O LEMMY ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΔΑΚΤΥΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΛΟΓΩ ΔΙΑΒΗΤΗ

Τρία χρόνια μετά το θάνατο του Lemmy, ο στενός του φίλος Scott Ian των Antharx είπε ότι ο Αρχηγός κινδύνευσε να του ακρωτηριάσουν αρκετά δάκτυλα στα πόδια! Ο λόγος που δεν προχώρησε ο ακρωτηριασμός ήταν το…τσιγάρο! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Ένα από τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο Lemmy ήταν και ο διαβήτης, πρόβλημα το οποίο επιβάρυνε την ήδη κακή υγεία του.  “Η υγεία του επιβαρυνόταν σε καθημερινό βαθμό. Υποχρεώθηκε να σταματήσει να πίνει το αγαπημένο του Jack Daniel με Coke και άρχισε να πίνει vodka. Πραγματικά πρωτοσέλιδο νέο η έστω υποχρεωτική εγκατάλειψη του Jack Daniels από τον Lemmy”  λέει ο Ian και συνεχίζει. “Δεν έχει σημασία σε ποια κατάσταση είναι η υγεία σου, ή τι κάνεις για να τη διαλύσεις , αλλά όταν κάνεις τη ζωή του Lemmy τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά». Το 2013 είχε νοσηλευτεί με διάγνωση εσωτερική αιμορραγία, ενώ λίγο νωρίτερα του είχαν βάλει απινιδωτή λόγω των συχνών καρδιακών προβλημάτων που του παρουσιαζόντουσαν με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί να διακόψει άμεσα το τσιγάρο και το ποτό που ήταν το αγαπημένο του Jack Daniel με Coke.
Η πιθανότητα να του κόψουν κάποια δάκτυλα από τα πόδια ήταν ιδιαίτερα έντονη αφού είχαν αρχίσει να του μαυρίζουν και σε 2 γιατρούς που επισκέφθηκε, η διάγνωση ήταν ότι θα έπρεπε να προβεί στον ακρωτηριασμό και μάλιστα άμεσα!
Κι ενώ ο χρόνος πέρναγε, ο Lemmy κάπνιζε διαρκώς, σε σημείο που εκτός από τις παρατηρήσεις που δεχόταν από φίλους να το κόψει, τον έδιωχναν(!) από διάφορους κλειστούς χώρους. Η λογική του ήταν  ‘Αν πρόκειται να χάσω κάποια δάκτυλα, τουλάχιστον ας συνεχίσω να καπνίζω’.
Όταν επισκέφθηκε ένα τρίτο γιατρό, του είπε αν άλλαζε τη δίαιτά του θα μπορούσε να σώσει τα δάκτυλά του και μεταξύ των αλλαγών ήταν και η συνέχιση του καπνίσματος και η αλλαγή από κανονική Coke  στη Diet. Τελικά δεν έκοψε τα δάκτυλα των ποδιών του και ο Scott Ian φιλολογικά μιλώντας είπε ότι αυτό μπορεί να το χρωστά στο τσιγάρο!
Φυσικά όσοι πάσχετε από διαβήτη, καλό θα είναι να μην ακολουθήσετε τη ‘διάγνωση’ του Ian που για μια ακόμα φορά γράφω ότι είναι φιλολογική και καθόλου ιατρική!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
25/11/178
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου