ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΟ WEB RADIO ΤΟΥ ROCKMACHINE.GR

Στις 31 Μαίου 2018 συμπληρώθηκε  ένας χρόνος χωρίς το web radio του Rockmachine.gr. Πως περνάει ο χρόνος! Σχεδόν 10 χρόνια (9 ½ για την ακρίβεια), ο Rockmachine.gr έπαιζε αυτά που μας άρεσαν και σας άρεσαν. Χωρίς Playlist, μέσα από μια data 3.000 τραγουδιών αλλά και με ελεύθερη επιλογή κάθε παραγωγού να παίξει ότι ταιριάζει στο πρόγραμμα του. Μέσα από μια μικρή, καθαρή (όχι πάντα) αποθήκη με την Νάντια να στολίζει το χριστουγεννιάτικο δένδρο, τα τζιτζίκια να ωρύονται στη σκιερή συκιά, το σκύλο να λυσσάει στην ιδέα ότι μπορεί να περάσει μια γάτα και την τσίκνα να τσακίζει τα ρουθούνια μας από το παρακείμενο σουβλατζίδικο, τα cd players, ο υπολογιστής και το πικ απ έπαιζαν γνωστούς και άγνωστους  ύμνους του classic, hard και heavy.  Κάναμε το κέφι μας και πληρώναμε γι αυτό, αφού τα έξοδα (συντήρηση χώρου, ΑΕΠΙ, GEA) έτρεχαν κάθε μήνα.  Από την άλλη πλευρά υπήρχαν πολλοί παραγωγοί που στήριξαν το web radio με την τεχνογνωσία τους πάνω σε θέματα υπολογιστών, βοήθεια που μας κράτησε ζωντανούς. Ένα web radio αν δεν έχει 1 τουλάχιστον άνθρωπο που να «γνωρίζει», είναι αδύνατον να υπάρξει. Επιλέξαμε από την αρχή το δύσκολο δρόμο. Το studio ήταν ανεξάρτητος χώρος που μπορεί να μας επιβάρυνε με έξοδα αλλά βοήθησε πάρα πολύ στην συνοχή του προγράμματος. Θεωρώ ότι οι ανεξάρτητες συνδέσεις του κάθε παραγωγού από το σπίτι του με κανένα τρόπο δεν βγάζουν έξω καλή εικόνα. Όλα όμως έχουν το τίμημά τους, αφού το studio απαιτεί μηχανήματα (τουλάχιστον 2 οθόνες, και 2 desktop)  κι έξοδα. Κι όταν δεν έχεις έσοδα, ακόμα και τα λίγα έξοδα φαίνονται βουνό!
Σε όσους λέω ότι ο Rockmachine.gr κράτησε 9 ½  μου λένε «άθλος». Κι έτσι είναι. Τελικά οι άθλοι γίνονται από απλούς ανθρώπους. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Rockmachine.gr επεβίωσε τόσα χρόνια γιατί εφάρμοσε την ουσία τριών λέξεων που ακολουθώ και στη ζωή μου: Σταθερότητα, Συνέπεια, Σοβαρότητα.  Θα με ρωτήσετε «γιατί έκλεισε». Την απάντηση τη σκέφτηκα πολλές φορές και πάντα κατέληγα στην ίδια σκέψη: Προσωπική κόπωση, αλλαγή χρήσης του χώρου που χρησιμοποιούσαμε σαν studio και οικονομική κόπωση!
Λυπάμαι που κανείς δεν ακολούθησε το παράδειγμά μας και να βγει στον αέρα με ένα εξ’ ίσου δυνατό classic rock,hard και heavy web radio. Δείγμα της τρέλας που μας «έδερνε» όλους αλλά και της αγάπης για τη μουσική
Τι μου έμεινε από αυτά τα 9 ½  χρόνια; Μόνο καλές αναμνήσεις. Έπαιξα την αγαπημένη μου μουσική, αισθάνθηκα ότι διέδωσα στους νεώτερους το classic rock και το hard/heavy, ήλθα σε επαφή με πολλούς από εσάς και μακάρι να μπορούσα να σας είχα γνωρίσει όλους και τέλος μου έμεινε ο σεβασμός μεταξύ των παραγωγών του σταθμού. Ανεκτίμητες αξίες!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Μας λείπει πολύ πάντως!!! Μου κράτησε συντροφιά, για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που ζούσα σε άλλη πόλη, χωρίς την οικογένεια, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή