ROCK INIDENT 62: 1958, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ROCK’N’ROLL, JERRY LEE LEWIS ΠΑΝΤΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗ 13χρονη ΞΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ.

Βρισκόμαστε στο 1958, την ανατολή του Rock’n’Roll και ένας μύθος, ο Jerry Lee Lewis ετοιμάζεται να επισκεφτεί τη Μ.Βρετανία για περιοδεία. Το Rock’n’Roll έχει κατακτήσει τον κόσμο, κυρίως τη νεολαία, με τους μεγαλύτερους να αντιδρούν σπασμωδικά στη νέα μουσική που κερδίζει καθημερινά έδαφος. Ο κόσμος αλλάζει, η μουσική αλλάζει. Ο Jerry Lee Lewis, γνωστός και σαν Killer, είναι από τα μεγάλα ονόματα του είδους με επιτυχίες όπως "Crazy Arms", "Whole Lotta Shakin' Goin On', "Great Balls of Fire", "Breathless"και "High School Confidential" αλλά ένα μεγάλο σκάνδαλο που απασχόλησε κι ενόχλησε όχι μόνο την αμερικάνικη κοινωνία έχει ξεσπάσει. Ο Jerry Lee Lewis έχει παντρευτεί τη 13χρονη(!)Myra Gale Brown που ήταν κόρη του ξαδέλφου του, J.W. Brown που ήταν μπασίστας. Και δεν έφθανε αυτό, η Myra Gale Brown ήταν μόνο ανήλικη, μόνο 13 ετών(!!!). Άσε που ήταν ο τρίτος του γάμος και μάλιστα την παντρεύτηκε ΠΡΙΝ βγει το διαζύγιο για το δεύτερο γάμο του!! Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι και ο δεύτερος γάμος του είχε τελεστεί πριν λήξει ο πρώτος. Όλα λάθος δηλαδή!
Το θέμα είχε πάρει παγκόσμια διάσταση και στη Μ.Βρετανία ο Τύπος δεν έγραφε τα καλύτερα σχόλια για την επικείμενη περιοδεία του, γι αυτό και οι κοντινοί του άνθρωποι τον συμβούλευσαν να ακυρώσει την βρετανική περιοδεία ή να μην τον συνόδευε η τρίτη σύζυγός του. Ο J.L.Lewis δεν τους άκουσε και πραγματοποίησε το ταξίδι με τη Myra. H βρετανική αστυνομία συναίνεσε στην ακύρωση της περιοδείας γιατί δεν μπορούσε να εγγυηθεί τη διαφύλαξη της ασφάλειας από τις αντιδράσεις του κοινού, όχι τόσο των fans όσο των εξαγριωμένων πολιτών!


Εδώ να σημειώσουμε ότι μιλάμε για ένα γεγονός που συνέβη 61 χρόνια πριν, όταν τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης λειτουργούσαν εντελώς διαφορετικά από τα σημερινά και με άλλους ρυθμούς. Οι συνεντεύξεις δεν ήταν πολλές και οι φωτογραφίες ακόμα λιγότερες. Το συγκεκριμένο γεγονός ήταν γνωστό στην Αμερική αλλά και σε χώρες της Ευρώπης όπως η Μ..Βρετανία αλλά ο Jerry Lee Lewis δεν είχε δώσει συνεντεύξεις.
O Elvis Presley υπηρετούσε τη στρατιωτική θητεία του και το J.L.Lewis είχε στραμμένα πάνω του όλα τα φώτα. Έτσι όταν έφθασε στο Heathrow, η πρώτη ερώτηση που έγινε από δημοσιογράφο δεν ήταν προς αυτόν αλλά προς τη σύζυγο του. “Ποια είσαι;” ήταν η απλή ερώτηση για να απαντήσει η Myra με πάσα ειλικρίνεια « η σύζυγος του Jerry Lee Lewis». Εννοείται ότι κανείς δεν της είχε πει πώς να απαντήσει σε μια σχετική ερώτηση ή ακόμα κανείς δεν πρότεινε να μην παραβρεθεί μαζί του στην press conference.
Αυτήν την απάντηση περίμεναν οι δημοσιογράφοι για να «φάνε» ζωντανό τον Jerry Lee Lewis και να του επιτεθούν σχολιάζοντας με τα χειρότερα λόγια το γάμο του με τη κόρη του ξαδέλφου του που ήταν 13 μόλις ετών. Η περιοδεία του ακυρώθηκε γιατί ποιος ιδιοκτήτης club θα ήθελε να φιλοξενήσει ένα μουσικό που είχε στην πλάτη του ένα τόσο βαρύ κοινωνικό θέμα και η αμοιβή του από τα 10.000$ έπεσε στα $250! Οι ραδιοσταθμοί σταμάτησαν να παίζουν τα τραγούδια του, οι φίλοι του τον εγκατέλειψαν και με τη Myra να βλέπει δίπλα από το όνομά της να γράφεται πάντα η ατάκα «η σύζυγος παιδί του Jerry Lee Lewis”. Παράλληλα τα τραγούδια σταμάτησαν να κάνουν επιτυχία και χρειάστηκε να περάσουν 3 χρόνια να φθάσει το 1961 και να δει το single του, "What'd I Say", το γνωστό τραγούδι του Ray Charles να πηγαίνει στο Νο 120 του βρετανικού chart και στο Νο 30 του αμερικάνικου.
Βλέποντας τις επιτυχίες να αραιώνουν, αλλάζει(!) ύφος και ασχολείται με την country και στην πραγματικότητα ποτέ δεν κατάλαβε το λάθος του, λέγοντας ότι και ο Presley όταν γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγο του Pridcilla, αυτή ήταν 14 ετών!
O γάμος του Jee Lee Lewis με την Myra τέλειωσε το 1970 αλλά το ζευγάρι διατήρησε καλές σχέσεις. Εξ άλλου απέκτησαν και δύο παιδία, την Phoebe και τον Steve ο οποίος πέθανε μόλις σε ηλικία 3 ετών.

Σε συνέντευξή του 2014, η Myra σχολίασε τον τότε γάμος της λέγοντας, ότι τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά το 1958 απ ότι σήμερα.  “Σήμερα ένα κορίτσι 13 ετών έχει άλλες ασχολίες, το σχολείο, τις σπουδές, τις παρέες, τότε η κοινωνία ήταν πολύ κλειστή. Σίγουρα σήμερα ποτέ δεν θα έκανα κάτι τέτοιο”.
Τέλος, η 7η σύζυγος του Lewis ήταν παντρεμένη με τον αδελφό της Myra!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

12/3/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου