BON JOVI - LIVIN' ON A PRAYER: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤOMMY ΚΑΙ ΤΗΣ GINA ΠΟΥ ΠΗΓΕ Νο1!

Σήμερα θα διαβάσετε την ιστορία μιας πολύ μεγάλης επιτυχίας των Bon Jovi, σύνθεσης των   Jon Bon Jovi, Desmond Child και Richie Sambora. Πρόκειται για το "Livin' on a Prayer" (Νο1 Αμερική, Νο4 Μ.Βρετανία) που διαδέχτηκε το επίσης Νο1 στο αμερικάνικο τραγούδι του συγκροτήματος, “You give love a bad name”.
Οι στίχοι μιλούν για την ιστορία δύο νέων, του  Tommy και της Gina, που παρά τις όποιες δυσκολίες συναντούν συνεχίζουν να είναι μαζί και να βλέπουν το μέλλον αισιόδοξα. Ο Tommy εργάζεται στο λιμάνι κι η Gina σε εστιατόριο κι οι χαρακτήρες του βασίστηκαν στην ιστορία του Desmond Child με την πρώην γυναίκα του Maria Vidal και στις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν , όπου ο Child ήταν οδηγός ταξί κι η Maria εργαζόταν σε εστιατόριο!”
 Το τραγούδι συμπεριλήφθηκε στο πολυπαλτινένιο άλμπουμ των Bon Jovi, Slippery When Wet (διάβασε εδώ την ιστορία του εξώφυλλου του). Όπως δήλωσαν πολλά χρόνια αργότερα  οι Bon Jovi και Sambora όταν συνέθεταν τη μουσική είχαν στο μυαλό τους το ύφος της μεγάλης επιτυχίας των Kiss, “I was made for loving you”. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά ο Jon Bon Jovi ήθελε να μην συμπεριληφθεί  το τραγούδι στο άλμπουμ γιατί το θεωρούσε αδύναμο και άλλαξε γνώμη αφού άκουσε τις γνώμες των fans που είχαν κάνει προακρόαση. Το τραγούδι χαρακτηρίζεται από το talkbox που παίζει ο Sambora.
TRIVIA

  • To talkbox είναι ηλεκτρονική συσκευή που συνδέεται με την κιθάρα και παίζεται με το στόμα κι έγινε ευρέως γνωστό το 1975 από τον Peter Frampton που το έπαιζε κατά κόρον στο άλμπουμ του Frampton Comes Alive, αλλά με τα χρόνια οι μουσικοί σταμάτησαν να το χρησιμοποιούν.
  • Οι αρχικές πωλήσεις του single ήταν 800.000 αντίτυπα (σε φυσική μορφή) στην Αμερική και έως σήμερα έχει ξεπεράσει τα 3.000.000 κατεβάσματα!
  • Η αρχική ηχογράφηση του τραγουδιού είχε απορριφθεί από τον Jon Bon Jovi και μπορείτε να τη βρείτε στο box set του συγκροτήματος 100.000.000 Bon Jovi fans can’t be wrong σαν hidden track!
  • Πριν ξεκινήσει την συνθετική καριέρα του ο Desmond Child (πραγματικό όνομα John Charles Barrett) ήταν μέλος του συγκροτήματος  Desmond Child & Rouge με τους οποίους κυκλοφόρησε 3 άλμπουμ, αλλά κανένα δεν έκανε επιτυχία. Η τότε γυναίκα του Maria Vidal γνώρισε μια disco επιτυχία το 1975 με το τραγούδι "Body Rock”.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. γιαυτο πιθανως και οι αρχικοι στιχοι του κομματιου δεν ειχα τα οματα Tommy και Gina ,αλλα τελικα κατεληξαν σε αυτα . Σχετικα με το talkbox , στην συνεχεια ο Sambora το παρακανε ειδικα στα live ,χρησιμοποιωντας το απο εδω και απο εκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή