JIMI HENDRIX – “DOLLY DAGGER” ΡΟΥΦΟΝΤΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ MICK JAGGER!

Το «Dolly Dagger» είναι ένα από τα πολλά τραγούδια του μεγάλου Jimi Hendrix που ήλθαν στην επιφάνεια μετά το θάνατό του. Κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1971, δηλαδή ένα χρόνο μετά το θάνατό του με το soundtrack Rainbow Bridge και έφθασε μόνο έως το Νο 74 του αμερικάνικου chart. Και γράφω «μόνο» γιατί σίγουρα άξιζε κάτι καλύτερο.
Δεν υπάρχει επαρκής εξήγηση για ποια/ον ή για ποιό λόγο γράφτηκε το κομμάτι καθώς εμφανίστηκε μετά το θάνατό του. Τα τραγούδια του soundtrack της ταινίας Rainbow Bridge ανήκουν εξ ολοκλήρου στον Jimi Hendrix όπου στην πρώτη έκδοση του άλμπουμ σε βινύλιο το 1971 ήταν 8 τραγούδια με πιο γνωστά τα «Dolly Dagger» και «Star Spangled Banner". Η cd έκδοση του soundtrack περιέχει περισσότερα τραγούδια από τα 8 αρχικά.
Οι βιογράφοι θεωρούν ότι το τραγούδι πρέπει να γράφεται για τη φίλη του Hendrix Devon Wilson, όπου σε ένα πάρτι που παρόντες ήταν οι Hendrix και Mick Jagger. Η  Devon ρούφηξε το αίμα από το δάκτυλο του Jagger που το είχε κόψει και τη σκηνή παρακολούθησε ο Hendrix (dagger σημαίνει στιλέτο). Πιθανολογείται ότι η Devon τα είχε και με τους δύο. Βέβαια και τι δεν θα έδινα να βρισκόμουν σε πάρτι που οι Hendrix και Jagger ήταν παρόντες!!!
Dolly Dagger/
She drinks the blood from a jagged edge/
Right on/
Drink up baby, hey/
TRIVIA
  • Τη συμφωνία για τη συμμετοχή του Hendrix είχε κλείσει ο manager του Michael Jeffery. Παρόλο που ονομάστηκε "Original Soundtrack", το άλμπουμ δεν περιείχε μουσική και τραγούδια που ακούστηκαν στην  ταινία!
  • H ταινία Rainbow Bridge βγήκε στους κινηματόγραφους το 1971 σε σκηνοθεσία του  Chuck Wein και αφορούσε τις διαφορές των πολιτισμών στο νησί Maui! Μάλιστα πολλές λήψεις έχουν γίνει με κρυφή κάμερα (Candid Camera). Η κεντρική ιδέα της ταινίας ήταν να γυρίσουν μια ταινία αντίδοτο στο Easy Rider, δείχνοντας τη θετική πλευρά της νεολαίας.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τις προηγούμενες αναρτήσεις στην κατηγορία Έτσι Γράφτηκε
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

20/4/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου