IRON MAIDEN – “VIRUS’. ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΚΟΣΜΟ ΓΕΜΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΥ INTERNET.

Το σημερινό Έτσι Γράφτηκε, είναι αφιερωμένο σε ένα από τα καλύτερα τραγούδια των Iron Maiden που ποτέ δεν πήρε τη δημοσιότητα που του έπρεπε. Αναφέρομαι στο “Virus» που κυκλοφόρησε σαν single το 1996 και δεν συμπεριλήφθηκε σε κανένα άλμπουμ τους παρά μόνο στη διπλή συλλογή Best of The Beast. Το τραγούδι είναι σύνθεση των Blaze Bayley, Dave Murray,Janick Gers και Steve Harris και μαζί με το Women in Uniform” είναι τα δύο τραγούδια των Iron Miaden που κυκλοφόρησαν σε single αλλά δεν συμπεριλήφθηκαν σε άλμπουμ! Επίσης είναι το μόνο τραγούδι που οι κιθαρίστες Murray και Gers εμφανίζονται σαν συνσυθέτες σε ένα τραγούδι.
Παρ’ όλο που το τραγούδι είναι ένα από τα καλύτερα (και ποιοτικότερα ) του αγγλικού συγκροτήματος δεν το παίζουν στα live τους με μόνη εξαίρεση τον Bayley που σχεδόν πάντα περιλαμβάνει στο set list του.
There’s an evil virus that’s threatening mankind
Not state of the art, a serious state of the mind
The muggers, the backstabbers, the two faced elite
A menace to society, a social disease
Οι στίχοι του αναφέρονται στην όλο και μεγαλύτερη (μιλάμε για το 1996)  επέκταση του internet και τη διαφθορά που ολοένα και αυξάνεται μέσα από ένα κόσμο που εξαρτάται πλέον από το διαδίκτυο.
Συνθετικά το τραγούδι είναι από τα πλέον  ενδιαφέροντα του συγκροτήματος, αφού βασίζεται στη λογική της εναλλασσόμενης σύνθεσης (ένταση/χαμήλωμα) με τελικό ξέσπασμα προς το μέσο της σύνθεσης όπου η κιθάρα βγάζει τον πιο γλυκό της ήχο!  Όπως έχει συμβεί σχεδόν σε όλα τα singles των Iron Maiden και το “Virus’ (No 16 Μ.Βρετανία) κυκλοφόρησε σε 3 διαφορετικές εκδόσεις 2cd και ένα maxi single.
Το δεύτερο εξώφυλλο του Virus

CD 1
“Virus (Short Version)”  3:54
“My Generation” (The Who cover) - 3:39
“Doctor Doctor” ( UFO cover) - 4:50
CD 2
“Virus” (Harris, Gers, Murray, Bayley) - 6:14
“Sanctuary” (από τη συλλογή του 1979 Metal for Muthas) - 3:33
«Wrathchild» (από τη συλλογή του 1979 Metal for Muthas) - 3:06
12” vinyl
“Virus” (Harris, Gers, Murray, Bayley)
“Prowler” (demo από το Soundhouse Tapes 1978)
“Invasion” (demo από το Soundhouse Tapes 1978)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

4/2/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου