KENNY ROGERS: ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ COUNTRY ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Από τους πιο γνωστούς country ερμηνευτές στη χώρα μας είναι ο Αμερικάνος Kenny Rogers. Ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του 50 παίζοντας rock'n'roll και psychedelic rock αλλά επειδή δεν έκανε καμία επιτυχία, έγινε μέλος του jazz συγκροτήματος The Bobby Doyle Three. Το 1967 σχημάτισε τους The First Edition (αργότερα μετονομάστηκαν σε Kenny Rogers and The First Edition) όπου κυκλοφόρησαν αρκετά singles αλλά δεν γνώρισαν επιτυχία. Οι Kenny Rogers and The First Edition διαλύθηκαν το 1976 και την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό country άλμπουμ με τίτλο Love Lifted Me.  Με το δεύτερο άλμπουμ Kenny Rogers(No 30 Αμερική, 1977) καταφέρνει και καθιερώνεται στην προσωπική πλέον καριέρα του βγάζοντας την επιτυχία “Laura”. Όμως η μεγάλη επιτυχία έρχεται την ίδια χρονιά, το 1977, με το τραγούδι  «Lucille» (No5 Αμερική) που τον κάνει γνωστό και στην Ευρώπη. Η καριέρα του αρχίζει να γνωρίζει τεράστια επιτυχία με τα άλμπουμ Love or Something Like It (Νο58 Αμερική, 1978) αλλά και The Gambler  (1978, No 12 Αμερική).
Τη δεκαετία του ’80 συνεχίζεται με επιτυχία για τον Kenny Rogers με την κυκλοφορία 10 άλμπουμ από τα οποία τα 4 πήγαν στο Νο1 του Country Chart και με πιο πετυχημένο το Share Your Love (Νο16, 1981)! Το 1989 συνεργάζεται με την Kim Carnes όπου ηχογραφούν το single "Don't Fall in Love with a Dreamer"(Νο4 Αμερική) όπου υπάρχει στο άλμπουμ του Gideon και την ίδια χρονιά γνωρίζει το πρώτου του Νο1 στο Pop chart μικρών δίσκων με τη σύνθεση του Lionel Richie “Lady”. Το 1982 ανανεώνει την καριέρα του και συνεργάζεται με τον Καναδό συνθέτη και παραγωγό David Foster γνωρίζοντας μια αναπάντεχη επιτυχία με τη σύνθεση του Bob Seger «We’ve got tonight”ντουέτο με την Sheena Easton.  Το 1983 συνεργάστηκε με τους Bee Gees στο άλμπουμ του Eyes that see in the Dark (No 6 Αμερική, 1983) όπου περιέχει την επιτυχία "Islands in the Stream"(Νο1 Αμερική) ντουέτο με την Dolly Parton, όπου ήταν το δεύτερο και τελευταίο Νο1 στο γενικό chart του Billboard στην μεγάλη καριέρα του.
Μια πολύ μεγάλη στιγμή στην καριέρα του ήταν το 1985 όταν πήρε μέρος στην ιστορική ηχογράφηση  του “We are the World”. Στην αμέσως μετά περιοδεία του κατάφερε και γέμισε το Giants Stadium στο New Jersey χωρητικότητας 80.000 θεατών!"
Το 1988 κέρδισε το βραβείο Grammy στην κατηγορία "Best Country Collaboration with Vocals" μαζί με τον Ronnie Milsap για το τραγούδι "Make No Mistake, She's Mine" (Νο42 Αμερική). Και η δεκαετία του 90 συνεχίστηκε με πολλές επιτυχίες για τον Kenny Rogers και την κυκλοφορία 2 ακόμα χριστουγεννιάτικων άλμπουμ. Συνολικά έχει κυκλοφορήσει 9 χριστουγεννιάτικα άλμπουμ.
Τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησε ήταν το You Can't Make Old Friends (2013), ενώ έχει παίξει σε 16 τηλεοπτικές ταινίες και σειρές!
Στη χώρα μας ο Kenny Rogers είναι πολύ γνωστός κυρίως χάρις στο Gambler αλλά και γενικά χάρις στην βαθιά, ζεστή ερμηνεία του.
TRIVIA
  • Έως σήμερα έχει πουλήσει περισσότερους από 100.000.000 δίσκους, τους περισσότερους στην Αμερική. Τον Σεπτέμβριο του 2015 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη μουσική κάνοντας μια μεγάλη περιοδεία.
  • Τραγούδια του ακούστηκαν στις ταινίες Convoy, Urban Cowboy και The Big Lebowski, Trackdown, Six Pack.
  • Τα νούμερα που αναφέρονται στις παρενθέσεις δίπλα από τους τίτλους των άλμπουμ τους, αφορούν το γενικό pop chart του Billboard κι όχι το country chart.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
Gambler (1978)
Kenny (1979)

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου