ROCK INCIDENT 41: ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ QUEEN ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ JAZZ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ TRANSEXUALS, ΗΜΙΓΥΜΝΟΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ, ΖΟΓΚΛΕΡ ΚΑΙ 50 MD!

Από το 1975 και μετά, δηλαδή μετά την κυκλοφορία του εκπληκτικού A Night At The Opera, οι Queen παρουσιάζουν μια σταδιακή άνοδο, τόσο σε πωλήσεις όσο και σε ποιότητα. Τα άλμπουμ τους A Day At The Races και News Of The World τους καθιερώνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, και στην Ελλάδα. Και δεν είναι μόνο η ύπαρξη του“Bohemian Rhapsody” που θεωρείται το καλύτερο τραγούδι που γράφτηκε στην ιστορία του rock αλλά και το “We will Rock you” που δεν υπάρχει άνθρωπος σε αυτόν τουλάχιστον τον πλανήτη, που να μην το ξέρει.
Είμαστε στο 1978, στην εποχή του Halloween και το συγκρότημα ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ του με τίτλο Jazz που θα διαδεχτεί το News Of The World. Βρισκόμαστε σε μια εποχή που η υπερβολή και το κιτς έχουν γίνει μέρος της ζωής των super star. Άλλωστε τι super star θα ήταν αν δεν συνδύαζαν το όνομά τους με την υπερβολή και το γκροτέσκο.
Πολύ γρήγορα κατέληξαν το πάρτι που θα διοργάνωναν και θα ήταν 400 προσκεκλημένοι, από τους οποίους οι 80 ήταν άνθρωποι του τύπου, ραδιοφώνου και τηλεόρασης, φίλοι και ηθοποιοί και 50 Γεν. Δ/ντες της δισκογραφικής εταιρείας ΕΜΙ, θα γινόταν στη Νέα Ορλεάνη. Πόλη γνωστή για τον πολύ πολιτισμικό χαρακτήρα της, τη μουσική της, και τα πολλά clubs/bars. Η Νέα Ορλεάνη μπορεί να μην ήταν Νέα Υόρκη, Λονδίνο και Παρίσι αλλά …μπορούσε να γίνει.
Μετά από μια επόπτευση του χώρου, κατέληξαν ότι το πολυτελές ξενοδοχείο Fairmont Hotel στη γαλλική συνοικία της πόλης, ήταν το καταλληλότερο για να τους φιλοξενήσει, και σε αυτό έπαιξε ρόλο το τεράστιο ballroom που διέθετε!
Σε αυτά τα πάρτι είναι προσκεκλημένοι κι οι άνθρωποι της δισκογραφικής εταιρείας και στο συγκεκριμένο προσκάλεσαν όλους τους MD (Manager Directors)της ΕΜΙ απ΄όλο τον κόσμο, συνολικά 50! Δυστυχώς δεν μπορώ να διασταυρώσω από τους εργαζόμενους στα γραφεία της ελληνικής EMI (άλλοι έχουν φύγει από τη ζωή κι άλλοι έχουν χαθεί) αν ο εδώ MD πήγε στο πάρτι. Είναι πολύ πιθανό να ήταν παρών καθώς οι Queen είχαν ζητήσει επισταμένα να είναι παρόντες όλοι οι MD και ο τότε Δ/ντης δεν ήταν Έλληνας αλλά Άγγλος!
Η πρόσοψη του ξενοδοχείου Fairmont .

Με τις οδηγίες του Freddie Mercury, το τεράστιο ballroom  άδειασε και αρχικά έφεραν 50 διακοσμητικά δένδρα, (σ.σ. δένδρα όχι απλά φυτά ή γλάστρες). Στην αρχή ο χώρος έμοιαζε με στοιχειωμένο μαγεμένο τοπίο αλλά όταν άρχισαν αν φέρνουν τα τραπέζι, τις καρέκλες και τις μεγάλες πιατέλες, με βουνά από γαρίδες, στρείδια, μύδια, αστακούς (σ.σ. άντε να είσαι αλλεργικός στα μαλάκια), χαβιάρι αλλά και όλα τα είδη κρεάτων. Δεν είχε προβλεφθεί τίποτε για τους vegetarians οι οποίοι πρέπει να δεινοπάθησαν. Εννοείται ότι το κρασί, οι μπύρες και τα οινοπνευματώδη ήταν σε πρώτη ζήτηση με τη σαμπάνια να ρέει άφθονη! Και δίπλα σε όλα αυτά υπήρχαν μηχανήματα ξηρού καπνού!
O Roger Taylor

Συνήθως σε τέτοιου είδους βραδιές, παρουσίασης δίσκου, άλλοτε το συγκρότημα παίζει τραγούδια από τον καινούργιο δίσκο ή απλά συμμετέχει στο πάρτι. Αυτό έγινε στην περίπτωση του Jazz, όπου τα μεγάφωνα έπαιζαν διαρκώς τα καινούργια τραγούδια τους αλλά σε μια στιγμή έκανε την εμφάνισή της και μια μπάντα με πνευστά, η Olympia Brass Band από αυτές τις συνηθισμένες που βλέπουμε στις ταινίες και στα ντοκιμαντέρ που παίζουν μουσική στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης!

Όμως το πάρτι δεν ήταν τα βουνά από γαρίδες, αστακούς και στρείδια. Ούτε τα εκατοντάδες κρεατικά, οινοπνευματώδη και σαλάτες. Ανάμεσα στον κόσμο κυκλοφορούσαν δεκάδες strippers, χορεύτριες με πανάλαφρα ντυσίματα, νάνοι,  ημίγυμνοι άνδρες,drug queens, άνθρωποι που έφτυναν φλόγες, ζογκλέρ και ημίγυμνοι σερβιτόροι που δεν δεχόντουσαν φιλοδώρημα, εκτός αν τους το έβαζες μέσα στο σώμα τους (σ.σ.κι όχι στο στόμα τους).
Απόκομμα από την εφημερίδα Sun.

Στις τουαλέτες υπήρχαν πόρνες και πόρνοι που αν ήθελες, σου προσέφεραν στοματικό sex! Οι μόνοι που ήταν κανονικά ντυμένοι, ήταν οι σερβιτόροι και οι MD’s! Ένα πάρτι που την επίβλεψη είχε ο Freddie Mercury δεν μπορούσε να έχει παρά πολύ έντονο το σεξουαλικό/αισθησιακό στοιχείο. Εξ άλλου μετά το θάνατό του αποκαλύφθηκε η διάθεσή του για να φθάνει όλα τα πράγματα στο όριο τους και να το ξεπερνά!
Το εσωτερικό του Fairmont Hotel.
Οι νάνοι που περιφερόντουσαν στο χώρο δεν ήταν το μόνο αξιοπερίεργο(;). Μια υπέρβαρη γυναίκα, σχεδόν γυμνή καθόταν σε μια πολυθρόνα έχοντας στα γεννητικά της ένα τσιγάρο, ενώ σταδιακά ο χώρος άρχισε να γεμίζει από ομοφυλόφιλους και τραβεστί από τα γύρω bars που εκείνη την νύχτα ήταν άδεια κι έκλεισαν νωρίς. Ένα σκηνικό που περισσότερο θύμιζε ταινία του Fellini παρά παρουσίαση δίσκου. 
Ο προϋπολογισμός για το πάρτι ήταν 200.000$ και δαπανήθηκαν όλα. Εξ ‘άλλου όταν το θέμα των εξόδων συζητήθηκε με τον Mercury η απάντησή του ήταν: “Fuck the cost, darlings, let us live a little” .
O Freddie Mercury, μια καλόγρια(!!!) κι ο μπασίστας John Deacon
Ήταν μια νύχτα που από παρουσίαση δίσκου, εξελίχθηκε σε μια νύχτα στα Σόδομα.  Επανερχόμενος στο απάνθρωπο θέμα μεταχείρισης των νάνων, στην είσοδο του ξενοδοχείου, υπήρχαν ερμαφρόδιτοι νάνοι με καπέλα όπου στο επάνω μέρος του είχαν θέση για κοκαΐνη η οποία είχε έλθει με επίβλεψη του Mercury από την Κολομβία. Έτσι όσοι καλεσμένοι ήθελαν μπορούσαν να πάρουν τη δόση τους!!!
Το πάρτι τελείωσε λίγο πριν την αυγή με τον Freddie Mercury να είναι πανευτυχής. Δυστυχώς το φωτογραφικό υλικό από εκείνη τη βραδιά είναι λίγο γιατί τότε δεν υπήρχαν κινητά με κάμερες να αποθανατίζεις την κάθε στιγμή και κυρίως να μην περιμένεις από φωτογράφο.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ
  • Το άλμπουμ πήγε στο Νο2 του βρετανικού chart και στο Νο 6 του αμερικάνικου, ξεπερνώντας τις 300.000 και 1.000.000 αντίτυπα αντίστοιχα. Έβγαλε 4 singles, τα "Bicycle Race" με b’ side το "Fat Bottomed Girls"(Νο 11 Μ.Βρετανία, Νο 24 Αμερική), το "Don't Stop Me Now""(Νο 9 Μ.Βρετανία, Νο 86 Αμερική), το εκτός τόπου και χρόνου "Mustapha" που κυκλοφόρησε σε single στη Γιουγκοσλαβία, Βολιβία, Ισπανία και Γερμανία και το "Jealousy" που δεν έκανε καμία επιτυχία και μεταξύ άλλων είχε κυκλοφορήσει και στη Σοβιετική Ένωση!
  • Η κυκλοφορία του δίσκου συνδυάστηκε με την Jazz Tour που ξεκίνησε την 28η Οκτωβρίου από το Dallas και τελείωσε στις 20 Δεκεμβρίου στο Inglewood του Λος Άντζελες. Τον Ιανουάριο ακολούθησε η Ευρώπη και τον Απρίλιο η Ιαπωνία όπου έπαιξαν σε 9 πόλεις 14 συναυλίες. Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας ηχογραφήθηκε το Live Killers που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1979.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

Υ.Γ.
Ποτέ δεν κατάλαβα και ποτέ δεν συμφώνησα με την περίεργη άποψη, οι νάνοι να αποτελούν αξιοπερίεργο θέμα. Στα τσίρκο αλλά και σε τέτοιου είδους θεάματα, οι νάνοι ήταν μέρος της διασκέδασης(;), άνθρωποι που είχαν την ατυχία να γεννηθούν με γενετικό πρόβλημα. Προσέξτε ότι ακόμα και στις ταινίες, οι ρόλοι που παίζουν είναι περιθωριακοί, άποψη που όσο περνούν τα χρόνια εξομαλύνεται.
16/9/18/


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου