NEWS OF THE WORLD (8/2/19)

• Ένα Teaser video διάρκειας 18’’ παρουσίασαν οι Whitesnake για το καινούργιο τραγούδι τους titled "Shut Up & Kiss Me", που θα κυκλοφορήσει στις 14 Φεβρουαρίου από το επερχόμενο άλμπουμ τους"Flesh & Blood".
• 3 καινούργιες επανακυκλοφορίες έχει συμπεριλάβει η Candy Records. Πρόκειται για το άλμπουμ του Sammy Hagar, Danger Zone (1980) όπου συμμετέχουν και οι Steve Perry και Neal Schon των Journey καθώς και δύο άλμπουμ του πρώην κιθαρίστα των Sex Pistols, Steve Jones. To πρώτο είναι το Mercy (1984) που ήταν και το πρώτο, προσωπικό του πολύ κοντά στο AOR αλλά χωρίς ουσία και το δεύτερο είναι το  Fire and Gasoline που αδικήθηκε όσο κανένα άλμπουμ αφού είναι από τα καλύτερα hard rock άλμπουμ εκείνης της δεκαετίας. Μαζί του παίζουν και οι Billy Duffy (κιθαρίστας των Cult) και ο Axl Rose. Η καινούργια έκδοση του Fire and Gasoline περιλαμβάνει bonus τη σύνθεση του David Bowie, “Suffragette City” ενώ και τα τρία είναι remastered και συνοδεύονται από πλούσια ένθετα.
• Η καναδέζικη εταιρεία Sunrise Records εξαγόρασε τη βρετανική αλυσίδα καταστημάτων cd/δίσκων, video και ηλεκτρονικών παιχνιδιών HMV. Βέβαιαι θα περικόψει αρκετές θέσεις εργασίας αφού θα κλείσει 27 (!) καταστήματα στη Μ.Βρετανία για να κάνει την επιχείρηση επικερδή και ένα από αυτά είναι το πασίγνωστό κατάστημα HMV που βρίσκεται στην Oxford Street!
• Στη συναυλία που έδωσαν στην Ατλάντα, στις 2 Φεβρουαρίου οι Foo Fighters, ο David Grohl παρουσίασε τους Zac Brown και Tom Morello όπου έπαιξαν το «War Pigs» των Black Sabbath.
• Το συνιδρυτικό μέλος των Queensryche, και ντράμερ του συγκροτήματος, Scott Rockenfield αποχώρησε από το συγκρότημα πριν 22 μήνες για να ασχοληθεί με το νεογέννητης παιδί του. Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Todd La Torre έχει να του μιλήσει από τότε και όλα τα μέρη των ντραμς στο νέο άλμπουμ του συγκροτήματος τα έπαιξε ο ίδιος!
• Δύο μήνες και κάτι παραπάνω πριν την εμφάνιση των Evergrey σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Δευτέρα Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club Theater @ Fix και την επομένη Τρίτη 16 στην Αθήνα), δείτε το video single «End Of Silence» μέσα από το καινούργιο άλμπουμ τους «The Atlantic».
• 41 ολόκληρα χρόνια μετά την εμφάνισή τους στο Rainbow Theater (27 Απριλίου 1978) οι Foreigner θα δουν εκείνη τη συναυλία τους να κυκλοφορεί σε Blu-ray/ DVD στις 15  Μαρτίου.
• Οι Noely Rayn θα εμφανιστούν στο 8ο Διεθνές Αφιέρωμα για τον Gary Moore που θα γίνει στις 4 Απριλίου στην Βουδαπέστη, με την συμμετοχή πολλών καλεσμένων και μεταξύ αυτών παλαιοί συνεργάτες αλλά και συγγενείς του Gary Moore. Οι Noely Rayn θα παρουσιάσουν ένα set-list βασισμένο στο άλμπουμ «Black Rose» των Thin Lizzy  που συμπλήρωσε 40 χρόνια κυκλοφορίας.
• Να θέλεις να αγιάσεις και να μην μπορείς. Σύμφωνα με το βιογράφο του Paul McCartney, Barry Miles ο μεγάλος συνθέτης τραγουδιστής και μπασίστας των Beatles έκανε πολλές προσπάθειες για να «ζει μια κανονική ζωή» αλλά όταν είσαι star και μάλιστα αυτού του επιπέδου είναι δύσκολο. Ο Miles στο βιβλίο του Many Years From Now(1997) αναφέρει ένα χαριτωμένο περιστατικό όπου ο McCartney παρ όλες τις προσπάθειες του να παραμείνει καθημερινός ήταν πολύ δύσκολο. Είχε φθάσει να μετακινείται με λεωφορείο για να είναι κοντά στους ανθρώπους! Περιγράφει ένα περιστατικό βρισκόταν στο στούντιο του και ζήτησε από έναν συνεργάτη του να βγει έξω και να του αγοράσει ένα μπουκάλι ουίσκι γιατί περίμενε επισκέπτες. Και του έδωσε 2 λίρες»!!! Όμως όλα τα λεφτά ήταν η απάντηση του συνεργάτη του ‘έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που το whiskey στοίχιζε 2 λίρες»!!!!
• Δείτε σε αυτό το video που ανέβασε ο Keith Leroux που εργάζεται για τους Kiss, τις προετοιμασίες για την περιοδεία “End Of The Road” tour. Πραγματικά εντυπωσιακό.
• Στις 19 Μαίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο των Warrior Soul με τίτλο Rock ‘N’ Roll Disease».

• Επειγόντως σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια μπήκε ο Ozy Osbourne μετά από επιπλοκές που παρουσίασε η γρίπη που είχε τις τελευταίες ημέρες. Η ανάρρωσή του φαίνεται ότι προχωράει καλά αφού τόσο ο γιός του Jack όσο και η γυναίκα του Sharon με αναρτήσεις τους μεταφέρουν ελπιδοφόρα μηνύματα. Τα περαστικά του έστειλε και ο Tony Iommi.

• Τελευταίο video για το σημερινό News of the World το ‘Law and Order” των Outlaws. Και όταν λέμε Outlaws δεν εννοούμε τους αμερικάνους country rock Outlaws  αλλά τους άγγλους όπου κιθαρίστας ήταν ο Ritchie Blackmore (ναι, αυτός!) και ντράμερ ο Mick Underwood (αργότερα στους Quatermass και Gillan) . Το τραγούδι είναι το‘Law and Order”  (1963) και όλα τα λεφτά είναι το λίκνισμα των γοφών του Blackmore!!!
8/2/19

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου