ΤΟ ΕΛΕΕΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Δυστυχώς η δημοσιογραφία για ακόμα μια φορά δείχνει το άθλιο πρόσωπό της. Αυτή τη φορά με ευκαιρία την κηδεία του Παύλου Γιαννακόπουλου, όπου τα ειδησεογραφικά και αθλητικά sites έτρεξαν να ανεβάζουν φωτογραφίες των συγγενικών προσώπων του εκλιπόντος αλλά και των …celebrities που πήγαν στην κηδεία. Συγγενικών προσώπων που οι άνθρωποι βιώνουν δύσκολες στιγμές, αποχαιρετώντας τον άνθρωπο τους. Και οι κάμερες, οι φωτογράφοι, οι δημοσιογράφοι ήταν εκεί να καλύψουν. Μα τι να καλύψουν; Τον ανθρώπινο πόνο, το κλάμα, την εντελώς προσωπική στιγμή; Φαντάζομαι μια φωτογραφία μέσα από το ναό που ψάλθηκε η εξόδιος λειτουργία θα κοστίζει χρυσάφι. Πόσο μάλλον όταν έχει και το φέρετρο! Μα δεν ντρέπεστε; Αυτά σας μαθαίνουν στις σχολές που πάτε; Αξιοπρέπεια και σεβασμό δεν σας μαθαίνουν. Σπίτι σας οι γονείς σας δεν σας τα έμαθαν; Δεν σας έμαθαν να είστε σοβαροί κι αξιοπρεπείς; 
Φαντάζομαι ότι οι φωτογραφίες του Κου Δημήτρη Γιαννακόπουλου να κλαίει θα είναι περιζήτητες. Που να τον ξαναπετύχεις να κλαίει που έχασε τον πατέρα του. Να τις βάλετε στο αρχείο να τις έχετε πρόχειρες για μελλοντική χρήση.
Έγινε κι αυτό! Αθλητικό site έκανε “live streaming με όλα όσα συμβαίνουν στην Ιερά Μητρόπολη” (sic).


Δείτε παρακαλώ το video από το youtube όπου οι δύο όντα (αποκλείεται να είναι δημοσιογράφοι) κάνουν…περιγραφή της προσέλευσης του Κου Θανάση Γιαννακόπουλου στην κηδεία του αδελφού του. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος που μέσα σε 40 ημέρες έχασε 2 αδέλφια. Κι αυτοί κάνουν περιγραφή!


Αλλά τι περιμένεις από ένα λαό που σε κηδεία …γιουχάρει πρόεδρο αντίπαλης ομάδας; Και μετά μιλάω για σεβασμό και αξιοπρέπεια. Όταν οι ίδιοι δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας, πως θέλουμε μετά να μας σεβαστούν οι άλλοι.
Δυστυχώς αυτό το κακό με τους δημοσιογράφους και τις κάμερες να καλύπτουν κηδείες αλλά και να κάνουν αναφορά ποίοι παρέστησαν ( για να μάθουμε αν πήγαν όλοι ή κάποιοι ξεχάστηκαν) έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και το θεωρούμε δεδομένο.
Και δεν φταίνε μόνο οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι. Το κακό ξεκινά από ψηλά ιστάμενους αρχισυντάκτες περιοδικών και sites που τους έδωσαν εντολή να καλύψουν γίνεται την κηδεία. Καταπάτηση προσωπικής στιγμής,  σε άκρατο βαθμό. Και μην φανταστείτε ότι έκανα κλικ στα άρθρα. ΟΧΙ δεν τα άνοιξα και το αυτό προτρέπω να κάνετε κι εσείς ...
Να σας ρωτήσω κάτι;Τελικά μήπως μάς αρέσει να βλέπουμε τον πόνο του άλλου, την προσωπική δύσκολη στιγμή του; Δεν μπορεί, κάποιος ψυχολόγος θα μας το εξηγήσει!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Στο θάνατο όλοι γίνονται ίσοι: Οι ισχυροί, οι τυχεροί, οι δυνατοί, οι διάσημοι γίνονται ένα με τους αδύναμους, τους παρίες, τους αναξιοπαθούντες. Κι ο ... παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος παίρνει περιχαρής μάτι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εν μερη θα συμφωνησω ,οτι η καλυψη του ανθρωπινου πονου εχει καποια ορια , απο την αλλη ηταν τετοιο το μεγεθος του ανδρος που δεν ηταν δυνατον να μην υπαρχει καλυψη του γεγονοτος αυτου . Οποτε το να βρεθει ισορροπια μεταξυ καλυψης τοσο μεγαλου γεγονοτος αλλα διακριτικα , θελει μαλλον ειδικους χειρισμους .

    Θα σταθω στα γιουχαρισματα αντιπαλου προεδρου . Καταρχην ηταν αντιφαση η παρουσια ανθρωπου που εχει αποδειξει οτι ειναι ειρων και δεν σεβεται τον αντιπαλο του ,στην κηδεια ενος μεγαλου ανδρος που παντα πρεβευε τις βασικες αρχες του αθλητισμου με βασικοτερη τον σεβασμο στον αντιπαλο . Απο την αλλη καμια φορα ειναι διακριτο ποτε μια ενεργεια γινεται απο αγνη προθεση συμπαραστασης και ποτε απο 'δολο ' π.χ για επιδειξη ισχυος ,για παρελαση 'μαγκιας' και για προκληση . Οποιαδηποτε ενασχοληση με το ατομο αυτο ηταν σαφως λαθος ,επρεπε να αγνοηθει , αλλα θεωρω οτι η παρουσια του δεν ειχε αγνες προθεσεις . Ουδεις αλλος 'αντιπαλος ' δεν ειχε την παραμικρη αντιδραση (Μελισανιδης , Φασουλας ) . Το να θελεις να φτιαξεις το κοινωνικο προφιλ σου στην κηδεια ενος μεγαλου ανδρος η να πουλησεις ηρωισμο στον στρατο σου θεωρω οτι δεν ειναι συνετη πραξη .Τα κινητρα στην συγκεκριμενη περιπτωση εχω την εντυπωση οτι δεν ηταν τα προφανη -αγνα . Απο την αλλη οπως ειπα , η καλυτερη απαντηση ειναι το να μην ασχοληθει κανεις , να τον αγνοησουν . Χωρις να ειμαι παρων απο τις μαρτυριες η πλειοψηφια αυτο επραξε .

    Μια και το σαιτ ειναι μουσικο θα αναφερω τις κηδειες Dio και Lemmy , στην δευτερη αν δεν κανω λαθος υπηρχε live streaming ? Αν κανω λαθος διορθωστε με παντως και οι 2 καλυφθηκαν αρκετα τοσο με video και με φωτογραφιες 'πονου ' . Ειναι μαλλον σημειο των καιρων η καλυψη τετοιων γεγονοτων , που θεωρω οτι παντα πρεπει να γινεται μονο μετα απο ληψη αδειας απο την οικογενεια .







    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη,γιατί είναι "αντίπαλος" η Nottingham Forest? Διότι, απ' όσο ξέρω, μόνον εκεί είναι πρόεδρος ο εν λόγω ...

      Διαγραφή