NEWS OF THE WORLD (4/2/19)

• Για ακόμα μια φορά αυτή την εβδομάδα οι φήμες για επιστροφή του Brian Johnson στο studio με τους AC/DC και κυκλοφορία καινούργιο άλμπουμ μέσα στο 2019, φούντωσαν μετά την απάντηση του σε σχετική ερώτηση, όπου είπε «κουράστηκα να το αρνούμαι». Πάντα οι φήμες, λένε ότι υπάρχουν κιθαριστικά ηχογραφημένα από τον Malcolm Young καθώς και δικές του συνθέσεις που μπορούν εύκολα να εξελιχθούν σε τραγούδια.
• Δύο καινούργια βιβλία κυκλοφόρησε ο Steve Vai. Οι τίτλοι τους είναι «Vaideology: Basic Music Theory For Guitar Players» και «Piano Reductions: Vol. 2» και απευθύνονται σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους κιθαρίστες. Όμως ο Steve Vai έκανε και μια εμφάνιση στο “Ultimate NAMM Night” στο Anaheim, μαζί με τους Billy Sheehan (μπάσο) και Gregg Bissonette (ντραμς) δηλ τους μουσικούς που συμμετείχαν στο άλμπουμ του David Lee Roth, Eat them and Smile. Ελλείψει όμως του David Lee Roth το κενό κάλυψε ο πάντα πολύ καλός Jeff Scott Soto. Το κομμάτι στο video είναι το «Shy Boy».
• Στο studio βρίσκονται οι Skid Row με τον παραγωγό Michael Wagener για να ηχογραφήσουν το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας "United World Rebellion". Τον Αύγουστο έχουν κλείσει studio οι Kansas για να ηχογραφήσουν τα νέα τους τραγούδια. Τελευταίο άλμπουμ τους ήταν το "The Prelude Implicit" (2016) το πρώτο μετά την αποχώρηση του οργανίστα και τραγουδιστή Steve Walsh που τον αντικατέστησε ο Ronnie Platt. Τα υπόλοιπα μέλη των σημερινών Kansas είναι ο κιθαρίστας Richard Williams, ο ντράμερ Phil Ehart, ο βιλονίστας/κιθαρίστας David Ragsdale, ο μπασίστας Billy Greer, ο κιθαρίστας  Zak Rizvi και ο οργανίστας Tom Brislin. Και οι Scorpions δεν το βάζουν κάτω αφού σύμφωνα με τον Rudolf Schenker το συγκρότημα βρίσκεται πολύ κοντά να κλείσει ένα πολύ μεγάλο όνομα στη θέση του παραγωγού για ένα «ιστορικό» άλμπουμ όπως το απεκάλεσε!
• Με σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα διαγνώστηκε ο Ozzy Osbourne και ακύρωσε όλη την ευρωπαϊκή «No More Tours 2», Περαστικά. Τη συναυλία του Ozzfest που έγινε στις 31 Δεκεμβρίου στο Forum του Los Angeles παρακολούθησαν 12.000 άνθρωποι οι οποίοιμ προτίμησαν να κάνουν πρωτοχρονιά με τους Ozzy Osbourne, Rob Zombie, Marilyn Manson, Jonathan Davis  των Korn, οι Body Count και το tribute συγκρότημα Zakk Sabbath, παρά σπίτι τους!
• Δείτε το official lyric video για το τραγούδι «Moonglow» των Avantasia του Tobias Sammet. Η γυναικεία φωνή που θα ακούσετε ανήκει στην Candice Night.
• Για μια ακόμα φορά έφυγε από τις Girlschool η μπασίστρια Enid Williams (σ.σ. είχε ξαναφύγει το 1982 και είχε επιστρέψει το 2000). Την αντικαθιστά προσωρινά η Tracey Lamb, πρώην Rock Goddess αλλά και Girlschool (1987-1991 και 1993-2000).
• Στις 8 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ του ιδιαίτερα ταλαντούχου κιθαρίστα Eric Gales με τίτλο ‘The Bookends’. Καλεσμένοι στο άλμπουμ του οι B. Slade, Doyle Bramhall II και Beth Hart. Το ‘The Bookends’ διαδέχεται το ‘Middle of the Road’ (2017) αλλά και μια περιοδεία στην Ευρώπη και Αμερική με τους Gary Clark Jr., Beth Hart και Gov’t Mule.
• Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου. Ο μπασίστας των Nickelback, Mike Kroeger μιλώντας στο αυστραλιανό site, Wall of Sound είπε ότι θα ήθελε κάποτε να ηχογραφήσει ένα super-heavy άλμπουμ με τους Nickelback και ειδικά ένα άλμπουμ με διασκευές τραγουδιών των Slayer!
• Δείτε το video των Σουηδών folk metallers Eluveite για το κομμάτι τους "Ategnatos" μέσα από το ομότιτλο καινούργιο άλμπουμ τους που θα κυκλοφορήσει στις 5 Απριλίου.
   
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ο ντράμερ των Blue Cheer, Paul Whaley. Αιτία θανάτου, καρδιακή ανακοπή.
• Δείτε το καινούργιο τραγούδι του Kane Roberts «Beginning Of The End» όπου εμφανίζονται ο Alice Cooper και η τραγουδίστρια των Arch Enemy, Alissa White-Gluz. Το κομμάτι προέρχεται από το καινούργιο άλμπουμ του Kane με τίτλο «The New Normal».
• Κι άλλο ένα Video από το χώρο του NWOBHM. Οι Tygers of Pan Tang στο κομμάτι “Love don’t Stray” από live εμφάνισή τους στην τηλεόραση το 1981. Το κομμάτι προέρχεται από το δίσκο τους Crazy Nights. O κιθαρίστας που στέφεται στο βάθος της σκηνής και …δεν φαίνεται είναι ο John Sykes.
4/2/19




Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου