IRON MAIDEN: ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 42 ΧΡΟΝΩΝ

Οι κύριοι που βλέπετε σάς είναι άγνωστοι, με εξαίρεση τον πρώτο από δεξιά που είναι ο ιδρυτής και μπασίστας των Iron Maiden, Steve Harris. Στην πραγματικότητα αυτή η η φωτογραφία θα έπρεπε να είχε τραβηχτεί 42 χρόνια πριν(!) όταν οι Iron Maiden ήταν εντελώς άγνωστοι και αποτελούνταν από τους Paul Mario Day τραγούδι, από τους κιθαρίστες Dave Sullivan και Terry Rance, και οι τρεις με τα άσπρα μαλλιά εικονίζονται στη φωτογραφία και τον ντράμερ Ron "Rebel" Matthews που απουσιάζει.
Ο Day λόγω αδύναμης σκηνικής παρουσίας αντικαταστάθηκε από τον Dennis Wilcock κι εν συνεχεία έγινε τραγουδιστής στους Sweet και στους More. Σήμερα παίζει στους  Buffalo Crows.O κιθαρίστας Terry Rance έπαιξε στους Airrforce από τους οποίους πέρασε κι ο ντράμερ Doug Sampson που για ένα φεγγάρι ήταν μέλος των Iron Maiden. .
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι οι Harris και Day είχαν σοβαρή διένεξη μεταξύ τους πριν από 4 χρόνια, όταν ο Day ισχυρίστηκε ότι είχε συνσυνθέσει το τραγούδι "Strange World"από το πρώτο άλμπουμ των Iron Maiden αλλά ποτέ δεν έλαβε το παραμικρό ποσό σαν πνευματικό δικαίωμα και φυσικά το όνομά του δεν αναγράφεται στα credits, αλλά προσθέτει ότι δεν μπορεί να αποδείξει ότι είχε συνσυθέσει το 'Strange World'. Προς τιμή του λέει ότι όταν εμφανιζόντουσαν στις pub κανείς δεν τους έδινε σημασία και τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα γινόταν. Αργότερα, η σύνθεση τους άλλαξε και με τη συμμετοχή των Paul Di'Anno τραγούδι, Dave Murray και Paul Cairns στις κιθάρες, Steve Harris μπάσο και Doug Sampson ντραμς ηχογραφούν το περίφημο "Soundhouse Tapes" και η ιστορία αρχίζει να γράφεται.
3/1/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου