GEORGIA SATELLITES – KEEP YOUR HANDS TO YOURSELF (1986) Ή ΜΕ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ Ή ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

Το "Keep your hands to yourself" είναι η μοναδική επιτυχία των Georgia Satellites, γραμμένη από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα του συγκροτήματος Dan Baird. Το τραγούδι σταμάτησε στο Νο2 του αμερικάνικου chart μικρών δίσκων του Billboard, αφού μπροστά του συνάντησε το "Livin’ on a prayer" των Bon Jovi!
Τους στίχους αλλά και τον έξυπνο τίτλο εμπνεύστηκε ο Baird όταν κατά τη διάρκεια περιοδείας του συγκροτήματος με το tour bus άκουσε την κοπέλα του ντράμερ τους Mauro Magellan, να του ζητάει να επισημοποιήσουν τη σχέση αλλιώς… Keep your hands to yourself. Η φράση άρεσε πολύ στον Baird που δεν κατέβηκε από το tour bus αλλά έμεινε και έγραψε όλους τους στίχους.
Πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα είναι η ιστορία με το demo του συγκεκριμένου τραγουδιού που το έστειλαν ηχογραφημένο σε ένα 8κάναλο. Όταν υπέγραψαν στην Electra, η εταιρεία τους ζήτησε να το ξαναηχογραφήσουν αλλά καμία από τις κανονικές ηχογραφήσεις που έκαναν δεν έφθανε τη ζωντάνια και το πάθος του demo. Κι έτσι η Electra αποφάσισε να συμπεριλάβει στο δίσκο την demo ηχογράφηση!!
Το video σκηνοθετήθηκε από τον Bill Fishman που μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε και το "I wanna be sedated" των Ramones.
Το συγκρότημα δεν κατάφερε όχι  μόνο να επαναλάβει την επιτυχία του "Keep your hands to yourself" αλλά και να έχει έστω μια μικρότερη επιτυχία. Το δεύτερο single που κυκλοφόρησαν από το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ (Νο 5 Αμερική) τους ήταν το "Battleship Chains" που δεν..περπάτησε. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε 4 άλμπουμ αλλά κανένα δεν κατόρθωσε να πιάσει την ατμόσφαιρα του πρώτου και καλύτερού τους και δικαίως χαρακτηρίζονται σαν One hit wonder συγκρότημα!
Το τραγούδι είναι πλέον classic και οι σημαντικότερες διασκευές του είναι αυτές των Hank Williams Jr, John Anderson (country καλλιτέχνης), Garth Brooks και Charlie Daniels Band..

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου