ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ D.A.D.;

Οι δανοί D-A-D έχουν μείνει στην ιστορία σαν το συγκρότημα με τη μία και μοναδική επιτυχία, το ‘Sleeping my day away’. Το συγκρότημα έχει ιστορία 38 χρόνων που ξεκινά το 1980 από την Κοπεγχάγη όταν ακόμα λεγόντουσαν "Disneyland After Dark" αλλά υποχρεώθηκαν να το αλλάξουν σε D-A-D μετά από σύσταση της Walt Disney Company. Την ιδέα του ονόματος είχε ο μπασίστας Stig Pedersen όταν σκέφτηκε ότι στη χαρούμενη κι αθώα Disneyland όταν σβήσουν τα φώτα όλα μπορούν να συμβούν!
Το χαρακτηριστικό των D-A-D ήταν ότι ήθελαν να παρουσιάσουν μουσική και στίχους που δεν έχουν να κάνουν με τον πεσιμισμό και την επιθετικότητα του punk, αλλά με τη χαρά  της ζωής και τη δύναμη που αντλούσαν από τις ζωντανές συναυλίες. Το μουσικό τους ύφος το ονόμασαν Cowpunk και βασιζόταν σε ένα riff τριών νότων με διαφορετικό ρυθμό!
Το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Call of the Wild κυκλοφόρησε το 1986, μια εποχή που το hard rock βρισκόταν σε μεγάλη άνθιση, την επιτυχία όμως την έκαναν με το τρίτο άλμπουμ τους No Fuel left for the Pilgrims (1989 No116 Αμερική). Το άλμπουμ έκανε επιτυχία και στην Ευρώπη και στη χώρα μας. To συγκρότημα κατάφερε να επαναδιαπραγματευτεί με την Warner Bros και να υπογράψει νέο συμβόλαιο που τους απέφερε 1.000.000$, αλλά η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη. Γρήγορα κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να πετύχουν στην αμερικανική αγορά και εστίασαν την προσοχή τους στην ευρωπαϊκή αγορά. Έως σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 11 studio άλμπουμ με τελευταίο το DIC•NII•LAN•DAFT•ERD•ARK (2011) και 3 live.
TRIVIA
Την καλύτερη εμφάνισή τους σε συναυλία την έκαναν το 2005 στο Euro Speedway Lausitz μπροστά σε 120.000 κόσμου.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
No Fuel left for the Pilgrims (1989)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου