ΑΥΤΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ COZY POWELL

Στις 29 Δεκεμβρίου 2018 συμπληρώθηκαν 71 χρόνια από τη γέννηση του Cozy Powell ή Colin Trevor Flooks όπως ήταν το κανονικό του όνομα και μια μεγάλη ομάδα μουσικών τίμησε τη μνήμη του στο club Robin 2 του Bilston. Όλα τα έσοδα από τη βραδιά προσφέρθηκαν στον οργανισμό World Animal Protection. Οι μουσικοί που έπαιξαν το βράδυ της 29 Δεκεμβρίου ήταν ο ντράμερ των Uriah Heep, Russell Gilbrook, o Mike Terrana, οι Chris Childs και Harry James των Thunder, οι Chris Glen και Ted McKenna (σ.σ. που έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες!) των Michael Schenker, ο κιθαρίστα τωνDare, Vinny Burns, ο τραγουδιστής των Lionheart, Lee Small, ο μπασίστας Neil Murray και ο τραγουδιστής των Black Sabbath, Tony Martin.
Εκείνο το βράδυ χρησιμοποιήθηκε το drum kit του Cozy! Ο χρυσόδετος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Cozy Powell έπαιξε με σωρεία μεγάλων ονομάτων όπως Rainbow, Michael Schenker, Peter Green, Jeff Beck Group, Whitesnake, Black Sabbath κ.α. Συνολικά έχει παίξει σε 66 άλμπουμ.
Ο Powell σκοτώθηκε στις 5 Απριλίου 1998 όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα Saab 9000 έφυγε από το δρόμο και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του  M4 motorway κοντά στο Bristol, ενώ μιλούσε με τη σύντροφό του στο κινητό. Μόλις είχε φύγει από το studio όπου ηχογραφούσε με τον Peter Green. Το δυστύχημα αποδίδεται στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή και στην ταχύτητα. Μπράβο στους μουσικούς που τίμησαν τη μνήμη του, μπράβο και στους fans που κρατάνε τη μουσική του και το παίξιμό του ζωντανό αλλά μια απλή ερώτηση . Όλοι εκείνοι οι superstars που έπαιξε μαζί τους και εκτόξευσε τις συνθέσεις τους δεν μπορούσαν να πάνε να τιμήσουν τη μνήμη του εκείνο το βράδυ; O Ritchie Blackmore, o Tony Iommi, o Michael Schenker, o Jeff Beck, o David Coverdale, όλοι ήταν σε περιοδεία και δεν μπορούσαν να πάρουν το αεροπλάνο να πάνε στην Αγγλία; Όλοι ξαφνικά γέρασαν και οι μετακινήσεις τους έγιναν δύσκολες;. Για τη μνήμη του ΜΕΓΑΛΟΥ Cozy βρε παιδιά. Κρίμα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
22/1/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου