Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ “OPEN UP AND SAY …Aah ΤΩΝ POISON

Η καινούργια έκδοση του άλμπουμ
Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η επανακυκλοφορία του άλμπουμ των Poison, "Open Up And Say… Ahh!",σε βινύλίο1 80 γρμ σε δύο χρώματα, κόκκινο και πράσινο. Το "Open Up And Say… Ahh!", είχε κυκλοφορήσει πριν 30 χρόνια (στις 3 Μαΐου 1988) και εκτός του Νο1 hit single "Every Rose Has Its Thorn" περιελάβανε και τα "Nothin' But A Good Time", "Fallen Angel" και τη διασκευή στην παλιά επιτυχία των Loggins and Messina, "Your Mama Don't Dance".
Αυτή επανακυκλοφορία μου έδωσε την ιδέα να σας μεταφέρω την ιστορία του εξώφυλλου του άλμπουμ που ήταν άκρως glam. Ο φωτογράφος Neil Zlozower ήταν φίλος του συγκροτήματος και είχε παρακολουθήσει μια συναυλία τους στο Country Club μαζί με το συγκρότημα Cherry Bomb. Το συγκρότημα είχε αρχίσει να γνωρίζει επιτυχία και το club ήταν γεμάτο από κορίτσια με τα sexy ντυσίματα της δεκαετίας του ’80 (σ.σ. που είσαι Σπύρο!). Ο Zlozower έδινε φωτογραφίες στα hot περιοδικά της εποχής, Circus, Hit Parade και Creem και οι Poison εκείνη την εποχή ήταν το ανερχόμενο όνομα και φωτογραφίες με τόσες γκόμενες και συγκρότημα με τέτοιο styling ήταν ανεκτίμητο!  Όταν ο Zlozower ανέλαβε το εξώφυλλο, εξεπλάγη όταν έμαθε ότι το συγκρότημα δεν είχε πρόθεση να εμφανιστεί στο εξώφυλλο, πράγμα σπάνιο για την εποχή αλλά και την γενικότερη εμφάνισή τους. Ο τίτλος του δίσκου ήταν "Open Up And Say… Ahh!" και έδεσε αμέσως με τη φωτογραφία του μοντέλου που την έλεγαν Bambi με τη μεγάλη γλώσσα που θύμιζε διάολο αλλά παρέπεμπε και σε sex. Φυσικά η μεγάλη γλώσσα δεν είναι προϊόν photoshop που τότε δεν υπήρχε (1988) αλλά έγινε προσθετική στο μοντέλο η οποία με δυσκολία μπορούσε να την κρατήσει και να μην… πέσει! Η αλυσίδα καταστημάτων Wal Mart αρνήθηκε να βάλει το εξώφυλλο στις προθήκες του γιατί είχε σεξιστικό περιχεόμενο, ενώ αν και το εξώφυλλο έκανε θετική εντύπωση στους fans του συγκροτήματος, ο ίδιος ο δημιουργός του δεν το θεωρεί σαν ένα από τα καλύτερά του!
O Zlozower είχε αναλάβει και τη φωτογράφιση της κοπέλας του Bret Michaels (διάβασε εδώ το Rock Incident 7 με πρωταγωνιστή τον Bret Michaels) αλλά επειδή τα οικονομικά του δεν ήταν ..καλά, δεν πλήρωσε τον Zlozower και τη φωτογράφιση για το άλμπουμ της ανέλαβε άλλος φωτογράφος. Εκτός του "Open Up And Say… Ahh!", ο  Zlozower επιμελήθηκε με φωτογραφίες του τα εξώφυλλα του Alice Cooper, Dragontown, του Steve Vai Alien Love Secrets, το maxi single των WASP Mena Man, το Capricorn του  Mike Tramp, το Surf Up του Warren DeMartini,το Manic Frustration των Trouble, το Live to Win του Paul Stanley κ.α.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου