Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ ALICE IN CHAINS

Εν αναμονή της πρώτης επίσκεψης των Alice in Chains στη  χώρα μας, επέλεξα να σας παρουσιάσω την ιστορία του εξώφυλλου του άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους που κυκλοφόρησε το 1995 και ήταν το τρίτο άλμπουμ τους (Νο1 Αμερική, Νο 37 Μ.Βρετανία). Το άλμπουμ λόγω της παρουσίας του σκύλου στο εξώφυλλο ονομάζεται και The Dog Album, The Dog Record και Tripod από τους fans. To άλμπουμ έβγαλε κομμάτια σαν τα “Grind’ και “Again’ και είναι ένα από τα καλύτερα στο χώρο του grunge.
To eξώφυλλο επιμελήθηκε ο Doug Erb και ο συμπαθέστατος σκύλος ονομάζεται Sunshine, ανήκει στον ντράμερ του συγκροτήματος Sean Kinney και εμφανίζεται και στο video του τραγουδιού“Grind”. Το πόδι του το έχασε, όταν κυνήγησε ένα αυτοκίνητο και τελικά αυτό τον χτύπησε, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να του το κόψουν. Πάντως παρά το πάθημα του συνεχίζει να κυνηγάει αυτοκίνητα! Όταν αποφάσισαν να βάλουν για φωτογραφία το σκύλο ο τίτλος του άλμπουμ ήταν Tripod (τρίποδο) αλλά τελικά κατέληξαν στο Alice in Chains με τη λογική ότι είχαν περάσει 3 χρόνια από την κυκλοφορία του προηγούμενου άλμπουμ τους Dirt (1992) και υπήρχε ένα μεγάλο κενό δισκογραφικά, οπότε θα ήταν καλύτερα να επέστρεφαν με ένα δίσκο που να είχε το όνομα τους.
 Τη φωτογραφία πήρε ο Rocky Schenck στο Λος Άντζελες τον Αύγουστο του 1995. Μάλιστα έκανε και casting (!!!) και με άλλους σκύλους που είχαν τρία πόδια αλλά το συγκρότημα και ο Kinney ήταν θετικοί στη χρησιμοποίηση της Sunshine. Πάντως στη φωτογραφία δεν χρησιμοποιήθηκε photoshoot, παρ ότι ο Erb έλαβε τη φωτογραφία με fax!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
30/1/19
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου