DOULBE VISION - FOREINGER: ΜΙΑ ΔΙΑΣΕΙΣΗ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Το  τραγούδι "Double Vision" συμπεριελήφθη στον δεύτερο ομότιτλο -και επιτυχημένο εμπορικά-  δίσκο των Foreigner, ο οποίος κυκλοφόρησε τον  Ιούνιο του 1978 και έφθασε έως το Νο. 3 στις Ηνωμένες Πολιτείες , ενώ έχει ξεπεράσει τα επτά εκατομμύρια σε πωλήσεις έως σήμερα.
Το ομότιτλο τραγούδι ήταν το δεύτερο που κυκλοφόρησαν σε μικρό δίσκο και απεδείχθη το πιο επιτυχημένο (Νο. 2/ Η.Π.Α.) μέχρι την κυκλοφορία του "I Want to Know What Love Is" το 1984. Συνθέτες του τραγουδιού είναι οι Lou Gramm και Mick Jones και σύμφωνα με το δεύτερο πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχει να κάνει με τη μέθη ή τα ναρκωτικά αλλά δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Η εμπνευση για τον τίτλο προήλθε από ένξα αγώνα επαγγελαμτικών ομάδων χόκευ επί πάγου!
Συγκεκριμένα, οι Jones (φανατικός οπαδός) και Gramm παρακολουθούσαν αγώνα των New York Rangers για τον προκριματικό γύρο των playoffs, όταν ο τερματοφύλακας John Davidson δέχθηκε ένα πολύ δυνατό χτύπημα από αντίπαλο που τού προκάλεσε διάσειση.
Οι εκφωνητές του αγώνα για την τηλεόραση ήταν οι Jim Gordon και Bill Chadwick•από τους πιο δημοφιλείς στην ιστορία της ομάδας. Περιγράφοντας την σκηνή του χτυπήματος και την αποχώρηση από τον αγώνα του Davidson, ανέφεραν -παραπάνω από μία φορά- ότι πιθανότατα ο τερματοφύλακας υπέφερε από διπλή όραση (‘’double vision’’) εξαιτίας του αντιαθλητικού χτυπήματος. Η φράση, την οποία δεν είχαν ακούσει πριν, ‘’κόλλησε’’ στους Foreigner και έτσι βρήκαν τίτλο για το τραγούδι που δούλευαν.

Ο Mick Jones γνώρισε τον Davidson αργότερα και σε κάθε τους συνάντηση ανακαλούν στην μνήμη τους το γεγονός.
Η μόνη ‘’ανακολουθία’’ στην όλη ιστορία είναι ότι οι Jones/Gramm έχουν αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος αγών έλαβε χώρα στα τέλη του 1977 και αντίπαλος ήταν οι Philadelphia Flyers. Σύμφωνα με τα αρχεία της ομάδας των Rangers o τραυματισμός του Davidson συνέβη σε αγώνα εναντίον των Buffalo Sabres, το Απρίλιο του 1978.

TRIVIA:

•   Ο John Davidson, μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, έγινε επιτυχημένος εκφωνητής και αναλυτής αγώνων χόκεϋ.
•   Το ‘’Double Vision’’ συμπεριλήφθη στη λίστα των κομματιών του παιγνιδιού ‘’Guitar Hero: Van Halen’’ (πλατφόρμες PlayStation & Xbox) ενώ χρησιμοποιήθηκε σε διαφημιστικό για την αλυσίδα εστιατορίων γρήγορου φαγητού ‘’Burger King’’ (1997).
•   Σε αυτό το άλμπουμ για πρώτη φορά γράφτηκε η …ιδιότητα του John Kalodner ως ...John Kalodner (διάβασε εδώ την ιστορία του).
ΓΙΑΝΝΗΣ 602


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου