ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ GRAMMY ΣΤΙΣ ROCK ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ.

Ξεκίνησε η απονομή των 61ων βραβείων Grammy στο Staples Center του Los Angeles και οι πρώτοι νικητές στις rock κατηγορίες είναι οι Greta Van Fleet για το EP , "From The Fires" στην κατηγορία "Best Rock Album". Βραβείο κέρδισε και ο Chris Cornell στην κατηγορία "Best Rock Performance" για το τραγούδι του "When Bad Does Good" όπως και οι High On Win στην κατηγορία "Best Metal Performance" για το τραγούδι τους "Electric Messiah". Το βραβείο του Chris Cornell πήραν τα παιδιά του Toni και Christopher. Για όσους δεν ξέρουν τι είναι τα βραβεία Grammy, να υπενθυμίσουμε ότι είναι τα αντίστοιχα Oscar για τη μουσική. Υπάρχουν 84 κατηγορίες  και ψηφίζουν 13.000 μέλη όπου είναι καλλιτέχνες, παραγωγοί, συνθέτες, στιχουργοί και μηχανικοί ήχου, δηλαδή άνθρωποι του χώρου.
O Sting και ο Shaggy (σ.σ. είχαν παίξει το καλοκαίρι του 2018 στο Ηρώδειο) κέρδισαν το βραβείο Best Reggae Album για το άλμπουμ  "44/876". Ακόμα βραβείο Best Boxed κέρδισε ο Weird Al Yankovic για το Squeeze Box: The Complete Works of "Weird Al" Yankovic στην κατηγορία Best Boxed or Limited Edition Package, το soundtrack για τη σειρά του αμερικάνικου τηλεοπτικού δικτύου NBC για το Jesus Christ Superstar όπoυ συμπρωταγωνιστούσε και ο Alice Cooper στην κατηγορία Best Musical Theater Album, o Eric Clapton στην κατηγορία  Best Music Film για το ντοκιμαντέρ Life in 12 Bars, o Beck στην κατηγορία Best Alternative Music Album για το άλμπουμ του Colors, οι Punch Brothers με το άλμπουμ τους All Ashore ήταν οι νικητές στην κατηγορία Best Folk Album Grammy, όπως και ο  Buddy Guy με το άλμπουμ του The Blues Is Alive and Well στην κατηγορία Best Contemporary Blues Album.
Στην κατηγορία Best Album Notes (δηλαδή το ένθετο που συνοδεύει το άλμπουμ) το βραβείο πήγε στον William Ferris  για τη δουλειά του στο άλμπουμ Voices of Mississippi: Artists and Musicians Documented by. Τέλος οι Steve Gadd Band κέρδισαν το βραβείο στην κατηγορία Best Contemporary Instrumental Album.
11/2/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου