SAXON - THE EAGLE HAS LANDED (1982)

 Η επανακυκλοφορία, για πολλοστή φορά, του πρώτου live των Saxon, The Eagle Has Landed με bonus cd το live στο Hammersmith Odeon in 1981-1982, μού έδωσε την ιδέα να το παρουσιάσω στη στήλη Τα Καλύτερα Live Άλμπουμ όλων των Εποχών.

Οι κόκκινες λέξεις αποτελούν links και μπορείτε να τις πατήσετε.
 

Θεωρώ απίθανο να είστε hard rock/metal fan και να μην τους έχετε δει τουλάχιστον μια φορά live. Ένα live guarantee για το κοινό που πάντα φεύγει ικανοποιημένο από τις συναυλίες τους. Αυτή την ατμόσφαιρα, του αυθεντικού metal ήχου, της γεμάτης, πλούσιας συναυλίας, μάς  μεταφέρει το The Eagle Has Landed (Νο 5 Μ.Βρετανία) που είναι το πρώτο live άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 1981 και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της περιοδείας για την προώθηση του καινούργιου, τότε, άλμπουμ τους Denim and Leather. Δεν θα γράψω τα συνήθη, δηλαδή πόσο καταπληκτικό είναι και τα παρόμοια, αλλά ότι μεταφέρει αυτούσιο τον live ήχο τους κι ότι ηχογραφήθηκε μετά την κυκλοφορία 4 πολύ καλών studio άλμπουμ (Saxon, Wheels of Steel, Strong Arm of the Law και Denim and Leather) με αποτέλεσμα τα τραγούδια του να είναι πρωτοκλασάτα. Ξεκίνημα με το Motorcycle Man και ακολουθούν τα 747 Strangers in the Night και Princess of the Night με τις κιθάρες να ξυρίζουν. Αυτό το «ξύρισμα» μαζί με τη χαρακτηριστική φωνή τού Byff είναι δύο από τα καίρια στοιχεία που κάνουν τους Saxon να ξεχωρίζουν. Tα Strong Arm of the Law και Heavy Metal Thunder κλείνουν την πρώτη πλευρά για να έλθει το 20.000Ft να ανοίξει τη δεύτερη. Οι Byford, Graham Oliver και Paul Quinn στις κιθάρες μαζί με τη rhythm section, Steve Dawson μπάσο, Nigel Glocker ντραμς συνεχίζουν την παράθεση όλου του οπλοστασίου των Saxon παίζοντας τα Never Surrendeer, Wheels of Steel, Fire in the Sky και Machine Gun.
Εκείνο που χαρακτηρίζει κάθε συναυλία τους, είναι το «τίμιο live». Χωρίς υπερβολές, θεατρινισμούς (σ.σ οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα κακοί) και stage show (σ.σ. δεν θυμάμαι μια από τις 14 φορές που τους έχω δει να έχουν σκηνικά πέραν του τυπικού banner) οι Saxon έχουν στο αίμα τους το live και παραμένουν ένα μεγάλο metal συγκρότημα που θα μεταφέρει για πολλά χρόνια τη φλόγα. Για την ιστορία το Bonus cd από την καινούργια έκδοση του At Hammersmith Odeon 1981-1982 περιέχει τα:
 And The Bands Played On
 See The Light Shining
 Frozen Rainbow
 Midnight Rider
 Dallas 1PM
 Hungry Years
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
  • Το επόμενο studio άλμπουμ τους ήταν το Power & the Glory(1983), ενώ το επόμενο live άλμπουμ τους ήλθε αρκετά χρόνια αργότερα, το 1989 με το Rock’n’Roll Gypsies.
  • Οι Saxon έχουν κυκλοφορήσει συνολικά 10 live άλμπουμ εκ των οποίων τρία τιτλοφορούνται The Eagle Has Landed. Το πρώτο που κυκλοφόρησε το 1982, το II (1996) και το  III το 2006!
23/9/18/

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου