ROGER WATERS CIRCO MASSIMO ΡΩΜΗ 17 IOYΛIOY 2018. O ΓΙΩΡΓΟΣ GK ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Στα πλαίσια του Festival της Ρώμης το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο με διάφορες συναυλίες και καλλιτεχνικές παραστάσεις σε όλη την έκταση της αιώνιας πόλης, αυτή τη φορά είχαμε την τύχη να δούμε τον Roger Waters. Η συναυλία έγινε στον αρχαίο Ιππόδρομο της Ρώμης. Στο συγκεκριμένο χώρο είχε βιντεοσκοποήθει και η reunion συναυλία των Genesis, When in Rome που αξίζει να τσεκάρετε.
Οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονταν από 90 € και 130€ για το μπροστινό Pit. O Roger Waters στα πλαίσια της περιοδείας παρουσιάζει κομμάτια από τα The Wall , Dark side of the moon , Animals, Wish You Were Here και το νέο του δίσκο, Is this the life we really want.
Ο κόσμος, γύρω στις 45.000 περίπου έχει μαζευτεί από  νωρίς παρά την υψηλή θερμοκρασία. Κόσμος όλων των ηλικιών από 5 έως και 75 ετών επιβεβαιώνοντας ότι η Rock μουσική  ενώνει  και γεφυρώνει τις διαφορές. Στις 21:30 ακριβώς η σκηνή που αποτελείται από ένα τεράστιο video wall  περίπου 120 μέτρων αρχίζει με ένα εισαγωγικό βίντεο να μας προετοιμάζει . Ο ήχος τετραφωνικός ,με ηχεία στημένα περιμετρικά του χώρου όπως ακριβώς είχαμε δει-ακούσει στην υπερπαραγωγή  The Wall στο ανοιχτο σταδιο του Ο.Α.Κ.Α τον Ιούλιο του 2013.Ο δε Roger Waters πλαισιωμένος από 10 εξαιρετικούς μουσικούς και φυσικά τον  lead guitarist Dave Kilminster.
Εναρκτήριο κομμάτι το Breath για να ακολουθήσει το One of these days σε μια εξαιρετική Live εκτέλεση. Time , Breathe , The great gig in the sky, Welcome to the machine για να φθάσουμε στο Another Brick in the Wall το οποίο μετά από 60 λεπτά θα κλείσει το πρώτο μέρος του show. Ακολουθεί ένα 20λεπτο διάλειμμα, και το δεύτερο μέρος   ξεκινά με το Dogs ενώ τα  Pigs και Money  παίζονται back-to-back μέσω των οποίων  ο Roger Waters θα  ασκήσει μέσω των στίχων του καυστική  κριτική  κυρίως στον Trump και την C.I.A., όπως επίσης σε όλους τους νυν και πρώην ηγέτες ανά τον κόσμο (βλέπε Κιμ Γιονγκ Ουν,Συλβιο Μπερλουσκόνι) περνώντας για τα καλά το μήνυμα ότι η ισορροπία του κόσμου ολισθαίνει με ταχύτατους ρυθμούς. Τελευταία κομμάτια τα οποία θα κλείσουν αυτήν την υπέροχη μουσική παράσταση ήταν τα Mother και Comfortably Numb, με τον Roger Waters να μας αποχαιρετά και να παροτρύνει  τον κόσμο να αντιστέκεται σε κάθε τι που  επηρεάζει την ψυχική και σωματική υγεία μας. 
Κλείνοντας θα κάνω μια αναφορά  όσον αφορά την προσέλευση του κόσμου.  Δύο ημέρες αργότερα παρακολούθησα του Scorpions στο Καλλιμάρμαρο όπου ορθώς ασκήθηκε έντονη κριτική  για την διαχείριση της προσέλευσης του κόσμου. Περίπου το  ίδιο αντιμετωπίσαμε  και στην Ρώμη. Ο κόσμος (45,000) μετά το τέλος της συναυλίας σήκωσε μπαριέρες μετατόπισε αρκετές χημικές τουαλέτες  για να καταφέρει να εξέλθει επιτυχώς.
Σε κάθε περίπτωση μετά από περίπου  2μιση ώρες συναυλιακής εμπειρίας  αφήσαμε τον αρχαίο Ιππόδρομο της Ρώμης  έχοντας ζήσει άλλο ένα μουσικό ταξίδι της rock και την εμφάνιση του Roger Waters να έχει περάσει στην ιστορία.

ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ GK
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου