ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΤΡΑΜΕΡ ΤΩΝ QUIET RIOT, FRANK BANALI ΓΙΑ ΤΟ CLASSIC ROCK

Διάβασα πρόσφατα μια συνέντευξη του ντράμερ των Quiet Riot, Frankie Banali στον Mitch Lafon που μίλησε για ένα θέμα που κι ο γράφων έθιξε πριν αρκετούς μήνες κι αφορά τη σταδιακή απόσυρση των παλιών πλέον μουσικών του λεγόμενου κλασικού rock (διάβασε εδώ το άρθρο). O Banali δεν είπε τίποτε άλλο παρά την αλήθεια που μπορεί να ενοχλεί, αλλά είναι η αλήθεια.
"Νομίζω ότι το classic rock έχει αρχίσει να φθίνει κι υπάρχουν δύο λόγοι γι αυτό. Ο ένας είναι ο χρόνος και ο δεύτερος η ηλικία των μουσικών που αγγίζει ή έχει ξεπεράσει τα 70. Δεν είναι μυστικό ότι όλοι μεγαλώνουμε και πολλοί έχουν αρχίσει να φεύγουν από τη ζωή. Σχεδόν όλοι έχουν προβλήματα υγείας και δεν είναι εύκολο να μετακινούνται για τις περιοδείες. Γι αυτό συνιστώ σε όσους είστε fan κάποιου συγκροτήματος, ειδικά των δεκαετιών 70 και 80, μη χάσετε την ευκαιρία να τους δείτε γιατί ίσως να είναι η τελευταία φορά που θα παίξουν! Δεν υπάρχει η σκέψη «Θα τους δω την επόμενη φορά» γιατί ίσως δεν υπάρξει! Δεν μπορώ να σου πω πόσες φορές με έχουν συναντήσει fans λέγοντας μου πως δεν είδαν το 2007 τους Quiet Riot με τον Kevin DuBrow, αφήνοντας το για την επόμενη αλλά αυτός πέθανε».
Ήδη τα συγκροτήματα κι οι καλλιτέχνες που βρίσκονται στην «καυτή ζώνη» το έχουν αντιληφθεί κι ήδη έχουν ξεκινήσει μεγάλες κοινές περιοδείες. Πριν 18 χρόνια(!) oι Styx έκαναν την αρχή και περιόδευσαν και μάλιστα 2 φορές με τους R.E.O. Speedwagon και το παράδειγμά τους ακολούθησαν πολλά μεγάλα συγκροτήματα όπως οι Whitesnake με τους Journey, τώρα οι Styx με την Joan Jett, οι Chicago με τους R.E.O Speedwagon και πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε πάντα για την Αμερική, η κοινή περιοδεία των ZZ Top με τον John Fogerty κι η περιοδεία των Judas Priest χωρίς κανένας από τους δύο βασικούς κιθαρίστες τους!

Πράγμα που αν μας το έλεγαν πριν λίγα χρόνια δεν θα το πιστεύαμε. Από την άλλη πλευρά γιατί τα παλαιότερα συγκροτήματα να μην υπάρχουν με έστω ένα παλιό μέλος ή ακόμα κανένα ιδρυτικό; Πολλοί θα απαντήσετε όχι, αλλά γιατί οι καινούργιοι fans να μην δουν κι ακούσουν έστω και λίγο την αίγλη ενός παλιού συγκροτήματος.

Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι MC5 ανακοίνωσαν περιοδείας την Αμερική για τα 50 χρόνια τους με μόνο αρχικό μέλος τον Wayne Kramer. Θα πρέπει επίσης να κατανοήσουμε ότι είναι αδύνατον να παίξουν όπως έπαιζαν πριν 30 και 40 χρόνια! 
Πριν λίγους μήνες με αφορμήν την ακύρωση της συναυλίας των Nazareth στην Αθήνα είχα γράψει ένα κείμενο αναφέροντας τους ίδιους λόγους που ο Frank Banali ανέφερε. Αφού ακυρώθηκε η αθηναική συναυλία των Nazareth, τώρα πια πολύ δύσκολο να τους ξαναδούμε. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση των Wishbone Ash ή τέλος πάντων του Martin Turner που έπαιξε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πριν λίγες ημέρες και ήταν τυχεροί όσοι τον είδαν. Ο Turner είναι σήμερα 71 ετών. Όλα δείχνουν οτι οι Deep Purple δεν θα περάσουν από τη χώρα μας και ευχόμαστε να μην συμβεί το ίδιο  με τους Uriah Heep. Ο κατάλογος με τα ονόματα είναι μακρύς αλλά η ζωή μικρή (κι όμορφη) γι αυτό ότι προλάβουμε ας δούμε!


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου