ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Τα δύο καταστήματα στο Νο4 και Νο6 της οδού Άστιγγος
Η ιδέα του σημερινού άρθρου βασίστηκε σε μια βόλτα στο Μοναστηράκι με τον φίλο μου Επαμεινώνδα Κολιό. Κατεβαίνοντας την Ηφαίστου, δεν σταματήσαμε στο τέλος της  αλλά συνεχίσαμε όπου κατά την ελληνική προσφιλή συνήθεια ο δρόμος αλλάζει όνομα και μετονομάζεται σε Άστιγγος. Αυτή η οδός πρέπει να είναι μια από τις ελάχιστες οδούς στην Αθήνα όπου υπάρχουν καταστήματα με παλαιά περιοδικά (μεταχειρισμένα) και ελάχιστες εφημερίδες.
εσωτερικό καταστήματος Άστιγγος Νο 6
Στο Νο4 και Νο6 της Άστιγγος βρήκαμε δύο μαγαζιά με περιοδικά και βιβλία όπου το είχαν βγάλει στον πεζόδρομο. Στο Νο4 υπάρχει ένα μικρό μαγαζί με πολλά περιοδικά και στο Νο6 ένα πολύ μεγαλύτερο με ότι περιοδικό και εγκυκλοπαίδεια υπάρχει στο μυαλό σας. Ψάχνοντας ένα παλιό τεύχος του περιοδικού Μουσική, περάσαμε μέσα από δεκάδες ντάνες με περιοδικά γνωστά κι άγνωστα.
Προσέξτε το άρθρο πάνω δεξιά.
Παλαιά τεύχη περιοδικών των Ρομάντζο, Εικόνες, τόμους εγκυκλοπαίδειών, περιοδικά αστρολογίας, (δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να αγοράσει κάποιος ένα παλαιό περιοδικό αστρολογίας), Κερκυραιικά Χρονικά, Nitro, Κλικ, Ταχυδρόμο, Playboy, Μax, Μανίνα, Σούπερ Κατερίνα, Μπλεκ, Ποντίκι, περιοδικά γυμναστικής και ότι άλλο περάσει από το νου σας.
η οδός Άστιγγος

Υπάρχουν εκατοντάδες (κυριολεκτικά) Metal Hammer, Ποπ-Ροκ της δεκαετίας του ’00 και πολύ λιγότερα του 90, Αρλεκιν, δεκάδες βιβλία τσέπης τύπου Bell και Άρλεκιν, ελάχιστα Κλασικά Εικονογραφημένα, Τηλέραμα, ελάχιστες εφημερίδες, οι περισσότερες αθλητικές. Όρεξη να έχει σαν ψάχνεις και οι τιμές καλές.
Γωνία Άστιγγος και Ερμού
Στη συνέχεια επί της Άστιγγος που το μήκος της δεν ξεπερνά τα 200 μέτρα υπάρχουν άλλα δύο μαγαζιά με περιοδικά, 2 με βιβλία κι ένα που πουλάει cd/dvd εφημερίδων και δίσκους βινυλίου, οι περισσότεροι σε μέτρια/κακή κατάσταση. Τα cd και τα dvd που διαφημιζόντουσαν σαν…συλλεκτικά από την τηλεόραση, πωλούνται από 0.50λ έως 1€! Στη γωνία Άστιγγος κι Ερμού υπάρχει ένα μεγάλο κατάστημα με περιοδικά και βιβλία ενώ δίπλα του επί της Ερμού Νο51 ένα γεμάτο με περιοδικά σπάνια  που θα ενδιαφέρει τους συλλέκτες. Φεύγοντας από το Μοναστηράκι περνάμε από την οδό Θησέως, ένα δρομάκι κάθετο στην Άστιγγος όπου στο Νο9 βρήκαμε ένα μαγαζί –παράδεισο- για συλλέκτες και ρέκτες παλαιών περιοδικών.
Το National Georgraphic δίπλα στο Πλεκτό!
Βρήκαμε το ΠΟΠ ΡΟΚ Νο13 (από 7€ το άφηνε 5€) , παλαιές εφημερίδες, αθλητικές και πολιτικές, παλαιά περιοδικά κλπ. Λόγω …εντοπιότητας ο Επαμεινώντας μου είπε ότι κατά μήκος της οδού Ιπποκράτους υπάρχουν πολλά καταστήματα που πωλούν παλαιά  βιβλία αλλά ελάχιστα βρήκαμε να πωλούν περιοδικά.
Ερμού 51
Στην Εμμ. Μπενάκη 28 υπάρχει ένα κατάστημα χωρίς όνομα που πουλά παλαιά περιοδικά και βιβλία κι έχει ενδιαφέρον. Παλαιές εφημερίδες θα βρείτε ελάχιστες, τόσο πολιτικές όσο κι αθλητικές. Στην οδό Ασκληπιού 17, κοντά στην Ακαδημίας, υπάρχει ένα μαγαζί που δεν έχει ταμπέλα, όνομα, απολύτως τίποτε αλλά θα βρείτε πολλά μεταχειρισμένα περιοδικά και βιβλία. Αξίζει να το επισκεφτείτε! Ακόμα πιο κάτω, στο Νο11 της οδού Ασκληπιού, υπάρχει ακόμα ένα μαγαζί με μεταχειρισμένα περιοδικά και βιβλία, επίσης χωρίς όνομα! Εδώ θα βρείτε σχεδόν όλα τα dvd με τις ελληνικές και ξένες ταινίες που κυκλοφόρησαν με τις εφημερίδες. Η τιμή τους 1€!
Θησέως 9 από τα λίγα πλούσια καταστήματα
 Επειδή ύπαρχουν πολλοί που μπορεί να ψάχνουν παλαιά περιοδικά εκτός των προαναφερόμενων καταστημάτων, στο internet θα βρείτε πολλές αγγελίες και στη Χρυσή Ευκαιρία ( www.xe.gr ) που κάνοντας το σχετικό googlάρισμα θα τα βρείτε σε τσιμπημένες τιμές. Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές του τι θα συναντήσετε και θα σας εξάψουν τη φαντασία.
ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΚΟΛΙΟΣ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Μήπως ξέρει κάποιος που μπορώ να πουλήσω εξαντλημένα σπάνια θεατρικά περιοδικά (σειρά) που σταμάτησαν να εκδίδονται λόγω χούντας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω παλιά περιοδικά,, μαγειρική,, γυμναστική κ,λ,π,πώς μπωρουμε,, προς πώληση,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαθέτω προς πώληση τηλεοπτικά περιοδικά 20ετίας και πιο παλια ακόμη. ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ, TV ΖΑΠΙΝΓΚ, TV Plus, ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, TV 24, ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ, TiVi ΣΙΡΙΑΛ, 7 ΜΕΡΕΣ TV, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΕΝΘΕΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ (TV ΕΘΝΟΣ, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ TV κα), TV.2, EXODOS, TV GUIDE, TV MAG, TVISION ON OFF SUPER TV TV οδηγός (ένθετο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ) NOVA GUIDE, ΌΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΙΡΙΑΛ (του 7 μέρες TV), STAR MAGAZINE YES, TiVo NEWS και άλλα. Δίνονται 0.20 το ένα και αυτά που είναι πριν το 2000, 0.50 το ένα. Χέρι με χέρι Αμπελόκηποι Αθηνών (λόγω βάρους και για να διαλέξετε όποια θέλετε στο χώρο μου). Αγορά τουλάχιστον 20 τεμάχια. Επίσης πωλείται συλλογή περιοδικών BIG BROTHER MAGAZINE 9 τεύχη του 2001 και 13 τεύχη του 2002, σύνολο 22 περιοδικά, δίνονται μόνο όλα μαζί 20 ευρώ. Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας. Πώς θα μπορούσα να έρθω σε επικοινωνία μαζί σας, παρακαλώ; Ευχαριστώ

      Διαγραφή
  4. Ενδιαφέρομαι για τα τηλεοπτικά περιοδικά αλλά είμαι από επαρχία στείλτε μου τιμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας, αν μπορω να κάνω κατι για εσάς, πειτε μου. Ενδιαφερεστε για περιοδικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Ενδιαφέρομαι για κάποια τεύχη του περιοδικού ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ (πχ. το τεύχος 607 από το 1988) ή του περιοδικού ΤΗΛΕΡΑΜΑ ( π.χ το τεύχος 647 νομίζω από το 1989) και κάποια άλλα επίσης τεύχη. Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν για παράδειγμα αυτά τα δύο που προανέφερα στο αρχείο σας; Ευχαριστώ πολύ και πάλι

      Διαγραφή
    2. Γεια σας. Λάβατε, παρακαλώ, το μήνυμά μου; Σας ευχαριστώ.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα σας, δυστυχώς τα παλιά τευχη δεκαετιας 80 τα εχω δωσει, ειναι παλια αυτη η αγγελια

      Διαγραφή