PHENOMENA: ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟΥ ΜΕΛΩΔΙΚΟΥ A.O.R.

Για μια ακόμα φορά επανεκδίδονται τα τρία άλμπουμ της σειράς Phenomena που είχαν κυκλοφορήσει στο χρονικό διάστημα 1985-1993. Με βασικό πυρήνα τους αδελφούς Galley, συγκεκριμένα τον παραγωγό Tom Galley και τον κιθαρίστα των τότε  Whitesnake Mel Galley και τον ιδρυτή του περιοδικού Metalhammer,  Wilfred Rimensberger, επιμελήθηκαν τα τρία άλμπουμ που είχαν δεκάδες καλεσμένους, όλους έναν κι ένα! 3 Concept δίσκοι με έμπνευση από το μεταφυσικό με μουσική μελωδικού rock! Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα του Rockmachine.gr γραμμένο από τον Σπύρο Γιαννακόπουλο και για τους τρεις δίσκους!
Το πρώτο άλμπουμ Phenomena κυκλοφόρησε το 1985 με πολύ 80’s ήχο και πολύ καλή παραγωγή. Κέρδισε αμέσως τους φίλους του μελωδικού A.O.R και παραμένει σαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ εκείνης της όχι και τόσο μακρινής δεκαετίας. Μερικοί από τους μουσικούς που έπαιζαν ήταν οι Glenn Hughes, Cozy Powell, Ted McKenna, Don Airey, Richard Bailey κ.α. Ξεκινήστε την ακρόαση του από το “Dance with the Devil” και θα ανακαλύψετε και τα “Kiss of Fire” και “Still the Night”.

To Phenomena II – Dream Runner κυκλοφόρησε το 1987 κι έβγαλε τη μεγάλη επιτυχία ‘Did It All For Love’. Μερικούς από τους καλεσμένους που συμμετέχουν είναι οι Ray Gillen, Max Bacon, John Wetton, Scott Gorham, Michael Sturgis, Leif Johansen, Neil Murray, Tom και Mel Galley, Glenn Hughes κ.α. Το τρίτο και τελευταίο άλμπουμ της σειράς κυκλοφόρησε το, 19934 με τίτλο Phenomena III – Innervision με συμμετοχές των Michael Sturgis, Leif Johansen, Scott Gorham αλλά και του κιθαρίστα των Queen, Brian May όπου παίζει στα ‘What About Love’και ‘A Whole Lot Of Love’ αλλά και του πρώτου τραγουδιστή των Airrace, Keith Murrell.
Οι καινούργιες επανεκδόσεις κυκλοφορούν σε digi-paks με καινούργια ένθετα από τον Tom Galley και bonus tracks. Τα Phenomena I και III  έχουν bonus tracks ενώ το Phenomena II σαν bonus έχει εναλλακτικές ηχογραφήσεις.


3/1/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Μεγαλε John Wetton ....Τον θεωρω μεσα στην πενταδα των συνθετων aor .Πολυγραφοτατος , εργατικοτατος με μια απο τις χαρακτηριστικοτερες rock φωνες . Κριμα που δεν ειναι πια εν ζωη γιατι ειχε ακομα αρκετα να δωσει .Ηταν ικανος κανος να γραψει απο εμπορικο ευπεπτο ραδιοφωνικο ροκ μεχρι soundtrack ( βλεπε chasing the deer ) . Καποια προσωπικα του οπως π.χ το battlelines ειναι αριστουργηματα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Phenomena...σπουδαίο project.Εύστοχη και ευρηματική μουσική.Το πρώτο άλμπουμ τους θεωρώ ότι είναι και το πιο δυνατό.Ο Glenn Hughes δίνει ρέστα.Κρίμα που δεν τράβηξε περισσότερο η συγκεκριμένη συνεργασία.Μιλάμε για εκπληκτική παρακαταθήκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή