NEWS OF THE WORLD (11/1/19)

• Ο συνιδρυτής του θρυλικού φεστιβάλ του Woodstock του 1969, Michael Lang ανακοίνωσε την οριστική διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ στο ίδιο μέρος και ακριβώς τις ίδιες ημέρες! Δηλαδή 16, 17 και 18 Αυγούστου ακριβώς 50 χρόνια από τότε. Μένει να ανακοινωθούν και τα συγκροτήματα!
• Σύμφωνα με συνέντευξη του τραγουδιστή των Def Leppard, Joe Elliott στο This is money, το συγκρότημα στην αρχή της καριέρας τους  έβλεπε το χρήμα να ρέει γύρω από αυτούς αλλά όχι προς αυτούς. Από το 1983 και μετά δηλ την κυκλοφορία του 'Pyromania' και μετά άρχισαν σιγά σιγά να λαμβάνουν επιταγές. Έως τότε είχαν πουλήσει 6.000.000 δίσκους και είχαν χρέος προς την εταιρεία από τα χρήματα που είχαν πάρει σαν προκαταβολή. Βέβαια προσθέτει όταν πήραμε τις πρώτες επιταγές είχαν πολλά μηδενικά. Λόγω του χρέους προς την εταιρεία τα πρώτα χρήματα τα είδαν αφού το 'Hysteria' πούλησε 12.000.000 αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Να εξηγήσουμε εδώ, ότι οι καλλιτέχνες όταν υπογράφουν συμβόλαιο παίρνουν ένα ποσό advance δηλ προκαταβολή έναντι των πωλήσεων που θα κάνουν. Το ποσό αυτό η εταιρεία το κρατά από τις πωλήσεις και σιγά σιγά το χρέος διαγράφεται. Εννοείται ότι αν πάρεις πολύ μεγάλη προκαταβολή και δεν πουλήσεις ανάλογα, θα χρωστάς στην εταιρεία η οποία θα στα κρατά από μελλοντικές πωλήσεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που καλλιτέχνες επέστρεψαν χρήματα στην εταιρεία αφού οι δίσκοι τους απέτυχαν εμπορικά.
• Δείτε το video των Σουηδών Amaranthe για το καινούργιο τραγούδι τους, "Dream" μέσα από το 5ο άλμπουμ τους "Helix" που έχει κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο.
• Μια καινούργια συλλογή με 9 ακυκλοφόρητα τραγούδια του David Bowie από τις πρώτες ημέρες της καριέρας του θα . Τίτλος της Spying Through A Keyhole και θα κυκλοφορήσει σε μορφή 9 singles βινυλίου σε ένα box set που θα περιέχει και μια πρώιμη ηχογράφηση του Space Oddity. Η κυκλοφορία του εντάσσεται στο ότι το 2019 είναι η χρονιά που συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία της πρώτης επιτυχίας του Space Oddity και ο τίτλος Spying Through A Keyhole, είναι παρμένος από τους στίχους του ακυκλοφορήτου τραγουδιού του Love All Around που συμπεριλαμβάνεται στο box set.
Δύο κλασικά μέλη των Angel, οι Punky Meadows και Frank DiMino, ανακοίνωσαν την επανασύσταση του παλιού τους συγκροτήματος με την προσθήκη 4 νέων μουσικών. Το νέο όνομα θα είναι Angel Featuring Punky Meadows and Frank Dimino.
• Ακόμα ένα κομμάτι από το πρόσφατο άλμπουμ τους "Kingmaker",  παρουσίασαν οι Pretty Maids. Τίτλος του "Bull's Eye".
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο τραγουδιστής των Dr. Hook & the Medicine Show, Ray Sawyer μετά από σύντομη ασθένεια (δεν διευκρινίζεται από ποια). Ο Ray Sawyer ήταν απλό τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος και διετέλεσε μέλος τους από το 1969-1981. Γεννημένος στο Chickasaw της Αλάσκας, σχηματίζει αρχικά τους Chocolate Papers και το 1967 πηγαίνει στο Portland για να γίνει ξυλοκόπος. Καθ’ οδόν είχε αυτοκινητιστικό ατύχημα όπου έχασε το δεξί του μάτι. Στο Portland μαζί με τους Cummings, Francis και Dennis Locorriere σχηματίζουν τους Dr. Hook & the Medicine Show, δανειζόμενοι το όνομα Dr. Hook από τον Captain Hook της ιστορίας του Peter Pan που ήταν μονόφθαλμος. Φυσικά την ιδέα την πήραν από τον μονόφθαλμό Sawyer!!!
• Μπορεί η μεγάλη Aretha Franklin να έχει φύγει από τη ζωή από τον Αύγουστο του 2018 αλλά η εφορία την κυνηγά ή καλύτερα κυνηγά τους κληρονόμους της. Διαβάστε εδώ την αιτία θανάτου της και ένα μικρό ιστορικό της μεγάλης κι ένδοξης καριέρας της. Σύμφωνα με το Associated Press, το IRS διεξάγει έλεγχο στην περιουσία της Φράνκλιν, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα το TMZ έγραψε ότι η Υπηρεσία Εσόδων ισχυρίζεται σε έγγραφα που κατέθεσε ότι η τραγουδίστρια οφείλει περισσότερα από 6,3 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους από το 2012 έως το 2018 και 1,5 εκατ. δολ. σε πρόστιμα. Οι διαχειριστές της περιουσίας της έχουν καταβάλει τουλάχιστον 3 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους στην Υπηρεσία Εσόδων των ΗΠΑ (Internal Revenue Service - IRS) από την ημέρα θανάτου της τον περασμένο Αύγουστο. Η Franklin δεν άφησε διαθήκη, δεν ήταν παντρεμένη και άφησε πίσω της τέσσερις γιους, τον Clarence, τον Edward, τον Kendal και τον Teddy Richard.
• Δείτε το promo video που ετοίμασαν οι Rotting Christ για το επερχόμενο άλμπουμ τους "The Heretics"που θα κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου.
• Την 1η Μαρτίου θα κυκλοφορήσει το καινούργιο του άλμπουμ ο Mike Tramp (πρώην White Lion)με τίτλο "Stray From The Flock".
• Και κλείνουμε το σημερινό News of the World με την εμφάνιση των Budgie στη δημοφιλή αγγλική τηλεοπτική εκπομπή  The Old Grey Whistle Test από το 1975. To κομμάτι είναι το Who Do You Want For Your Love από το άλμπουμ τους Bandolier (1975).



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου