), ενώ στην ταινία ακούγεται κι ένα άλλο τραγούδι των Ramones, to "'Sheena Is A Punk Rocker'.
 TO VIDEO ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το video του τραγουδιού γυρίστηκε βράδυ στο νεκροταφείο Sleepy Hollow Cemetery της Νέας Υόρκης. Χαρακτηριστικό είναι ότι προς το τέλος, το συγκρότημα εμφανίζεται να παίζει πάνω σε μια υδραυλική πλατφόρμα τοποθετημένη μέσα στον ανοιχτό τάφο (σ.σ. θα ήθελα να ήμουν εκεί να έβλεπα την προεργασία), η οποία χαμηλώνει μέχρι μια κηδεία καλύπτει τον τάφο με μια ταφόπλακα που γράφει "The Ramones." Αυτό ήταν το τελευταίο video που πήρε μέρος ο Dee Dee Ramone καθώς αποχώρησε και τον αντικατέστησε ο CJ Ramone. Κατά τη διάρκεια του video εμφανίζονται οι Debbie Harry και Chris Stein των Blondie και μέλη των The Dead Boys.  Υπάρχει κι άλλο video που περιλαμβάνει σκηνές από την ταινία.
Το remake της ταινίας ξαναβγήκε στους κινηματογράφους τον Απρίλιο του 2019 με τους Starcrawler να διασκευάζουν το τραγούδι.
Διαβαστώ εδώ την ιστορία των στίχων του "Somebody Put Something in My Drink".

TRIVIA
  • O Jean Beauvoir ήταν μπασίστας/κιθαρίστας των Plasmatics. Έχει προσωπική καριέρα 15 δίσκων(!), ενώ έχει παίξει με τους Crown of Thorns, Voodoo X και Beauvoir-Free. Στο άλμπουμ των Ramones Brain Drain εμφανίζεται σαν συμπαραγωγός με τον Ray.
  • Οι Ramones δεν είχαν θετική αντιμετώπιση από το MTV, αλλά αυτό το Video τους βοήθησε να έχουν καλό  airplay από το μουσικό κανάλι.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

27/4/19





Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου