QUEEN - A KIND OF MAGIC: ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΑ ΤΟΥ HIGHLANDER

Έχουν περάσει 11 μήνες από τη θριαμβευτική εμφάνιση των Queen στο Live Aid και το συγκρότημα κυκλοφορεί το 12o άλμπουμ του με τίτλο A Kind of Magic (1986). Σαν δεύτερο single από το άλμπουμ, κυκλοφόρησε το ομώνυμο τραγούδι, σύνθεση του ντράμερ Roger Taylor (No 3 Μ.Βρετανία, Νο 42 Αμερική) με πολλά στοιχεία από την ταινία Highlander, όπου ακούγεται και στην ταινία και στο soundtrack. H φράση "a kind of magic" ακούγεται από τον πρωταγωνιστή της ταινίας Christopher Lambert σαν μια περιγραφή της αθανασίας του και επηρέασε τον Roger Taylor στο να γράψει τους στίχους. Όμως το τραγούδι έχει κι άλλες λέξεις που είναι δανεισμένες από την ταινία, όπως "one prize, one goal", "no mortal man" και "there can be only one". Το εξώφυλλο του single έχει τη φωτογραφία ενός από τους χαρακτήρες που παίζουν στο έργο, του Kurgan.
H εκτέλεση του κομματιού πουν υπάρχει στο soundtrack είναι πιο rock σε σχέση με αυτή του άλμπουμ των Queen και του single. Τόσο ο Brian May όσο και ο Freddie Mercury είχαν βρει την προσέγγιση του Taylor hard κι έτσι ο Mercury  «πείραξε» τη μουσική πουν αρχικά είχε συνθέσει ο Taylor κάνοντας το κομμάτι πιο γλυκό και φέρνοντας το πιο κοντά στον ήχο των Queen.  Παρ’ όλη την επέμβαση του Mercury στα credits εμφανίζεται μόνο το όνομα του Taylor. Το συγκρότημα του Roger Taylor, The Cross σε όλες τις εμφανίσεις τους είχαν συμπεριλάβει το κομμάτι στο set list τους. Τη σκηνοθεσία του video έκανε ο σκηνοθέτης της ταινίας Highlander, Russell Mulcahy. O Freddie Mercury εμφανίζεται ντυμένος μάγος σε ένα εγκαταλελειμμένο θέατρο που είναι το Playhouse Theater στο κέντρο του Λονδίνου. Οι May, Taylor και Deacon εμφανίζονται ντυμένοι ως επαίτες και ο Mercury τους μεταμορφώνει σε μέλη των Queen. To cartoon που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του video είναι παραγωγή της Walt Disney Productions.

TRIVIA
  • O Γάλλος ηθοποιός Christopher Lambert  έγινε πασίγνωστος μετά από την εμφάνισή του στην ταινία αλλά δεν μπόρεσε να την εξαργυρώσει στη μετέπειτα καριέρα του.
  • Το single ξεπέρασε τα 100.000 digital downloads στη Βραζιλία.
  •  Το τραγούδι ερμήνευσε η ηθοποιός Elaine Paige στο tribute άλμπουm των Queen με τίτλο The Queen Album (1988).
12/1/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment