BON JOVI – “HAVE A NICE DAY” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡOΠΟΙΗΣΗ

To “Have a Nice Day” είναι η τελευταία μεγάλη επιτυχία των Bon Jovi στα singles αν και έφθασε μόνο έως το Νο 53 στο Top 200 του Billboard!. Το τραγούδι είχε συμπεριληφθεί στο ομότιτλο ένατο άλμπουμ του αμερικάνικου συγκροτήματος που κυκλοφόρησε το 2005 (Νο 2 Αμερική, Νο 2 Μ.Βρετανία) και στην Αμερική οι πωλήσεις του άλμπουμ ξεπέρασαν το 500.000 αντίτυπα, σε μια εποχή που τα cd είχαν αρχίσει να παρουσιάζουν πτωτική τάση.
Το τραγούδι είναι σύνθεση των Jon Bon Jovi, Richie Sambora και του John Shanks  και πέραν της ζωντανής μουσικής του, το βαρύ όπλο του είναι οι στίχοι που δεν είναι χαρούμενοι και ευχάριστοι όπως ίσως να νομίζει ο ακροατής. Στην πραγματικότητα το νόημα των στίχων είναι διφορούμενο και το μήνυμά τους μπορεί να εκληφθεί με διάφορους τρόπους. Βασικά στοιχεία είναι η ανεκτικότητα και η πρόκληση. Ο Jon Bon Jovi ήθελε  να προάγει την ανεκτικότητα ανάμεσα σε διάφορα πιστεύω «όλοι μας μπορούμε να ζήσουμε μαζί άσχετα με τα πιστεύω μας και τις απόψεις μας». Στους στίχους υπάρχει πολύ σαρκασμός για την επανεκλογή του George Bush Jr το 2004!
Το video σχεδιάστηκε με βάση το χαμογελαστό προσωπάκι που κυκλοφορεί και σε αυτοκόλλητο και εκείνη την εποχή έκανε θραύση.

TRIVIA
O John Shanks ξεκίνησε την καριέρα του παίζοντας κιθάρα με την  Melissa Etheridge και στη συνέχεια είδε  ότι είχε συνθετικό ταλέντο και άρχισε να γραφεί τραγούδια για τους Joe Cocker , Bonnie Raitt, Sheryl Crow, Take That, Santana, Celine Dion, Alanis Morissette κ.α.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
7/1/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου