ROCK INCIDENT 46: Ο ΚΙΘΑΡΙΣΤΑΣ ΤΩΝ NAZARETH, MANNY CHARLTON ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΟΥΣ GUNS’N’ROSES.

Ότι ο Axel Rose είναι fan των Nazareth είναι γνωστό. Περίτρανη απόδειξη η διασκευή τους στο τραγούδι τους  "Hair of the Dog" που συμπεριέλαβαν στο άλμπουμ με τις διασκευές Spaghetti Incident. Μάλιστα ο Axel είχε προσκαλέσει τον τραγουδιστή τους Dan McCafferty στο γάμο του για να τραγουδήσει , αλλά βρισκόταν σε περιοδεία. Εξ’ άλλου οι McCafferty και Rose έχουν ίδιο γρέζι στη φωνή. Εκείνο που πιθανόν να μη γνωρίζατε είναι ότι  ο πρώτος υποψήφιος για τη θέση του παραγωγού στα τραγούδια του Appetite for Destruction ήταν ο (τότε) κιθαρίστας των Nazareth, Manny Charlton!
Μου τηλεφώνησε ο Tom Zutaut που δούλευε για την Geffen Records που μόλις τούς είχε υπογράψει και με ρώτησε αν ήμουν διαθέσιμος για να δουλέψω μαζί τους.  Εκείνη την εποχή οι Nazareth ετοίμαζαν το άλμπουμ Cinema και οι Guns'n'Roses, ήταν γνωστοί μόνο στο δικό τους κύκλο των fans κι όχι παραπέρα» λέει ο Charlton που το 1990 έφυγε από τους Nazareth. « Ο Tom μού έστειλε  μια κασέτα με live τραγούδια τους από την κονσόλα, αλλά ο ήχος δεν ήταν καλός και δεν μπόρεσα να καταλάβω τις δυνατότητές τους. Όμως υπήρχε 1 τραγούδι που είχε ενδιαφέρον, το “Welcome to the Jungle” που ξεχώριζε από τα υπόλοιπα. Είχα κανονίσει με τον Zutaut να πάμε να τους δούμε να παίζουν live αλλά τελικά δεν εμφανίστηκαν. Τους γνώρισα όμως και ξεχώρισα τον Axel που φαινόταν ο αρχηγός της παρέας. Επειδή οι κασέτες που είχα πάρει είχαν κακό ήχο, κανόνισα να ηχογραφήσουμε 2 ημέρες στο Sound City και να ηχογραφήσουν live μέσα στο studio. Το έκανα αυτό γαιτί κατάλαβα ότι δεν είχαν εμπειρία από studio και τα καλά στοιχεία τους θα τα έβγαζαν μόνο αν έπαιζαν ελεύθερα live. Δεν θυμάμαι πόσα τραγούδια ηχογραφήσαμε τότε, ίσως 12, σίγουρα μεταξύ τους δεν ήταν το “Sweet Child O’Mine”. Θυμάμαι τα ‘Paradise City", δύο διαφορετικές εκτελέσεις του "Move to the City", "November Rain", "Shadow of your Love" με πιάνο, το “Nice Boys” των Rose Tattoo και το "Reckless Life". Το "November Rain", ήταν γραμμένο από τότε αλλά όπως μου είπε ο Axel θα ήθελε να το βάλουμε στο δεύτερο δίσκο». 
Δείτε το video με τη συνέντευξη του Charlton. H ερώτηση γίνεται στα ισπανικά αλλά η απάντηση του είναι στα αγγλικά.

 Ο Charlton δεν πληρώθηκε για εκείνη τη δουλειά του, αλλά επί τέλους μετά από 31 χρόνια, βλέπει ή καλύτερα ακούει, 5 από εκείνα τα τραγούδια που είχε ηχογραφήσει να κυκλοφορούν στην deluxe έκδοση του Appetite of Destruction
Η καινούργια διπλή έκδοση του Apettite for Destruction.

Η παραγωγή δεν προχώρησε με αυτόν γιατί όπως  λέει πέρασα μια audition». Την τελική παραγωγή του άλμπουμ έκανε ο Mike Clink με τα γνωστά πλατινένια αποτελέσματα.

3/11/18/
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου