JUDAS PRIEST – LIVING AFTER MIDNIGHT. ΟΤΑΝ Ο GLENN TIPTON ΞΥΠΝΗΣΕ ΤΟΝ ROB HALFORD

To 1980 οι Judas Priest κυκλοφόρησαν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τους αλλά κι ένα ξεχωριστό άλμπουμ στη metal ιστορία, το British Steel. Ένα από τα πολλά καλά τραγούδια του ήταν το “Living after Midnight”σύνθεση των Tipton Halford και Downing. To British Steel ήταν το πρώτο άλμπουμ του συγκροτήματος που ξεπέρασε το 1.000.000 αντίτυπα στην Αμερική. Διαβάστε εδώ την ιστορία του εξώφυλλου του.
To σημερινό Έτσι Γράφτηκε ασχολείται με το “Living after Midnight” (Νο 12 Μ.Βρετανία) που οι στίχοι του μιλούν για το ρέμπελο πνεύμα, ένα θέμα που εκείνη την εποχή ήταν πολύ διαδεδομένο στα rock τραγούδια. Η ιδέα του τίτλου προήλθε από την…κιθάρα του Glenn Tipton που ξύπνησε τον Rob Halford, την εποχή που το συγκρότημα έμενε στο Tittenhurst Park όπου ηχογραφούσε το άλμπουμ  British Steel. Ο Halford κατέβηκε τις σκάλες και παραπονέθηκε ότι παίζει δυνατά και τον ξύπνησε: ‘Hey,come on. It’s gone midnight’ και σχολίασε την μεταμεσονύκτια παρουσία του Tipton λέγοντας "really living after midnight". O Tipton βρήκε το σχόλιό του πολύ έξυπνο και το κράτησε στο μυαλό του για να το βάλει σε κάποιο στίχο τραγουδιού. Από την άλλη πλευρά ο Halford λέει: “Ήταν 4 τη νύχτα και δουλεύαμε όλο το πρωινό, ήμουν πολύ κουρασμένος’.
Living after midnight, rockin' to the dawn/
Lovin' 'til the morning, then I'm gone, I'm gone

To Living After Midnight ήταν το πρώτο hit single που έβγαλε τo British Steel. Τα άλλα δύο ήταν τα Breaking The Law και United και φυσικά τουλάχιστον τα δύο πρώτα παραμένουν αθάνατα σε όλα τα set list των συναυλιών τους. ¨΄Όταν το ακούσαμε έτοιμο στο studio, μάς φάνηκε πολύ απλό, αλλά οι απλές ιδέες φέρνουν την επιτυχία» σχολίασε ο Glenn Tipton.
TRIVIA
  • To Tittenhurst Park είναι μια πολυτελής αγροτική κατοικία(!) κοντά στο Ascot, ιδιοκτησίας του ντράμερ των Beatles, Ringo Starr που το είχε αγοράσει από τον John Lennon και είχε ένα πλήρες εξοπλισμένο studio.
  • Το video σκηνοθέτησε ο Julien Temple και γυρίστηκε στο Sheffield City Hall με το νεοφερμένο  Dave Holland να παίζει σε μια αόρατη ντραμς και τους fans να χτυπιούνται.
ΠΟΙΟΙ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΥΑΣΑΝ
Εκτός από την εκτέλεση των Donnas που είναι και η πλέον παράτερη, το "Living After Midnight" έχει διασκευαστεί από τους Saul Blanch στο αργεντίνικο tribute Argentino: Tributo a Judas Priest (2006), τους L.A. Guns,  στο επίσης tribute Hell Bent Forever, από τους Iron Savior στην γιαπωνέζικε έκδοση του άλμπουμ Condition Red (2002)  κι από τους Disturbed στο Tribute to British Steel (2010) που διανεμήθηκε με το αγγλικό, περιοδικό Metal Hammer.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
29/1/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου