ROCK INCIDENT 50: HENDRIX EMERSON LAKE AND PALMER: ΦΗΜΗ Ή ΕΙΧΕ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ;


Οι κόκκινες λέξεις αποτελούν links και μπορείτε να τις πατήσετε.
 

Η ιστορία που ακολουθεί είναι αρκετά γνωστή αν και σε πρώτη ανάγνωση, ακούγεται σαν αστικός μύθος. Όμως είναι πραγματική και μάλλον καλύτερα που δεν συνέβη! Η πηγή της είναι ο μπασίστας/κιθαρίστας/τραγουδιστής των Emerson Lake and Palmer, Greg Lake που αρκετά χρόνια πριν αποκάλυψε ότι ο Jimi Hendrix και οι Emerson, Lake and Palmer σχεδίαζαν να συνεργαστούν! Την εξιστόρησε στο Phoenix New Times αλλά και στο περιοδικό Classic Rock! (διαβάστε εδώ)
Ο Greg Lake, είχε πίσω του μια μεγάλη καριέρα, όχι μόνο σαν ELP αλλά και παίζοντας με τους King Crimson στα άλμπουμ τους ‘In The Court Of The Crimson King’ (1969) όπου είναι συνσυνθέτης όλων των τραγουδιών και στο ‘In The Wake Of Poseidon’(1970).
Ο Lake λέει:” O Hendrix είχε παρακολουθήσει αρκετές φορές τους King Crimson κι όταν αποφασίσαμε με τον οργανίστα Keith Emerson να σχηματίσουμε ένα δικό μας συγκρότημα, σκεφτήκαμε να πάρουμε για ντράμερ τον Mitch Mitchell των Experience, οι οποίοι μόλις είχαν διαλυθεί και ο Hendrix είχε σχηματίσει τους Band of Gypsies. Ο Mitchell ήταν διαθέσιμος να προχωρήσουμε μαζί και πρότεινε να καλέσει και τον Hendrix αφού τελείωνε τις εμφανίσεις που είχε κλείσει με τους Band of Gypsies. Δεν είχαμε καταλήξει ακόμα, όταν μας τηλεφώνησε ο manager των Cream και Bee Gees, Roger Stigwood (ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας RSO Records) και μας πρότεινε για τη θέση του ντράμερ, τον Carl Palmer. Κάναμε μια πρόβα και είδαμε ότι ταιριάζαμε και είχαμε τον ήχο που θέλαμε. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε δίνοντας βάση στα πλήκτρα και στη μελωδία ενώ λίγο αργότερα ο Hendrix πέθανε. Όσα ακούγονται ότι θα ονομαζόμαστε HELP (σ.σ. από τα αρχικά των ονομάτων τους) και ότι κάναμε πρόβες είναι φήμες και τίποτε άλλο».
21/11/18/
Α.Ρ.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου