NEWS OF THE WORLD (15/1/19)


  • Φαίνεται ότι και ο 68χρονος τραγουδιστής των Foreigner, Lou Gramm σκέπτεται να αποσυρθεί όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε μετά την πρόσφατη συναυλία του στις 29 Δεκεμβρίου στο Schenectady της Νέας Υόρκης. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Lou Gramm πριν αρκετά χρόνια αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο κι είχε αποσυρθεί. Επανήλθε τα τελευταία 2 χρόνια κάνοντας περιστασιακές εμφανίσεις με τους Foreigner αλλά και με το συγκρότημά του The Rock Pack.
  • Για μια ακόμα φορά ο Bob Dylan θα συνεργαστεί με το σκηνοθέτη Martin Scorsese αυτή τη φορά  στην ταινία ντοκιμαντέρ Rolling Thunder Revue.Το ντοκιμαντέρ "Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story" θα ακολουθεί την πορεία της περιοδείας του Dylan που έγινε μεταξύ 1975 και 1976 όπου μαζί του έπαιξαν και οι Ringo Starr, Joan Baez, Patti Smith, Mick Ronson, οι ηθοποιοί Dennis Hopper, Betty Middler, Sam Sheppard αλλά και ο λογοτέχνης Allen Ginsberg. H τελευταία φορά που συνεργάστηκαν οι δύο τους ήταν πριν 14 χρόνια όταν ο Scorsese παρουσίασε το ντοκιμαντέρ No Direction Home, όπου ο Dylan έκανε μια μεταστροφή από τη folk προς το rock. Το “Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese μας ταξιδεύει στο 1975 και θα προβληθεί από το Netflix το 2020.
  • Οι Queensryche παρουσίασαν το  lyric video του τραγουδιού τους "Dark Reverie" από το επερχόμενο άλμπουμ τους "The Verdict" που θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου. 
  • Έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη με τον καρκίνο η 66χρονη πρώην σύζυγος του Neil Young, Pegi Young.  Είχε παντρευτεί τον Neil Young το 1978 και είχαν χωρίσει το 2014. Είχε κυκλοφορήσει 5 δικά της άλμπουμ ενώ συμμετείχε κάνοντας φωνητικά στα άλμπουμ του συζύγου της.
 
  • Καινούργιο δίσκο ετοιμάζουν οι Who, δηλ. οι Pete Townshend και Roger Daltrey, τον πρώτο μετά από την  κυκλοφορία του Endless Wire το 2006! Παράλληλα με την κυκλοφορία του σχεδιάζουν να περιοδεύσουν στην Αμερική με τη συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας υπό τον τίτλο Moving On! Μαζί τους ο κιθαρίστας Simon Townshend (αδελφός του Pete Townshend), ο οργανίστας Loren Gold ο μπασίστας Jon Button και ο ντράμερ Zak Starkey (γιός του Ringo Starr). Ήδη, σύμφωνα με τον Pete Townshend, το συγκρότημα έχει 15 demos από“ σκοτεινές μπαλάντες, heavy rock κομμάτια, πειραματικά και φυσικά κλασικά κομμάτια Who”.
  • Δείτε την Ann Wilson να διασκευάζει το τραγούδι "I m the Highway' των Audioslave στη μνήμη του Chris Cornell. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στο νέο της προσωπικό άλμπουμ Immoertals .
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών ο Daryl Dragon γνωστός με το όνομα Captain Keyboard, μέλος του ποπ αμερικάνικου ντουέτου Captain & Tennille που γνώρισε πάρα πολλές επιτυχίες τη δεκαετία του 70. Ο θάνατός του οφείλεται σε δυσλειτουργία των νεφρών του. Το 1972 σχημάτισε με τη σύζυγό του Toni Tennille τους Captain & Tennille ηχογραφώντας δεκάδες επιτυχίες. Πριν σχηματίσει τους Captain & Tennille ήταν μουσικός των Beach Boys. 
20 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου single του που ήταν το Why Don’t We Try Again από το προσωπικό του άλμπουμ Another World (1998), ο κιθαρίστας των  Queen, Brian May, παρουσίασε το καινούργιο κομμάτι του "New Horizons".
Δείτε ακόμα ένα video από το καινούργιο cd/dvd/Blu-Ray και βινύλιο "Songs For The Dead Live” του King Diamond με τίτλο "Welcome Home (Live At Graspop)".
 
Καινούργιο ξεκίνημα στην καριέρα της επιχειρεί η Suzi Quatro που στις 29 Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ της με τίτλο "No Control".  
 Κλείνουμε με την καταπληκτική live εκτέλεση του You Keep on Moving των Τιτανοτεράστιων από το 1976. Για τους νεώτερους να σημειώσουμε ότι στην κιθάρα είναι ο Tommy Bolin.
 

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου