ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ IRON MAIDEN ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΤΟΥΣ!

 Στο βάθος δεξιά ο Steve Harris.
Φάντασμα από το βαθύ παρελθόν βλέπουν οι Iron Maiden μπροστά τους με τον πρώην τραγουδιστή Dennis Willcock να τους μηνύει για το διόλου ευτελές ποσό των 2.600.000$ για δικαιώματα 5 τραγουδιών που δεν του αποδόθηκαν. Οι τίτλοι των 5 τραγουδιών είναι “Iron Maiden,” “Phantom of the Opera,” “Prowler,” “Charlotte the Harlot” και “Prodigal Son” κι όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής είχε συμβάλλει συνθετικά στα τραγούδια αλλά έφυγε από το συγκρότημα και γενικά έφυγε από το χώρο της μουσικής. Έτσι δεν γνώριζε ότι ο συγκρότημα ηχογράφησε τα 5 τραγούδια και ακόμα περισσότερο δεν γνώριζε το μέγεθος της επιτυχίας τους!
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι ο Willcock, είχε αντικαταστήσει τον πρώτο τραγουδιστή τους, τον Paul Day και ήταν μέλος του συγκροτήματος από το 1976 έως και το 1978, δηλαδή πριν το συγκρότημα ηχογραφήσει το πρώτο άλμπουμ του και δεν ηχογράφησε τίποτε μαζί τους. Ο Wilcock χρησιμοποιούσε εφέ στη σκηνή όπως αίμα(!) αλλά και εμφανιζόταν μακιγιαρισμένος.
Στη μήνυσή του ισχυρίζεται ότι το ‘Prowler’ το εμπνεύστηκε από ένα φίλο του, ενώ όταν έπαιζαν το “Iron Maiden,” φόραγε μια πλαστική μάσκα.
Στη μήνυση αναφέρεται ότι ο τραγουδιστής των Beckett, Terry Wilson-Slesser που ήταν ο πρώτος υποψήφιος να αντικαταστήσει τον Paul Di’Anno (διάβασε εδώ το σχετικό άρθρο) έχει καταθέσει ότι μέρoς των στίχων του τραγουδιού “Hallowed Be Thy Name” βασίζονται στους στίχους του “A Rainbow’s Gold”, το οποίο είναι τραγούδι των Beckett από το 1974! Η σχετική υπόθεησ λύθηκε εξωδικαστικά.
Ο Willcock είχε επανασυνδεθεί το 2015 με πρώην μέλη των Iron Maiden για μόνο μια βραδιά με πολύ παρελθόν αλλά τότε δεν είχε κάνει μήνυση.
Στη φωτογραφία, ο Willcock με τους πρωιμους Iron Maiden στο μικρόφωνο.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου