ROCK INCIDENT 37: “ΜΕ ΛΕΝΕ MATTHEW TRIPPE ΚΙ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΤΟΝ NIKKI SIXX ΣΤΟΥΣ MOTLEY CRUE”

Όσοι το 1984 (βρίσκαμε και) αγοράζαμε το αγγλικό περιοδικό Kerrang, είχαμε διαβάσει μια καταπληκτική ιστορία που είχε σχέση με τον μπασίστα των Motley Crue, Nikki Sixx. Τα δημοσιεύματα κράτησαν αρκετούς μήνες κι ούτε πολύ ούτε λίγο, ο αρθογράφος που δεν θυμάμαι πλέον το όνομά του, υποστήριζε ότι ο Nikki Sixx το 1983 είχε τραυματιστεί σοβαρά σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα και είχε αντικατασταθεί με άλλον μουσικό που του έμοιαζε!
Ο μουσικός ονομαζόταν Matthew John Trippe και φυσικά πέρασε (σ.σ.αν το περιστατικό αληθεύει) από την έγκριση του manager του συγκροτήματος, Don McGhee. Ίδιο κούρεμα, ίδιο στήσιμο στη σκηνή, ίδιος σωματότυπος και με το κατάλληλο μακιγιάζ, η αντικατάσταση πέρασε τέλεια.  Και όλα αυτά λίγο μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του συγκροτήματος Shout at the Devil (1983).Η «αντικατάσταση» δημοσιοποιήθηκε από τον ίδιο τον Trippe αφού βέβαια απομακρύνθηκε από τους Crue το 1984. Είχε πει ότι είχε γνωριστεί με τον κιθαρίστα των Crue, Mick Mars στο γνωστό club του Λος Άντζελες, Troubadour όπου στο ίδιο τραπέζι ήταν κι ο συνεργάτης του Doc McGhee, Doug Thaler που του είπε ότι «δεν θέλουμε να χάσουμε τους fans του Nikki Sixx και ψάχνουμε για ένα αντικαταστάτη που να του μοιάζει».
Το α΄ρθρο του Kerrang.
Το πράγμα άρχισε να παίρνει μεγαλύτερη τροπή, όταν ο Trippe ισχυρίστηκε ότι συνθετικά είχε συμμετάσχει στο Shout at the Devil, στα κομμάτια που επίσημα εμφανίζεται σαν συνθέτη το όνομα του Sixx και φυσικά δεν πήρε φράγκο. Μάλιστα ο Trippe θα συνέχιζε στους Motley Crue αν δεν τον συνελάβαναν ως ύποπτο για διάρρηξη σε κατάστημα που πωλούσε εφημερίδες και περιοδικά(!)το 1984 και πήγαινε φυλακή! Εδώ είναι το πρώτο χοντρό φάουλ του Trippe, όπου ενώ ήταν μέλος των Motley Crue οι οποίοι εκείνη την εποχή έδιναν ατελείωτες συναυλίες, ο Trippe είχε ελεύθερο χρόνο για …διαρρήξεις. Κι όχι μόνο αυτό, υποτίθεται ότι έπαιρνε κι ένα μισθό! Από την πλευρά του management του συγκροτήματος, όταν η ιστορία δημοσιοποιήθηκε, το μόνο σχόλιο που έκαναν ήταν να χαρακτηρίσουν τον Trippe σαν τρελό και το θέμα το τελείωσαν εκεί.
Ο Trippe για να δυναμώσει την άποψή του, άρχισε να λέει ότι στην αρχή μοιραζόταν ένα διαμέρισμα στην Arisida Avenue με τονTommy Lee, ήταν φίλος με τον tour manager Richard Fisher και ήξερε πολλές λεπτομέρειες και ημερομηνίες από μεταξύ 1984 και 1984 που υποτίθεται ότι ήταν μέλος των Crue!
To δεύτερο φάουλ του Trippe ήταν ότι τραύλιζε και προσπαθούσε με τη χρήση μαριχουάνας να το ξεπεράσει. Ο Sixx όμως δεν ήταν τραυλός!
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο Trippe είχε συνθέσει το τραγούδι Shout with the devil” το οποίο ο McGhee του άλλαξε τον τίτλο σε “ Shout at the Devil” καθώς ακόμα και τα “Knock them dead” και “Looks that kill”. Πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα του εκείνη την εποχή οι Motley Crue είχαν βγει περιοδεία με τον Ozzy και από τους Crue δεν συμπαθούσε καθόλου τον Vince Neil που το έπαιζε αρχηγός! Ισχυρίζεται δε ότι αν δεν είχε κάνει τη διάρρηξη και πήγαινε φυλακή, δεν θα επέστρεφε ο Sixx!
Στην όλη ιστορία που ακούγεται κάτι μεταξύ αλήθειας και ψέματος, ο Trippe μπλέκει και το αυτοκινητικό δυστύχημα που είχε τον Δεκέμβριο του 1984 ο Vince Neil και σκοτώθηκε ο ντράμερ των Hanoi Rocks, Razzle με τον Trippe να καταλαβαίνει λάθος ότι σκοτώθηκε ο Vince Neil και να τηλεφωνεί στον τραγουδιστή των Hanoi Rocks, Michael Monroe αν θέλει να τον αντικαταστήσει. Κι αυτός να του απαντά θετικά!!!  Διάβασε εδώ το σχετικό άρθρο.
Πάντα μετά την «αποχώρησή του» ο Tripper ισχυρίζεται ότι τραγούδια του συμπεριλήφθηκαν στο επόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος Theater of Pain(1985) αλλά και στο Girls, Girls, Girls και μάλιστα το ομώνυμο κομμάτι! Ο ίδιος πρότεινε την σύγκριση του γραφικού του χαρακτήρα με αυτόν που γράφτηκαν οι στίχοι των τραγουδιών. Και για να κλείσουμε αυτή την περίεργη ιστορία, να δούμε την απάντηση της οποίας η ερώτηση έχει γίνει στο μυαλό όλων μας: «Πόσο πληρώθηκε για τη συμμετοχή του σ’ αυτό το διάστημα στους Motley Crue»; «Είπα ότι δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα. Θέλω μόνο γυναίκες, ποτά, διασκέδαση και ναρκωτικά» απαντά ο Tripper και μάλιστα λέει ότι αυτό είπε στον McGhee.
Μετά την κυκλοφορία του Theater of Pain η ιστορία χάθηκε και χάθηκε εντελώς με το θάνατο του Trippe τον Δεκέμβριο του 2014 σε ηλικία 51 ετών. Ήταν σεσημασμένος ναρκομανής και αλκοολικός.
Η ιστορία είναι άκρως περίεργη αλλά από την άλλη πλευρά ο Trippe παρ΄ όσα ισχυρίζεται δεν μπορεί να τα αποδείξει αφήνοντας πολλά ερωτηματικά. Το συγκρότημα μετά τον πρώτο καιρό των δημοσιευμάτων σταμάτησε να απαντά και να δίνει λαβή για σχόλια. Και κλείνω με ένα κοινό σχόλιο με όσους μίλησαν μαζί του: “Ο Trippe φαινόταν να πιστεύει βαθειά όσα έλεγε”!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ  31/7/18/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου