ALDO NOVA: ΜΕ ΤΟ “FANTASY” ΕΓΡΑΨΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Καναδός κιθαρίστας, τραγουδιστής συνθέτης και παραγωγός Aldo Caporuscio γρήγορα άλλαξε το όνομα του σε Aldo Nova και το1982 υπέγραψε στην Portrait Records (label της CBS) για να κυκλοφορήσει την ίδια χρονιά το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ του που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική, φθάνοντας έως το Νο 8 του επίσημου Billboard chart. Το τραγούδι που «τράβηξε» το δίσκο ήταν το “Fantasy” (No23 Αμερική) που ακούστηκε στο τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής σειράς Rob&Big. Από το …πουθενά ο Aldo Nova κατάφερε να μείνει στην ιστορία με το πρώτο του άλμπουμ αλλά και το “Fantasy” που και τα δύο είναι από τα καλύτερα δείγματα του A.O.R.
Και η επόμενη χρονιά πήγε πολύ  καλά γι αυτόν γιατί εκτός από το τραγούδι του ‘Take me away”που συνσυνέθεσε με τον Eric Bloom και συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ των Blue Oyster Cult, Revolution by Night, περιόδευσε με το μεγάλο αμερικάνικο συγκρότημα και τον άκουσε και γνώρισε πολύς κόσμος. Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου του άλμπουμ, η δισκογραφική του εταιρεία του ζήτησε να την επαναλάβει και στο δεύτερο και κυρίως να παρουσιάσει ένα καινούργιο δυνατόsingle, ικανό διάδοχο του “Fantasy”.
Κι από εδώ ξεκινούν τα προβλήματα, αφού δεν «κατάφερε» να παρουσιάσει ένα, εμπορικά, ικανό διάδοχο του πρώτου άλμπουμ του συν το γεγονός ότι οι κριτικές που πήρε δεν ήταν οι καλύτερες. Το Subject…Aldo Nova (Νο 56 Αμερική,1983) μπορεί να έβγαλε δύο singles, τα “Monkey on your back” και “ Always be mine” αλλά δεν κατάφερνα να μπουν ούτε καν στα πρώτα100 του Billboard. Και το τρίτο του άλμπουμ με τίτλο Twitch δεν πήγε καλά εμπορικά με αποτέλεσμα η Portrait να μη του κυκλοφορεί καινούργιο υλικό αν δεν έχει προηγουμένως την πλήρη έγκρισή της. Έτσι υποχρεώθηκε να έχει μεν συμβόλαιο  με εταιρεία αλλά να μην μπορεί να κυκλοφορήσει δίσκο με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο Μόντρεαλ και να ασχοληθεί με την παραγωγή και εκφώνηση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών jingles. To 1990 τον βρίσκουμε να παίζει κιθάρα και πλήκτρα στο άλμπουμτ ου Jon Bon Jovi, Blaze of Glory και το 1991 όταν έληξε πλέον το συμβόλαιο του κυκλοφόρησε το τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο Blood on the Bricks με τη δισκογραφική εταιρεία Jambco Records του Jon Bon Jovi, όπου συμμετέχει συνθετικά σχεδόν σε όλα τα τραγούδια.  Το Blood on the Bricks έβγαλε 3 singles αλλά κανένα δεν έκανε επιτυχία.
Βλέποντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει την προσωπική του καριέρα, συνεχίζει την ενασχόλησή του μες τα jingles και αρχίζει να δίνει κομμάτια του σε άλλους καλλιτέχνες, όπως το “A new day has come” με την Celine Dion όπου συμμετέχει και σαν μουσικός στους δίσκους της. To 1996 κέρδισε το βραβείο Grammy για την παραγωγή του στο άλμπουμ της Celine Dion, Falling into you, ενώ το 1997 ξανακέρδισε βραβ είο Grammy στην κατηγορία Latin/Alternative/Rock Album για τη συμμετοχή του σαν παραγωγός και συνθέτης στο Χιλιανό συγκρότημα La Ley και το άλμπουμ τους Uno. 
TRIVIA
  • Οι Steel Panther έχουν διασκευάσει το “Fantasy”.
  • Συμμετείχε επίσης στο άλμπουμ των Blue Oyster Cult, Imaginos.
  • Το τραγούδι του “You and I” χρησιμοποιήθηκε τόσο από την Hillary Clinton κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της καμπάνιας όσο κι από την Air Canada.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

Aldo Nova (1982)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου