ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΤΟ DRIVER’S SEAT;

Το 1979 μια μεγάλη επιτυχία ξεπήδησε από το πουθενά. Οι άγνωστοι Sniff 'n' the Tears παρουσίασαν ένα πολύ καλό τραγούδι, το Driver’s Seat που από την μια ημέρα στην άλλη έγινε τεράστια επιτυχία. Αν και στην Αγγλία το τραγούδι σταμάτησε στις χαμηλές θέσεις του επίσημου chart (No 42), στην Αμερική (Νο15) αλλά και στην χώρα μας Ελλάδα έγινε μεγάλη επιτυχία και ακόμα σήμερα τα ραδιόφωνα το παίζουν.
Βασικό μέλος του συγκροτήματος και το μόνο σταθερό σε όλες τις …μεταλλάξεις του είναι ο τραγουδιστής Paul Roberts που ζωγραφίζει κι όλα τα εξώφυλλα των δίσκων του συγκροτήματος.
Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1973 αλλά δεν κατάφερε να βρει δισκογραφική εταιρεία για να κυκλοφορήσει τα τραγούδια του κι έτσι ο Roberts μετακόμισε στη Γαλλία.
Τελικά το καταφέρνει αρκετά χρόνια αργότερα, όταν τον υπογράφει η Chiswick Records και οι Sniff’n’the Tears παίρνουν σάρκα κι οστά με σύνθεση Paul Roberts (τραγούδι, κιθάρα), Loz Netto (κιθάρες), Mick Dyche (κιθάρες), Chris Birkin (μπάσο), Alan Fealdman (πλήκτρα) και Luigi Salvoni (ντραμς) ηχογραφώντας το πρώτο και πολύ καλό άλμπουμ τους Fickle Heart (1979). Ακολούθησαν άλλα 7 άλμπουμ με τελευταίο το Random Elements(2017) αλλά κανένα δεν είχε την λάμψη του πρώτου και κυρίως τραγούδι επιπέδου Driver’s Seat. Μετά από πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του το συγκρότημα διαλύθηκε το 1983 με τον Paul Roberts να ηχογραφεί δυο προσωπικά άλμπουμ, τα City Without Walls (1985) και Kettle Drum Blues (1987).
Το 1992 ένας ολλανδός διαφημιστής θυμήθηκε το Driver’s Seat  και το χρησιμοποίησε σε διαφήμιση της Pioneer με αποτέλεσμα το συγκρότημα να …αναστηθεί. Ο Roberts τους επανασύνδεσε και το συγκρότημα περιόδευσε με επιτυχία σε Ολλανδία και Γερμανία ενώ ηχογράφησαν το άλμπουμ No Damage Done (1992).
Το συγκρότημα την εποχή της μεγάλης επιτυχίας του εμφανίστηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στο γήπεδο «Απόστολος Νικαλαϊδης».
TRIVIA
  • Η αιτία της μικρής επιτυχίας του single στην Μ.Βρετανία (μόνο Νο 42) ήταν το γεγονός ότι αν και το συγκρότημα εμφανίστηκε στην δημοφιλέστατη τηλεοπτική εκπομπή Top of the Pops, στην αγορά δεν υπήρχαν δίσκοι για να τους αγοράσει το κοινό!!!!
  • Το "Driver's Seat" ακούστηκε στο soundtrack της ταινίας Boogie Nights (1997) καθώς και στο επεισόδιο 10 του δεύτερου κύκλου της σειράς The Walking Dead.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
 Fickle Heart (1979).
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου