ΠΕΘΑΝΕ Η ΖΩΗ ΚΟΥΡΟΥΚΛΗ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο. Είχε ξεκινήσει παίζοντας από μικρό παιδί στο θέατρο και με τη βοήθεια του Μίμη Πλέσσα ηχογράφησε το πρώτο της σε δίσκο 45 στροφών.
Το 1966 συνεργάστηκε με τους The Stormies και άρχισε να εργάζεται σαν τραγουδίστρια στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Της άρεσε η jazz μουσική και είχε τραγουδήσει πολλά τραγούδια σε jazz ύφος αν κι όλοι την ξέρουμε από τις pop επιτυχίες της δεκαετίας του’60 όπου τα περισσότερα ήταν ιταλικές διασκευασμένες επιτυχίες. Το τραγούδι της «Μην λες τίποτα» ήταν η απόδειξη πόσο σπουδαία τζαζ τραγουδίστρια ήταν.
Ο Henry Mancini εντυπωσιάστηκε ακούγοντας τη βελούδινη φωνή και της πρότεινε να πάει στο Λος Άντζελες αλλά δεν πήγε γιατί δεν της το επέτρεψε ο τότε σύζυγός της.
Είχε γεννηθεί το 1937, νονά της ήταν η Μελίνα Μερκούρη μιλούσε 4 γλώσσες και είχε φοιτήσει στη δραματική σχολή του Μιχαηλίδη και έγινε η πρώτη τραγουδίστρια της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Στο θέατρο βγήκε σε ηλικία 3 ετών στο “Μουσούρη”, στα 8 έπαιξε στη Λυρική, στα 10 τραγουδούσε στην ΥΕΝΕΔ, στα 11 την ανακάλυψε ο Πλέσσας που μόλις είχε έρθει από την Αμερική.. Παντρεύτηκε στα 25 της χρόνια και ο σύζυγός της δεν ήθελε να έχει επαφή με το τραγούδι. Όπως περιέγραφε η ίδια, έβλεπε στα κρυφά τον Πλέσσα και την Βάνου.  Τελικά χώρισε στα 52 της χρόνια. Επιτυχίες της ήταν τα
 Τραμοντάνα, Αμόρε, Ερωτά μου, Δώσε μου, Κιλιμάντζαρο, Χαμένα όνειρα,  Μην λες τίποτε, Αγάπη κ.α. Ήταν πρώτη ξαδέλφη της Ζωής Λάσκαρη.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου