Ο PAUL RODGERS ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ REUNION ΤΩΝ BAD COMPANY

Δεν το βάζει κάτω με τίποτε ο 70χρονος τραγουδιστής των Free και Bad Company (σ.σ. αλλά και  Queen) o θρυλικός, κυριολεκτικά, Paul Rodgers. Σε καινούργια συνέντευξη του RockBandReviews.com δήλωσε oτι ετοιμάζει επανασύσταση των Bad Company! Η συνέντευξη αλλά και το άρθρο δεν ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με την παρουσία τουMick Ralphs αλλά νομίζω ότι το …ανησυχητικότερο είναι η διάθεσή του για νέο δίσκο. Ο Rodgers παρ όλο που έχει φθάσει τα 70 χρόνια (σ.σ. νάναι καλά), σε κανένα σημείο η καριέρα του δεν κάμφθηκε. Μετά την αποχώρηση του από τους Bad Company), εστίασε στην προσωπική του καριέρα κυκλοφορόντας μερικά καλά άλμπουμ όπως τα Muddy Water Blues: A Tribute to Muddy Waters (1993), Electric(2000) και φυσικά δεν γίνεται να μην μνημονεύσω την τετραετία 2005-2009 που ήταν στους Queen! Όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει σταματήσει να πραγματοποιεί εμφανίσεις και κρατάει τα τραγούδια των Free και Bad Company ζωντανά. 
Στη συνέντευξη αναφέρει ότι έχουν ήδη προγραμματίσει 20 εμφανίσεις για το 2019 και ο λόγος που προγραμμάτισαν μόνο τόσες είναι ότι θέλουν να έχουν χρόνο για να ηχογραφήσουν! Δεν διευκρινίζει ποίοι θα είναι τον συνοδεύσουν, πιθανότατα ο ντράμερ Simon Kirke αλλά για τη θέση του κιθαρίστα τα πράγματα είναι θολά αφού ο Mick Ralphs από το 2016 αντιμετωπίζει πρόβλημα με εγκεφαλικό αλλά η κατάσταση του δείχνει θετικά σημάδια επανάκαμψης. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να ταξιδέψει και φυσικά να παίξει. Για τη θέση του μπασίστα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αφού ο αρχικός μπασίστας του συγκροτήματος Boz Burrell έφυγε από τη ζωή το 2006 κι έκτοτε ο Rodgers επιλέγει το μπασίστα του δικού του συγκροτήματος.

Το τελευταίο άλμπουμ που οι Bad Company ηχογράφησαν μαζί (Paul Rodgers, Simon Kirke, Mick Ralphs και Boz Burrell) ήταν το Rough Diamonds(1982) για να ακολουθήσει η αποχώρηση του Paul Rodgers και η αντικατάστασή του από τους  Brian Howe και Robert Hart (σ.σ. με αυτόν είχαν εμφανιστεί στη μοναδική συναυλία τους στην Αθήνα) ενώ οι αλλαγές στις υπόλοιπες θέσεις ήταν σαρωτικές.

Όπως λέει στη συνέντευξή του υπάρχουν τραγούδια που τα δουλεύει και μπορούν σύντομα να ολοκληρωθούν. Το θέμα είναι γιατί μετά από τόσα χρόνια να έχουμε ένα καινούργιο άλμπουμ από τους Bad Company. Δεν υπάρχει κανένας λόγος και κανείς μας δεν περιμένει να ακούσει καινούργια τραγούδια τους.  Έχουν αφήσει πίσω τους τόσο όμορφες στιγμές που μάλλον θα τις μουτζουρώσουν με μια καινούργια δισκογραφική απόπειρα. Καταλαβαίνω ότι ο Rodgers είναι ενεργός και δεν το βάζει κάτω με τίποτε αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κυκλοφορεί νέους δίσκους κάτω μάλιστα από το όνομα των Bad Company. Εξ άλλου στην ηλικία που έχουν φθάσει, είναι δύσκολες και οι μετακινήσεις και πραγματικά αμφιβάλλω αν ο Mick Ralphs μπορέσει να συμμετάσχει σε μια τέτοια επανασύνδεση.
Για να κρατήσουμε τη μουσική τους αλλά και την εικόνα τους ζωντανή, μήπως θα ήταν καλύτερα να έκαναν λίγες εμφανίσεις το χρόνο σε επιλεγμένα μέρη και φεστιβάλ, όπως οι Rainbow του Ritchie Blackmore και να είμαστε όλοι ευχαριστημένοι;
19/2/19
    

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου