ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ! ΟΙ JUDAS PRIEST, UFO, JETHRO TULL ΚΑΙ SOFT MACHINE ΕΓΙΝΑΝ 50 ΕΤΩΝ!

Το ένα μετά το άλλο τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες του classic rock συμπληρώνουν 50 χρόνια καριέρας ή συμπλήρωσης του πρώτου άλμπουμ που κυκλοφόρησαν. Οι περισσότεροι ξεκίνησαν το 1968 και το 1969, άρα φέτος και του χρόνου συμπληρώνονται 50 χρόνια. Φυσικά ούτε οι ίδιοι φανταζόντουσαν ποτέ ότι η καριέρα τους θα είχε τέτοιο ορίζοντα  και τέτοια επιτυχία. Ήδη πολλά συγκροτήματα έχουν γιορτάσει την πρώτη 50ετία τους και έπονται άλλα!
Το 2019 οι Judas Priest και οι UFO συμπληρώνουν 50 χρόνια από το ξεκίνημά τους και ήδη έχουν αρχίσει να κάνουν σχέδια για να το γιορτάσουν. Σε πρόσφατες συνεντεύξεις τους, οι Rob Halford και Richie Faulkner έχουν μιλήσει για τον εορτασμό, λέγοντας ότι ετοιμάζουν κάτι που θα μείνει αξέχαστο στους fans αλλά δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους να φανερώσουν τι μπορεί να είναι αυτό! Οι UFO ετοιμάζουν μεγάλη περιοδεία, η οποία θα είναι και η αποχαιρετιστήρια για τον τραγουδιστή του συγκροτήματος Phil Mogg, ο οποίος είπε ότι αποσύρεται. Ο ιστορικός μπασίστας και συνιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, Pete Way, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το 2008, δήλωσε ότι δεν σκοπςεύει να παίξει στην αποχαιρετιστήρια περιοδεία (σ.σ. που θα γίνει το 2019) λέγοντας ότι μπορεί ο Mogg να παίζει σήμερα στο σχήμα που ονομάζεται UFO αλλά δεν είναι!
“Για εμένα οι UFO είναι τα 5 αρχικά μέλη συν τον παραγωγό Ron Nevison. Αυτοί που σήμερα ονομάζονται UFO, δεν έχουν καμία σχέση με το συγκρότημα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι RIP UFO”!!!
Αλλά και ο Michael Schenker δήλωσε την αντίθεσή του προς την επερχόμενη αποχαιρετιστήρια περιοδεία (σ.σ. για μια στιγμή «έπαιξε» η περίπτωση να συμμετάσχει) και μέσα σε όλα, βρήκε την ευκαιρία να πετάξει τα βέλη και προς τους Scorpions που επεκτείνουν διαρκώς την αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους.
Pete Way
Για μια ακόμα φορά θα επανακυκλοφορήσει το πρώτο άλμπουμ των Jethro Tull, This Was (1969) επ’ ευκαιρία της 50ης επετείου από την αρχική κυκλοφορία του. Τότε το συγκρότημα αποτελούσαν οι Ian Anderson φλάουτο, κιθάρα, Mick Abrahams κιθάρα,  Glenn Cornick μπάσο και Clive Bunker ντραμς κι είχε φθάσει έως το No. 10 του Chart της Μ.Βρετανίας. Η καινούργια έκδοση του This Was θα περιέχει 3CD/DVD  και θα περιλαμβάνει το αρχικό άλμπουμ με bonus tracks (Love Story, A Christmas Song, Sunshine Day και Aeroplane σε stereo mix από τον Steven Wilson), 1 cd live από το BBC sessions αλλά και 2 sessions από την εκπομπή Τop Gear του 1968 (Serenade To A Cuckoo, Love Story και My Sunday Feeling). Το 30 cd θα περιέχει b-sides, outtakes, radio ads και μονοφωνική μίξη του Someday The Sun Won't Shine For You (Faster Version). Το DVD θα περιέχει σε ήχο 5.1 surround το άλμπουμ με τα Bonus τραγούδια.
Το αγγλικό jazz fusion συγκρότημα των Soft Machine, 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου του άλμπουμ με τίτλο The Soft Machine (σ.σ. γνωστό και σαν "Volume One"), κυκλοφορεί το (σ.σ. μόλις) 11ο studio άλμπουμ του με τίτλο Hidden Details.

Στη σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος δεν υπάρχει κανένα μέλος από την αρχική σύνθεσή του με μόνο παλαιότερο τον ντράμερ John Marshall που παίζει με τους Soft Machine από το 1972 και το άλμπουμ Fifth. Εκτός του Marshall στη σημερινή σύνθεση των Soft Machine είναι και οι Roy Babbington, John Etheridge και Theo Travis.   12/9/18
Soft Machine



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου