Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ «WHO DO WE THINK WE ARE” ΤΩΝ DEEP PURPLE

Η κυκλοφορία του 7ου studio άλμπουμ των Τιτανοτεράστιων με τίτλο Who Do We Think We Are (1973) σήμανε και το τέλος μια ένδοξης εποχής για το συγκρότημα, αφού πρώτα αποχώρησε ο Ian Gillan και αργότερα ζητήθηκε από τον Roger Glover να φύγει κι αυτός. Το Who Do We Think We Are διαδέχτηκε τα πολύ πετυχημένα Machine Head και Made in Japan κι ο τίτλος του δεν επιλέγει τυχαία. Εκείνη την εποχή, η  ψηφιακή τεχνολογία δεν υπήρχε ούτε σαν σκέψη και τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες κρατούσαν επαφή με τους fans απ’ όλο τον κόσμο με ένα κεντρικό fan club που «έτρεχαν» δυο-τρεις άνθρωποι απαντώντας στα γράμματα ή και στέλνοντας απαντήσεις όπου έπρεπε. Όσοι έχετε παλαιούς δίσκους βινυλίου, αμερικάνικους ή αγγλικούς κι όχι ελληνικής εκτύπωσης , στο εσώφυλλο ή χαμηλά στο εξώφυλλο γραφόταν η διεύθυνση του Fan Club.
Το εσώφυλλο του άλμπουμ (βινύλιο) περιέχει μια σειρά τέτοιων γραμμάτων αλλά κι αποσπάσματα από συνεντεύξεις των Deep Purple κι ένα από αυτά, μάλλον ενός θυμωμένου fan,  ξεκίναγε με την έκφραση «Who Do they Think they Are». Το διάβασε ο Ian Paice και το πρότεινε σαν τίτλο του άλμπουμ αλλάζοντας την αντωνυμία they με we.
Το εσώφυλλο του άλμπουμ με αποσπάσματα από  γράμματα αναγνωστών.

H φωτογραφία στο εξώφυλλο, προέρχεται από τη ΝASA και δείχνει ένα γήινο τοπίο  (σ.σ πάντα πίστευα ότι είναι μια αγριεμένη θάλασσα)και τα πρόσωπα των πέντε μουσικών μέσα σε σαπουνόφουσκες.
Η γραμματοσειρά τόσο του ονόματος του συγκροτήματος όσο και του τίτλου είναι από τις πιο απλές και δεν μηχανεύονται καν! Στο κοντινό μέλλον το συγκρότημα έχει να επιδείξει καλύτερες γραμματοσειρές που έως σήμερα παραμένουν ζωντανές.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ  29/8/18Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου