NEWS OF THE WORLD

• Ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Ronnie Wood είναι γνωστό ότι έχει σαν χόμπι τη ζωγραφική. Αυτός είναι ο τελευταίος του πίνακας όπου παρουσιάζει τους Rolling Stones με στοιχεία επηρεασμένος από την τεχνοτροπία του Pablo Picasso. To στήθος στον Mick Jagger δεν ξέρω πως δικαιολογείται, αλλά τέχνη είναι αυτή!
• Ο μπασίστας των Mastodon, Troy Sanders θα παίξει στην ευρωπαϊκή περιοδεία των Thin Lizzy. Το περίεργο είναι ότι τα δημοσιεύματα δεν αναφέρουν σαν όνομα του συγκροτήματος τους Black Star Riders αλλά τους Thin Lizzy, γράφοντας ότι η περιοδεία θα ξεκινήσει από το Steelhouse Festival της Ουαλίας, όπου θα παίξουν ολόκληρο το άλμπουμ Black Rose. Τα υπόλοιπα μέλη είναι ο κιθαρίστας Scott Gorham, ο τραγουδιστής Ricky Warwick, ο επίσης κιθαρίστας Damon Johnson, ο οργανίστας Darren Wharton κι ο ντράμερ των Judas Priest, Scott Travis!
• Ο τραγουδιστής των Creed, Scott Stapp επιστρέφει με το καινούργιο προσωπικό του άλμπουμ "The Space Between The Shadows" που θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουλίου αλλά και με καινούργιο video single που τιτλοφορείται "Purpose For Pain".

• To Not Yet Not Now είναι ένα box set με 8 cd που περιλαμβάνουν πολλά κομμάτια από όλη την καριέρα του άγγλου συνθέτη/δημιουργού/τραγουδιστή Peter Hammill. Σε περισσότερες από 8 ώρες μουσικής, ξεδιπλώνεται το τεράστιο ταλέντο του 71χρονου σήμερα Hammill με επιλογές από την προσωπική του καριέρα καθώς και live ηχογραφήσεις του από τις πρόσφατες περιοδείες του. Το box set συνοδεύεται με 24σέλιδο ένθετο.
• Έχοντας μια καριέρα 39 ετών με τους Pretenders, η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Christine Hynde θα κυκλοφορήσει στις 6 Σεπτεμβρίου το προσωπικό της άλμπουμ Valve Bone Woe με διασκευές τραγουδιών σε jazz ύφος!
• Την εμφάνισή του στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα του 1973 θα κυκλοφορήσει ο Neil Young. Το άλμπουμ έχει τίτλο Tuscaloosa και θα κυκλοφορήσει στις 7 Ιουνίου.
• Στις 14 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ του Timo Tolkki και του συγκροτήματος του, των Avalon. Τίτλος του "Return To Eden" η οποία θα είναι metal opera και πρώτο video single το "Promises" όπου το ερμηνεύει ο πρώην τραγουδιστής των Riot V, Todd Michael Hall. Στο "Return To Eden" τραγουδούν ακόμα οι Anneke Van Giersbergen (πρώην Gathering), Zak Stevens (πρώην Savatage), Todd Michael Hall (Riot V), Mariangela Demurtas (Tristania/Ardours και Eduard Hovinga (πρώην Elegy).


• Αυτό είναι το πρώτο video single των Sabaton με τίτλο Bismarck μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους The Great War που θα κυκλοφορήσει στις 19 Ιουλίου. Ακολoυθεί και το making of του video!
• 4 μήνες πριν την έναρξη του επετειακού Woodstock 50 το φεστιβάλ ακυρώθηκε! Βασική αιτία ήταν οι τεχνικές δυσκολίες που στάθηκαν αξεπέραστες.

• Μπορεί αν αποσύρθηκε από τις περιοδείες (αυτή που θα πραγματοποιήσει φέτος είναι η τελευταία), αλλά ο Peter Frampton δισκογραφικά παραμένει ζωνταός! Το νέο του άλμπουμ τιτλοφορείται All Blues και περιλαμβάνει διασκευές κλασικών blues standards.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο τραγουδιστής των Molly Hatchet, Phil McCormack. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια θανά του του, αλλά η πιθανότερη εκδοχή είναι η καρδιακή προσβολή. Ο McCormack ήταν μέλος των Molly Hatchet από το 1996 και μαζί τους είχε ηχογραφήσει τα άλμπουμ, Silent Reign of Heroes (1998), Kingdom of XII(2000), Warriors of the Rainbow Bridge (2005), Southern Rock Masters (2008), Justice (2010) και Regrinding the Axes (2012) καθώς και στα 4 τελευταία live τους.
• Ακούστε την καινούργια ηχογράφηση των Rainbow σε ένα παλιό τραγούδι των Quatermass αλλά και Rainbow, το κλασικό πλέον "Black Sheep Of The Family" με τη φωνή του Ronnie Romero. (Κώστας Θεοδωρακάκος)
• Η σημερινή Σήραγγα του Χρόνου μας οδηγεί στον Δημήτρη Πουλικάκο και το συγκρότημά του, τους Εξαδάκτυλο. Το τραγούδι είναι το Σκόνη Πέτρες Λάσπη από  την ταινία "Αλδεβαράν" του Ανδρέα Θωμόπουλου και υπάρχει στο άλμπουμ του ¨Μεταφοραί Εκδρομαί - ο Μήτσος"
30/4/19




·   
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου