ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΡΙΚΑ ΒΑΓΙΑΝΝΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο, η Ρίκα Βαγιάννη της οποίας το κανονικό όνομα ήταν Μαρίκα Ζούλα.Ήταν κόρη του δημοσιογράφου Οδυσσέα Ζούλα και της Βαρβάρας Δράκου και το καλλιτεχνικό επίθετο Βαγιάννη προέκυψε το από τα αρχικά του ονόματος της μητέρας της Βαρβάρας και του δεύτερου συνθετικού του επωνύμου του αθλητικογράφου Γιάννη Διακογιάννη ο οποίος υπήρξε ο δεύτερος σύζυγος της μητέρας της και ως πατριός της την μεγάλωσε σαν κόρη του.
Η Ρίκα Βαγιάννη είχε αποφοιτήσει από την Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Ιωσήφ και είχε σπουδάσει στην Ανωτέρα Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου. Είχε δίπλωμα μεταφράστριας της αγγλικής και της γαλλικής γλώσσας, σπουδάζοντας στο Βρετανικό Συμβούλιο και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος.
Από το 1979, άρχισε να εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έπαιξε στο Εθνικό, στο Θεσσαλικό, σε αρκετές ταινίες, αλλά και σε σήριαλ, όπως το Μινόρε της Αυγής. Παράλληλα είχε ήδη αρχίσει και την δημοσιογραφία σε περιοδικά και εφημερίδες, στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση.
Διετέλεσε αρχικά συντάκτης και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης στα περιοδικά «Cosmopolitan» και «Colt», ενώ αρθρογραφούσε στα περιοδικά «Ένα» «Και», «Τέταρτο» και από το 1994 με καθημερινή στήλη στην Απογευματινή και από το 2005 στο Έθνος.
Στην τηλεόραση δούλεψε σαν ηθοποιός και από το 1986 ως παρουσιάστρια και δημοσιογράφος. Έχει παρουσιάσει αμέτρητες εκπομπές στο Μega, το Star, το Seven Χ, το Κανάλι 5 και από το 1997 άρχισε τη συνεργασία της με την ΕΡΤ στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2012. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon, ενώ έχει γράψει και δύο παιδικά βιβλία. Η Ρίκα Βαγιάνη ήταν παντρεμένη με το Νίκο Στεφανή και έχει έναν γιο, τον Οδυσσέα.
7/8/18
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου