NEWS OF THE WORLD (25/2/19)

• Οι Rotting Christ είναι το πρώτο όνομα που ανακοινώνεται για το πρώτο AthensRocks! H εμφάνισή τους θα γίνει το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στο Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας με πρώτο όνομα τους Slayer.
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο μπασίστας και οργανίστας των Monkees,  Peter Tork. Οι Monkees ήταν συγκρότημα είδωλο της αμερικανικής νεολαίας μεταξύ 1966 και 1971 και θεωρούνται σν την απάντηση της Αμερικής στους Beatles. Ο Peter Tork έπασχε από ένα αδενοειδές κυστικό καρκίνωμα μεταξύ κεφαλής και λαιμού, που είχε μια αργά αναπτυσσόμενη μορφή.
• Πυρετωδώς δουλεύει το προσωπικό του άλμπουμ ο μπασίστας των Guns’n’Roses, Duff McKagan που ελπίζει να το έχει κυκλοφορήσει μέσα στην Άνοιξη και να πραγματοποιήσει περιοδεία. Δείτε κι ακούστε το Official Lyric Video του καινούργιου τραγουδιού του Tenderness.
• Το καινούργιο άλμπουμ των βετεράνων των NWOBHM, Tank τιτλοφορείται Re-Ignition και θα περιέχει 11 κλασικά παλαιά τραγούδια τους σε καινούργια εκτέλεση. Το Re-Ignition θα κυκλοφορήσει στις 26 Απριλίου και συμμετέχουν σαν καλεσμένοι οι Dani Filth (Cradle of Filth) και Tom Angelripper (Sodom).

• Τον αντικαταστάτη του Ted McKenna στα ντραμς των Michael Schenker Fest ανακοίνωσε ο γερμανός κιθαρίστας, που είναι…δύο. Οι Simon Phillips και Bodo Schopf με τον πρώτο να είναι ο βασικός ντράμερ που θα παίζει στα άλμπουμ και το δεύτερο να τον αντικαθιστά στις live εμφανίσεις. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Bodo Schopf έπαιζε στα άλμπουμ των MSG, "Perfect Timing" και "Save Yourself".
• Το καινούργιο προσωπικό άλμπουμ, το πρώτο από το 2011, ετοίμασε ο πρώην τραγουδιστής των Yes, Jon Anderson. Τίτλος του 1.000 Hands και θα κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου. Καλεσμένοι στο νέο του άλμπουμ είναι ο κιθαρίστας των Yes, Steve Howe ο επίσης ντράμερ των Yes, Alan White Chris Squire κι ο μπασίστας των Yes, Chris Squire που έχει φύγει από τη ζωή το 2015 αλλά τα μέρη του είχαν ηχογραφηθεί πριν το θάνατό του. Όμως οι καλεσμένοι του δεν τελειώνουν στους τρεις bandmates από τους Yes. Στο 1.000 Hands συμμετέχουν ακόμα οι Ian Anderson, Steve Morse, Billy Cobham, Chick Corea, Rick Derringer, Pat Travers, Jonathan Cain και ο jazz fusion βιολονίστας Jean-Luc Ponty.
• Δείτε το promo trailer που παρουσίασαν οι Iron Maiden για να προωθήσουν την καινούργια σειρά digipack της δισκογραφίας τους.
• Δεν έχουν περάσει 5 μήνες από την κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ του Paul McCartney και θα επανακυκλοφορήσει σε ειδική περιορισμένη έκδοση 3000 αντιτύπων. Το Egypt Station Traveller’s Edition box set θα είναι διαθέσιμο σε βαλίτσα(!) και θα περιέχει το άλμπουμ σε βινύλιο 180 γρμ.με δυο bonus ακυκλοφόρητα τραγούδια, τα Frank Sinatra’s Party, Sixty Second Street και μια  extended version του Who Cares. Ακόμα στη..βαλίτσα θα βρείτε 4 live τραγούδια του άλμπουμ Egypt Station ηχογραφημένα στα Abbey Road Studios, The Cavern Club, LIPA κι από την εμφάνισή του στο Grand Central Station.Στο box set θα υπάρχει και η έκδοση του άλμπουμ σε CD, ειδική έκδοση του άλμπουμ σε κασέτα και πλούσιο συλλεκτικό υλικό, όπως χάρτη(!), χειρόγραφες σημειώσεις του McCartney, εισιτήριο, postcards, baggage tags, αυτοκόλλητα, λιθογραφία και ένα παζλ 500 κομματιών!!!

• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ο οργανίστας/φλαουτίστας των Tedeschi Trucks Band, Kofi Burbridge.
• Το ποσό των $14.580 προσέφερε ο Angus Young στον οργανισμό  Alzheimer Society του Οντάριο. Η κίνησή του έγινε μετά από την κίνηση του Steve McNeil που και η μητέρα του αλλά και η πεθερά του έπασχαν από Alzheimer, να διατρέξει μια απόσταση του Καναδά σε skate μέσα σε 19 ώρες και 26 λεπτά. Η κίνησή του έγινε για να δραστηριοποιήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την ασθένεια και φαίνεται ότι πέτυχε αφού ο Angus αντέδρασε θετικά.
• Ένας μεγάλος κιθαρίστας του R&B/Jazz, o George Benson ανακοίνωσε την κυκλοφορία του καινούργιου δίσκου του με τίτλο ‘Walking to New Orleans’ που αποτελεί tribute στους Fats Domino και Chuck Berry. “Εκτιμώ βαθύτατα τους δύο μουσικούς που με τα τραγούδια τους άνοιξαν δρόμους στη σύγχρονη μουσική» είπε ο 76χρονος κιθαρίστας. Τα τραγούδια που διασκευάζει από τον Chuck Berry είναι τα  "Nadine (Is It You?)," "You Can't Catch Me," "Havana Moon," "Memphis, Tennessee" και "How You've Changed", ενώ από τον Fats Domino τα "Rockin' Chair," "Ain't That a Shame," "I Hear You Knocking," "Blue Monday" και το ‘Walking To New Orleans'.
• Τέλος από τα βαθύ παρελθόν, διαλέξαμε το video των Thin Lizzy, “Jailbreak” από την εμφάνισή τους στην τηλεοπτική εκπομπή του BBC, Top of the Pops το 1976.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου