ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ: ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΟ 2019

Πριν μερικά χρόνια τις στήλες των μουσικών περιοδικών και των sites μονοπωλούσαν οι λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς. Τα τελευταία χρόνια ατόνησαν αφού οι καλοί δίσκοι είναι ελάχιστοι και ο ανταγωνισμός μηδενικός. Έτσι σκέφτηκα να γράψω για τα γεγονότα που περιμένουμε για το 2019. Μάντης δεν είμαι, αλλά βάση των όσων έγιναν μέσα στη χρονιά που τελειώνει, μάλλον αυτά που θα διαβάσετε θα γίνουν.

Η κόκκινη υπογράμμιση αποτελεί σύνδεσμο (link) και μπορείτε να τον πατήσετε.
 

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με το αναμενόμενο καινούργιο studio άλμπουμ των Guns’n’Roses οι οποίοι εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια βρίσκονται σε μια απίστευτα πετυχημένη περιοδεία. Κατά διαστήματα ακούστηκαν διάφορα μισόλογα από τον Axel και τον Slash οι οποίο δεν έχουν απορρίψει την ιδέα ηχογράφησης νέων τραγουδιών. Το θέμα είναι τι θα είναι αυτά τα τραγούδια και ίσως να μην βγουν αν δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος του ύφους των Gunners. Πάντως ότι μπήκαν στο studio και ηχογράφησαν μια διασκευή στο «Children of the Revolution” των T.Rex  μπορεί να τους γεννήσει τη διάθεση για να ηχογραφήσουν καινούργια τραγούδια.

Τον Axel Rose τον βρίσκουμε και στην επόμενη πιθανή δισκογραφική επιστροφή, αυτή των AC/DC. Αφού περιόδευσε μαζί τους στη μεγάλη και επιτυχημένη Rock or Bust World Tour όπου αντικατέστησε τον Brian Johnson μετά το γνωστό πρόβλημα υγείας που είχε.  Δεν ξέρουμε αν ηχογραφήσουν καινούργιο δίσκο κι αν ο Axel είναι πίσω από το μικρόφωνο, αλλά αν συμβεί αυτό είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Johnson. Αυτό βέβαια στην περίπτωση που ο Johnson δεν επανέλθει, γιατί τον Οκτώβριο ακούστηκαν διάφορα για πιθανή επιστροφή τόσο του Brian Johnson όσο και του ντράμερ Phil Rudd! Πάντως, η τακτική του συγκροτήματος είναι να μην αφήνει να διαρρέει στον τύπο τίποτε και να αιφνιδιάζει με ανακοίνωση.
Η επιστροφή του Steve Perry στη δισκογραφία μετά από 24 χρόνια(!!!) είναι γεγονός με την κυκλοφορία του άλμπουμ Traces (2018). Εδώ και χρόνια υπάρχουν διάφορες συζητήσεις, περισσότερο από την πλευρά των Journey παρά από τη δική του για επανένωση μαζί τους και περιοδεία, η οποία θα τσάκιζε αν ποτέ γινόταν. Ο Perry όμως, 69 ετών σήμερα, όχι μόνο έχει απορρίψει το ενδεχόμενο επανασύνδεσης αλλά και προσωπικής περιοδείας στην Αμερική!
Οι Kiss, Manowar, Deep Purple, Bob Seger, Elton John, Krokus και άλλοι έχουν ανακοινώσει αποχαιρετιστήριες περιοδείες (εξαιρούνται οι Scorpions). Ποίοι θα είναι οι επόμενοι 70αρηδες που θα ανακοινώσουν τη δική τους αποχαιρετιστήρια περιοδεία;
Για τους νεώτερους που πιθανόν να μην έχουν δει κασέτα.

Εδώ και 2 χρόνια έχει ξεκινήσει μια επανεμφάνισης της κασέτας με συλλεκτικές εκτυπώσεις. Το 2019 θεωρώ ότι το φαινόμενο κασέτα θα συνεχίσει με περισσότερες συγκροτήματα και καλλιτέχνες να τυπώνουν τη μουσική τους και σε κασέτα, πάντα σε συλλεκτικές περιορισμένες εκδόσεις. Θεωρώ απίθανο (σ.σ. είπαμε, δεν είμαι μάντης) να δούμε κασετόφωνα να κυκλοφορούν στην αγορά. Λέτε σειρά να πάρει η κασέτα 8 track cadridge;;;
Μόνο 2 χρόνια έχουν περάσει από το Δεκέμβριο του 2016 που κυκλοφόρησε το τελευταίο studio άλμπουμ των Rolling Stones και από τον Οκτώβριο του 2018 ο Mick Jagger μιλάει για καινούργια τραγούδια. Να σημειώσω ότι οι δύο κινητήριες δυνάμεις του συγκροτήματος είναι γεννηθέντες το 1943, δηλ. είναι75 ετών  και εξακολουθούν να έχουν τη δίψα που είχαν όταν ήταν νεώτεροι.
Το 2019 κάτι πρέπει να κάνουν οι Van Halen. Το σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του Eddie φαίνεται να ξεπεράστηκε, αλλά το πρόβλημα της κακής σχέσης μεταξύ των Sammy Hagar και Eddie Van Halen υπάρχει. Και μαζί του υπάρχουν οι υποτιμητικές δηλώσεις του Eddie για τον μπασίστα Mike Anthony. Καινούργιο άλμπουμ δεν θα ήθελα να ακούσω από τους Van Halen αλλά μια περιοδεία με τον Sammy Hagar ή και με τον David Lee Roth θα ήθελαν να δουν πολλά εκατομμύρια fans.
Δεν θα να γράψω για μια πιθανή επανασύνδεση των Led Zeppelin, αφού δεν έγινε τόσα χρόνια τώρα θα γίνει; Τουλάχιστον ας έχουμε ένα καλό προσωπικό άλμπουμ από τον Jimmy Page που σύμφωνα με τα λεγόμενα του, έχει υλικό εδώ και 2 χρόνια. Το τελευταίο προσωπικό του άλμπουμ ήταν το Outrider (1988).
Κι αφού αφήσαμε πίσω μας τους Led Zeppelin να μην ρωτήσουμε για μια πιθανή επανασύνδεση των Pink Floyd; Αν και οι οιωνοί δεν δείχνουν κάτι τέτοιο (σ.σ. ο Roger Waters έχει πάει εντελώς αλλού την καριέρα του) ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν πρέπει να αποκλείεται ειδικά μετά την πρόσφατη δήλωση παρέμβαση του Nick Mason.
Ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει τους πρώτους μήνες του 2019 θα είναι “τι θα γίνει με τους Rush”; Η θέση των Geddy Lee και Neil Peart οι οποίοι μίλησαν για ηλικιακά προβλήματα, δείχνει ότι οι μεγάλοι του Toronto τελείωσαν, όσο τουλάχιστον αφορά το κομμάτι περιοδεία. Για δίσκο ποτέ δεν ξέρεις….
Ο χρόνος φαίνεται να μαλακώνει τις διαταραγμένες σχέσεις των αδελφών Ann και Nancy Wilson, μετά το ατυχές περιστατικό με πρωταγωνιστή το σύζυγο της. Διαβάστε εδώ τι ακριβώς είχε συμβεί. Είναι πολύ πιθανόν οι δύο αγαπημένες αδελφές να βάλουν την οργή στην άκρη και να ξανά ανεβαίνουν μαζί στη σκηνή.
Τελευταίους άφησα τους Motley Crue, οι οποίοι όταν τελείωναν την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους, στις 31 Δεκεμβρίου 2015 στο Staples Center του Λος Άντζελες, διαβεβαίωναν υπογράφοντας συμβόλαιο μάλιστα(!), ότι δεν πρόκειται να ξανά παίξουν μαζί, ούτε να χρησιμοποιήσουν τραγούδια τους στις προσωπικές συναυλίες τους. Ο Vince Neil ήδη “πάτησε» αυτό τον όρο, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου 2018 ανακοινώθηκε ότι η βιογραφική ταινία τους «The Dirt - Confessions Of The World’s Most Notorious Rock Band» θα βγει στους αμερικάνικους κινηματογράφους στις 22 Μαρτίου. Να μια καλή ευκαιρία να σπάσουν το συμβόλαιο.
Ραντεβού το Δεκέμβριο του 2019 για να δούμε σε πόσα από τα παραπάνω έπεσα μέσα. Καλή Χρονιά.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
11/12/18


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου