URIAH HEEP - SYMPATHY: H ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ…

Το αγγλικό συγκρότημα των Uriah Heep έχει ιστορία περισσότερο από 50 χρόνια και φυσικό είναι οι fans του να χωρίζονται σε πολλές ηλικιακές κατηγορίες. Τα Easy livin’, July Morning, The Wizard, Lady in Black, Look at yourself και Sunrise είναι τα αγαπημένα των παλαιότερων fans τους ενώ το Sympathy, σύνθεση του Ken Hensley, τόσο των νεότερων όσο και των παλαιότερων.
Το τραγούδι υπάρχει στο άλμπουμ τους Firefly (από το 1977, διάβασε εδώ την ιστορία του εξώφυλλου) κι είναι το πρώτο που ηχογράφησαν με τραγουδιστή τον John Lawton, πρώην Lucifer’s Friends, οι οποίοι τότε ήταν γνωστοί στο ελληνικό κοινό χάρη στην επιτυχία τους ‘Ride in the Sky’, αλλά και στο πολύ καλό τους άλμπουμ Banquet (1974). Με τον Lawton στο μικρόφωνο, οι Uriah Heep ηχογραφήσαν τρία άλμπουμ τα οποία απέδειξαν πόσο σωστή ήταν η επιλογή του (διάβασε εδώ ποιοι άλλοι ήταν υποψήφιοι για τη θέση!). Το μεγάλο εύρος των φωνητικών δυνατοτήτων του και η ικανότητα να τραβάει τη φωνή όσο θέλει έδωσε στο συγκρότημα ένα επιπρόσθετο όπλο στα τραγούδια του. Εξ άλλου ο συνδυασμός Ken Hensley και John Lawton αποδείχτηκε συνθετικά λίρα εκατό.
Αν και με μια πρώτη ακρόαση οι στίχοι του Sympathy μοιάζουν να μιλούν για ένα ζευγάρι, στην πραγματικότητα μιλούν για τη σχέση του συγκροτήματος με τη δισκογραφική εταιρεία τους. Σε συνέντευξη του Ken Hensley το 1998 στον Capital FM κάθε στίχος του τραγουδιού έχει φανερές αιχμές για τις δισκογραφικές εταιρείες
 Dedication's not an obligation/
With love the only
Common road to truth 
Καθώς οι καλλιτέχνες αισθανόντουσαν ότι τους εκμεταλλευόντουσαν και τους συμπεριφερόντουσαν όχι σαν πραγματικούς συνεργάτες αλλά με μόνο σκοπό το κέρδος.
And if you're looking for/
A shoulder to cry on/
Don't turn your head my way/
'Cause I'd rather have/
My music any day/
You and I are/
Masters of our destiny/


TRIVIA

Πρώτο single από το άλμπουμ Firefly ήταν το Wise Man, ενώ το Sympathy ήταν το δεύτερο και τελευταίο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου