BON JOVI - BAD MEDICINE Ο έρωτας είναι σαν Κακό Φάρμακο!

Στο σημερινό “Έτσι Γράφτηκε” η ιστορία που θα διαβάσετε αφορά μια μεγάλη επιτυχία των Bon Jovi από το Νο1 άλμπουμ τους του 1988, New Jersey! Πρόκειται για το "Bad Medicine" (Νο1 Αμερική, Νο 17 Μ.Βρετανία), σύνθεση των Jon Bon Jovi, Desmond Child και Richie Sambora. Η πολύ χαρακτηριστική εισαγωγή των πλήκτρων του οργανίστα David Bryan είναι το έναυσμα για το τι θα ακολουθήσει σε αυτό το πολύ καλό κομμάτι με αξιόλογους στίχους.
Συγκεκριμένα, παραλληλίζουν μια ερωτική σχέση με τα ναρκωτικά αναφέροντας και ιατρικούς όρους (κανείς δεν μπορεί να σε σώσει από καρδιακή προσβολή κλπ).

I ain't got a fever, got a permanent disease/
And it'll take more than a doctor to prescribe a remedy
.
Σε συνέντευξή του ο Richie Sambora είχε πει ότι τόσο το «Bad Medicine» όσο και το "I'll Be There For You" γράφτηκαν σε μια εποχή που πέρασε μια ταραχώδη ερωτική σχέση που δεν πήγε καλά κι αυτό του άφησε κάποια τραύματα "ήμουν ερωτευμένος μαζί της αλλά η σχέση μας ήταν σαν Κακό Φάρμακο"!

Το συγκρότημα είχε μια πολύ καλή ιδέα για το video. Θα περιείχε live στιγμιότυπα καθώς το συγκρότημα ξεχείλιζε από ενέργεια κα τα γυρίσματα θα γινόντουσαν σε 250 die hard fans τους που με μια κάμερα θα ακολουθούσαν το συγκρότημα και θα κατέγραφαν κάθε τους κίνηση, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να γυρίσουν το δικό τους video για το τραγούδι!  Ουσιαστικά είναι μια διαφορετική προσέγγιση fan-συγκροτήματος με πολλά ασυνήθιστα γυρίσματα. Τους έδωσαν την άδεια να βιντεοσκοπήσουν ό,τι θέλουν για αυτό θα δείτε ότι το video περιέχει πολλές ασυνήθιστες εικόνες! Επέλεξαν τα 10 καλύτερα video και προσκάλεσαν τους δημιουργούς τους να ταξιδέψουν μαζί τους στην Καλιφόρνια. Η συμπεριφορά του συγκροτήματος στους 10 επιλεγέντες fans ήταν σαν να είναι μέλη του συγκροτήματος. Πέραν του καλού video, εκείνο που έμεινε, ήταν το υψηλό επίπεδο των fans γιατί και οι 10 εμφανίστηκαν άρτια εξοπλισμένοι και έκαναν πολύ καλή δουλειά. Το τελικό video αποτελεί μια συρραφή των γυρισμάτων των 10 αυτών videos.
Στο video συμμετέχει ο αμερικάνος κωμικός Sam Kinison ( ο στρουμπουλός με το σκουφί) και ο αδελφός του Bon Jovi, Mat (φοράει μπλε t-shirt) στέκεται πίσω από τον Kinison.
Highlight του τραγουδιού, λίγο πριν το τέλος η βαθιά ανάσα του Jon Bon Jovi, το κόψιμο στη μουσική και η φωνή του να λέει"I'm not done...one more time, with feelin'".
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου