ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΣΚΟ ΤΩΝ LAST DRIVE

Στις 20 Απριλίου, κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ των Last Drive, εννιά χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ τους “Heavy Liquid”. O δίσκος βγήκε σε 300 αντίτυπα με κίτρινο βινύλιο, σε 350 με μαύρο και σε 200 cd από την Labyrinth Of Thoughts. Στο ενδιάμεσο διάστημα μας είχαν ανανεώσει το ενδιαφέρον μας με τις κυκλοφορίες ενός E.P., το “News From Nowhere” (2012) κι ενός LP, το “Time+Outtakes” (2015).  Ήταν επίσης πάρα πολλές οι συναυλίες που έδωσαν εντός κι εκτός της Ελλάδος, με σημαντικότερη την εμφάνισή τους στο Garage του Λονδίνου στις 19 Νοεμβρίου του '17, την οποία παρακολούθησα και το κάλυψαγια τον www.Rockmachine.gr. 
Ο νέος δίσκος των Last Drive με τίτλο τ' όνομά τους περιλαμβάνει συνθέσεις δικές τους, ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στο New Fab Liquid Studio, με παραγωγή του Jim Spliff και του Otomo, το master ανήκει στον Γιάννη Χριστοδουλάτο και το art work είναι του Δημήτρη Μυλωνά.
Είναι επίσης αφιερωμένος στην μνήμη του Fred Cole των Dead Moon, που πέθανε πρόσφατα.
Μουσικά προχωράει ένα βήμα περισσότερο από το Heavy Liquid, σε πιο ώριμο και γεμάτο ήχο, με το stoner στοιχείο να επικρατεί, τις ψυχεδελικές αναφορές αναπόφευκτες ενώ δεν λείπουν τα garage μοτίβα αλλά και κάποιες neo-prog πινελιές. Γενικά πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά, ένα από τα πιο ολοκληρωμένα άλμπουμ της καριέρας τους κι ένα υποψήφιο ήδη για τις λίστες του 2018.
Ο Αλέξης Κ.
Επ' ευκαιρία της κυκλοφορίας του δίσκου, την Παρασκευή 20 Απριλίου έγινε ένα πάρτι στο Closer, στην οδό Ναυαρίνου 12 στα Εξάρχεια. Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς είχαν οι Γιώργος Λάμπρου και ο υπογράφων το κείμενο, ενώ σαν guest d.j.s συμμετείχαν οι Alex K. και Chris B.I. Οι μουσικές που ακούστηκαν είχαν κυρίως σαν βάση όλους τους ήρωες του rock'n'roll που ενέπνευσαν και καθιέρωσαν τους Last Drive, σαν ένα απ' τα καλύτερα αλλά και δημοφιλέστερα γκρουπ που βγήκαν ποτέ από τη χώρα μας. Οι Drive tribers έδωσαν το παρόν, γεμίζοντας ασφυκτικά το κλαμπ μέχρι πρωίας, ενώ δεν έλειψαν οι φωτογραφίες, τ' αυτόγραφα και οι υπογραφές των δίσκων και cds.

Είδαμε πολλούς αγαπημένους φίλους απ' τα παλιά, τον Θοδωρή τον Κούτση (Ρόδον κλαμπ), τον Θανάση τον Μήνα (Ποπ & Ροκ), την Τζώρτζια (Μπλέ), τον Λάμπρο Παπαλέξη (Φάντης Μπαστούνι & οι Άσσοι, Χτισμένες των Θεμελίων), ο Μάνος Καρακατσάνης (Mani Deum), Tόμας Μαχαίρας (Fuzz Productions) αλλά και πολλούς άλλους.

Το πάρτι κράτησε μέχρι πρωίας αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους!! Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 19 Μαίου όπου οι Last Drive θα παρουσιάσουν τον δίσκο “ζωντανά” στην σκηνή του Fuzz Club.
ΚΩΣΤΑΣ "elton" ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ









Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου