O ROBERT PLANT ΑΚΟΥΕΙ ΤΗΝ ANN WILSON (HEART) ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟ STAIRWΑY TO HEAVEN ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΖΕΙ!

Στις 26 Δεκεμβρίου 2012 ο Λευκός Οίκος, στο πλαίσιο τιμής για την προσφορά καλλιτεχνών τόσο του  τραγουδιού όσο και του θεάματος, παρασημοφόρησε τους Led Zeppelin. Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν ο δημοσιογράφος David Letterman, ο ηθοποιός Dustin Hoffman, η μπαλαρίνα Natalia Makarova και ο μεγάλος των blues Buddy Guy. Στο κατάμεστο Kennedy Center στην Ουάσινγκτον, D.C. , οι ήδη παρασημοφορημένοι από τον Πρόεδρο Obama, John Paul Jones, Robert Plant και Jimmy Page παρακολουθούν τον Jack Black να τους προλογίζει. Αρχικά προβάλλεται ένα μικρό ντοκιμαντέρ με την ιστορία του συγκροτήματος και μετά στη σκηνή εμφανίζεται ο Lenny Kravitz που παίζει το "Whole lotta love”. Τέλος στη σκηνή (στο 10:00) εμφανίζονται οι αδελφές Ann και Nancy Wilson, οι Heart δηλαδή όπου παίζουν το Stairway to Heaven. Ανάλογα με την εξέλιξη του τραγουδιού, αυξάνει κι ο φωτισμός της σκηνής όπου τελικά αποκαλύπτεται ότι φιλοξενούνται περισσότεροι από 40 μουσικοί και μέλη χορωδίας! Έχοντας στα τύμπανα τον Jason Bonham, η Ann εξαιρετική ερμηνεύτρια και μια από τις καλύτερες φωνές της μουσικής κυριολεκτικά «σκίζει» το κομμάτι. Παρατηρήστε πως ο Robert Plant την προσέχει πως το ερμηνεύει και τη συγκίνησή του (στο 15΄00) αλλά και στο 15:30 όπου τη χειροκροτεί όρθιος εμφανώς συγκινημένος!
2/6/18

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Καπου ειχα πεταξει ενα σχολιο για την εκτελεση αυτη σε καποιο παλαιοτερο αρθρο .

    Η εκτελεση λοιπον των Heart στο κομματι αυτο θεωρω οτι ειναι η κορυφαια εκτελεση live του συγκεκριμενου κομματιου απο οποιονδηποτε .

    Δεν ξερω αν ο Robert Plant δακρυσε , αν μπορουσα να βαλω στοιχημα τι εγινε μεσα του, οι μισοι μου 'μπουκ ' θα επαιζαν οτι του επεσε το σαγωνι και οι αλλοι μισοι οτι 'σκιζει τα διπλωματα 'του ... (μεταφορικα παντα) . Με αλλα λογια αν ηταν να παιξει μετα θα προφασιζοταν κοιλιακες διαταραχες ...

    Η Ann Wilson ειναι η κορυφαια rock γυναικεια φωνη , υπαρχουν τεραστια ταλεντα και σε γυναικειες και αντρικες φωνες , χιλιαδες χαρισματικοι ανθρωποι στην ιστορια της μουσικης , στο ειδος που ακουω, καλυτερη δεν εχω ακουσει και αν εχω ακουσει καποιες εξισου καλες ειναι απο λιγο διαφορετικα ειδη . Μαζι με την Nancy αποτελεσαν αχτυπητο ντουετο που αν δεν ειχαν παρει λαθος στροφη θα εβγαζαν ακομα μεγαλα κομματια η θα ερμηνευαν *

    Στην εκτελεση αυτη φυσικα συνεβαλαν και οι μουσικαρες που ειχαν μαζι ( π.χ Howard leeze αν δεν κανω λαθος επαιζε εδω ) .

    Τελος ο Jason Bonham , ειναι πολυ ατυχος , αποτελει εναν απο τους κορυφαιους ντραμερ του πλανητη εδω και πολλα χρονια , παντα παιζει με κορυφαιους αλλα παντα στην σκια του ονοματος του πατερα του . Ειναι απιστευτος και παροτι δεν εχω ουδεμια σχεση με το συγκεκριμενο οργανο θα ελεγα οτι αυτο που μου αρεσει στο παιξιμο του ειναι οτι 'αναπνεει ΄ ,αντιθετα με αλλους συναδελφους του κυριως του προσφατου παρελθοντος που βομβαρδιζανε σε ρυθμο πολυβολου . Πολλοι πιθανων να θυμουνται την μπαντα του Bonham με το change of seasons που επαιζε πολυ συχνα καποιο μικρο καναλι , η μπαντα ομως που συμπαθω ιδιαιτερα απο αυτες που περασε ειναι οι Virginia Wolf .

    * η λαθος στροφη αναφερεται στην εμμονη τους στους Led Zeppelin σαν επιρροη με αποτελεσμα σε καποιες στιγμες των τελευταιων τους κυκλοφοριων να θυμιζουν tribute μπαντα παρα Heart . Εδω εχεις δικη σου σχολη , εχεις 4-5 all time classics , τι αλλο θελεις για να πειστεις οτι εχεις δικο σου εκτοπισμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή