MOTLEY CRUE-KICKSTART MY HEART: O NIKKI SIXX ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ...ΚΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ

Με τις δάφνες της επιτυχίας του άλμπουμ Girls, Girls, Girls ακόμα νωπές, οι Motley Crue ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του επόμενου άλμπουμ τους που είναι το Dr. Feelgood (Νο1 Αμερική, Νο 4 Μ. Βρετανία). Ένα από τα πιο πετυχημένα αλλά και καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ είναι η σύνθεση του μπασίστα Nikki Sixx, "Kickstart My Heart" (No 27 Αμερική) που οι στίχοι του βασίζονται σε μια πραγματική ιστορία που συνέβη στον Nikki Sixx όταν σταμάτησε η καρδιά του. Έχοντας χάσει κάθε επαφή με το περιβάλλον, το πλήρωμα του νοσοκομειακού όταν τον βρήκε του έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να επανέλθει, χρησιμοποιώντας και απινιδωτή. Αφού επανήλθε, ο Nikki Sixx έγραψε τους στίχους πολύ γρήγορα έχοντας τις αναμνήσεις της περιπέτειας του ζεστές με τη μουσική να ταιριάζει στο ύφος του άλμπουμ Too Fast For Love (1981). «Έπαιζα με μια ακουστική κιθάρα τη μουσική και σε ένα κομμάτι χαρτί έγραψα τους στίχους. Παρουσίασα στον τότε manager μας το τραγούδι , του άρεσε και το τέλειωσα για να το συμπεριλάβουμε στο Dr. Feelgood”.

Για το τραγούδι, το συγκρότημα “γύρισε” δύο video. Το πρώτο που γυρίστηκε το 1989 στο Whiskey a Go Go κατά τη διάρκεια του ζεστάματος του συγκροτήματος για την περιοδεία που θα ξεκίναγε. Στο ρόλο του οδηγού που εμφανίζεται στην αρχή είναι ο ηθοποιός Sam Kinison. Το 2011 παρουσίασαν ακόμα ένα video που ήταν συρραφή από την κοινή περιοδεία τους με τους Poison και New York Dolls.

TRIVIA
  • Το 2012 το τραγούδι ακούστηκε στη διαφημιστική καμπάνια της Kia για το μοντέλο Optima η οποία προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Super Bowl με τη συμμετοχή των μοντέλων Adriana Lima και Chuck Liddell
  • Το 2014 το χρησιμοποίησε και η Dodge Charger για μια τηλεοπτική διαφήμισή της. Την ίδια χρονιά η Dodge ήταν σπόνσορ στην περιοδεία των Motley Crue. 
 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ  4/8/18

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου