AEROSMITH – I DON’T WANT MISS A THING. ΦΘΑΝΕΙ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΑΣ….

28 χρόνια μετά από το ξεκίνημα τους και 24 χρόνια μετά την πρώτη μεγάλη επιτυχία τους στους καταλόγους επιτυχιών των singles με την επανακυκλοφορία του Dream On (No 1975), μετά από 12 studio άλμπουμ, 3 live και ατελείωτες περιοδείες κυρίως στην Αμερική, οι Aerosmith πατούν το Νο1 στο Top μικρών δίσκων της Αμερικής με τη σύνθεση της Diane Warren,"I Don't Want to Miss a Thing".
Το τραγούδι έγινε πολύ μεγάλη επιτυχία, γνωρίζοντας το συγκρότημα σε μια διαφορετική γενιά fans απ όσους τους ήξεραν ήδη. Μπορεί να μην κυκλοφόρησε τη χρυσή εποχή των μεγάλων επιτυχιών των hairy/melodic συγκροτημάτων αλλά το "I Don't Want to Miss a Thing" είναι ο ορισμός της power μπαλάντας. Ένα ερωτικό τραγούδι που έχει πίσω του μια πολύ όμορφη ιστορία και τους Aerosmith και τη συνθέτρια του, Diane Warren να το οφείλουν στην…Barbra Streisand.
H Streisand ήταν καλεσμένη με τον τότε αρραβωνιαστικό της ηθοποιό, παραγωγό και σκηνοθέτη, James Brolin στην εκπομπή της Barbara Walters 20/20 όπου ο Brolin είπε στην παρουσιάστρια ότι είναι τόσο ερωτευμένος με την Streisand που δεν θέλει να κοιμηθεί γιατί θα κλείσει τα μάτια του και δεν θα τη βλέπει!!!!!(σ.σ. τι ακούμε!)
Η συνθέτρια  Dianne Warren παρακολουθούσε την εκπομπή και μόλις άκουσε τις παραπάνω φράσεις, σηκώθηκε και έγραψε σε ένα χαρτί τους στίχους με πρώτο απ΄ όλους τον τίτλο "I Don't Want to Miss a Thing", προσθέτοντας και τους υπόλοιπους  στίχους.
Λίγους μήνες αργότερα ο σκηνοθέτης Michael Bay της είπε ότι  ψάχνει για ένα βασικό τραγούδι τίτλων για την καινούργια ταινία του Armageddon. H Warren το έδωσε στους Aerosmith, τo τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας Armageddon που μόνο στην Ιαπωνία πούλησε 4.000.000 αντίτυπα! Χαρακτηριστική είνβαι η δήλωση του ντράεμρ του συγκροτήματος στο περιοδικό Classic Rock (Μάρτιος 2017) που είπε ότι στην αρχή πιυ το πρωτοδοκίμασαν δεν τους "καθόταν", όταν όμως το έπαιξαν και πριν ακόμα την τελική μίξη, κατάλαβαν ότι ήταν "ένα Aerosmith song". Βέβαια εδώ πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στον Steven Tyler που το ερμηνεύει εξαιρετικά, βάζοντας όλο τον εαυτό του!
TRIVIA
  • To Dream On πρωτοκυκλοφόρησε σε single το 1973 κι έφθασε έως το Νο 59 του αμερικάνικου chart μικρών δίσκων. Ευτυχώς επανακυκλοφόρησε το 1976 κι έφθασε έως το Νο 6! 
  • Η Streisand παντρεύτηκε τον Brolin και παραμένουν μαζί έως σήμερα.
  • Οι Aerosmith μετά το "I Don't Want to Miss a Thing" είχαν άλλη μια επιτυχία στους μικρούς δίσκους με το τραγούδι "Jaded" (2000, Νο7 Αμερική).
  • Η ταινία Armageddon βγήκε στους κινηματογράφους το 1988 και πρωταγωνιστές ήταν οι Bruce Willis, Billy Bob Thorton, Ben Afleck, Owen Wilson και η κόρη του τραγουδιστή των Aerosmith, Liv Tyler.
  • Υπάρχει και soundtrack με τη συμμετοχή των Journey (Remember me), Bon Jovi (Mister Big Time), Aerosmith (Come Together, I don’t wanna miss a thing, What kind of love are you on), ZZ Top (La Grange) κ.α.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου